Το πιο φονικό τείχος του κόσμου με τις 7εκ. νάρκες

Το πιο φονικό τείχος του κόσμου με τις 7εκ. νάρκες Στη Δυτική Σαχάρα υπάρχει ένα –άγνωστο σε πολλούς– χωμάτινο τείχος, 16 φορές μακρύτερο από ό,τι εκείνο που κατασκευάστηκε για να διαιρέσει το Βερολίνο. Μπορεί επίσης να διεκδικήσει και τον τίτλο του πιο φονικού τείχους στον κόσμο, καθώς σε όλο το μήκος του είναι διάσπαρτες θαμμένες περίπου επτά εκατομμύρια νάρκες! Σύμφωνα με το INSH, το τείχος του Μαρόκου, ή «ανάχωμα» για τους ντόπιους στη Δυτική Σαχάρα, έχει φτιαχτεί κυρίως με άμμο αλλά και πέτρα. Θεωρείται το πιο μακρύ οχυρωματικό τείχος στον κόσμο αυτήν τη στιγμή και σίγουρα είναι το μακρύτερο ναρκοπέδιο. Με μήκος κοντά στα 1.700 μίλια, το έργο αυτό δεν συγκρίνεται με το τεράστιο μέγεθος του Σινικού Τείχους της Κίνας, αλλά είναι βέβαιο ότι το Σινικό Τείχος δεν έχει εκρηκτικά και γύρω από αυτό δεν υπάρχουν στρατιώτες που περιπολούν. Όταν το Μαρόκο ανέλαβε τον έλεγχο της μεγαλύτερης περιοχής της Δυτικής Σαχάρας από την Ισπανία το 1975, «κληρονόμησε» μαζί κι ένα μακροχρόνιο ζήτημα εδαφικών διεκδικήσεων από δυνάμεις Αράβων ανταρτών που θεωρούνται αυτόχθονες. Το 1981 το Μαρόκο άρχισε την κατασκευή του τείχους, το οποίο ολοκλήρωσε το 1987. Οι εχθροπραξίες μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σταμάτησαν επίσημα με την κατάπαυση του πυρός του 1991, αλλά το εντυπωσιακό αυτό τείχος παραμένει ουσιαστικά ένα ισχυρό οχυρωματικό έργο.








Στη Δυτική Σαχάρα υπάρχει ένα –άγνωστο σε πολλούς– χωμάτινο τείχος, 16 φορές μακρύτερο από ό,τι εκείνο που κατασκευάστηκε για να διαιρέσει το Βερολίνο. Μπορεί επίσης να διεκδικήσει και τον τίτλο του πιο φονικού τείχους στον κόσμο, καθώς σε όλο το μήκος του είναι διάσπαρτες θαμμένες περίπου επτά εκατομμύρια νάρκες!




Σύμφωνα με το INSH, το τείχος του Μαρόκου, ή «ανάχωμα» για τους ντόπιους στη Δυτική Σαχάρα, έχει φτιαχτεί κυρίως με άμμο αλλά και πέτρα. Θεωρείται το πιο μακρύ οχυρωματικό τείχος στον κόσμο αυτήν τη στιγμή και σίγουρα είναι το μακρύτερο ναρκοπέδιο.

Με μήκος κοντά στα 1.700 μίλια, το έργο αυτό δεν συγκρίνεται με το τεράστιο μέγεθος του Σινικού Τείχους της Κίνας, αλλά είναι βέβαιο ότι το Σινικό Τείχος δεν έχει εκρηκτικά και γύρω από αυτό δεν υπάρχουν στρατιώτες που περιπολούν.

Όταν το Μαρόκο ανέλαβε τον έλεγχο της μεγαλύτερης περιοχής της Δυτικής Σαχάρας από την Ισπανία το 1975, «κληρονόμησε» μαζί κι ένα μακροχρόνιο ζήτημα εδαφικών διεκδικήσεων από δυνάμεις Αράβων ανταρτών που θεωρούνται αυτόχθονες. Το 1981 το Μαρόκο άρχισε την κατασκευή του τείχους, το οποίο ολοκλήρωσε το 1987. Οι εχθροπραξίες μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σταμάτησαν επίσημα με την κατάπαυση του πυρός του 1991, αλλά το εντυπωσιακό αυτό τείχος παραμένει ουσιαστικά ένα ισχυρό οχυρωματικό έργο.

pontos-news
Σχόλια