Υπερλογισμικό ανέπτυξαν οι ΗΠΑ

Αυτό είναι το υπερλογισμικό που θα βοηθάει τις ΗΠΑ να κερδίζουν τους πολέμους Οι ΗΠΑ δημιουργούν λογισμικό που θα μπορεί να προβλέπει και να αξιολογεί μία επικείμενη πολεμική αναμέτρηση. Το λογισμικό αυτό αναμένεται να αποτελέσει το «καθαρό μυαλό» των στρατιωτικών αρχηγών. Το νέο λογισμικό προσομοίωσης της BAE πρόκειται να βοηθήσει τους στρατιωτικούς να διερευνήσουν τα αίτια μιας σύγκρουσης και να αξιολογήσουν καλύτερα μέσω προσομοιώσεων όλες τις πιθανές προσεγγίσεις στην αντιμετώπισή τους. Η ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας από τη BAE Systems πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Προηγμένων Έργων Έρευνας των ΗΠΑ (DARPA) και θα είναι σε θέση να «προβλέπει» την έκβαση των πολεμικών συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο. Στη Φάση 1 που κοστίζει 4,2 εκατομμύρια δολάρια, το πρόγραμμα Causal Exploration of Complex Operating Environment επιχειρεί να αναπτύξει τεχνολογία για να προσομοιώσει διαφορετικές πολιτικές, εδαφικές και οικονομικές καταστάσεις που συχνά οδηγούν σε συγκρούσεις για την αποφυγή απροσδόκητων αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με την εταιρεία: «Με όλο και πιο περίπλοκα επιχειρησιακά περιβάλλοντα και ποικίλους αντιπάλους, οι στρατιωτικοί συχνά δεν διαθέτουν ταχεία και αποτελεσματική αντίληψη των καταστάσεων σύγκρουσης λόγω έλλειψης χρόνου, ειδικών πόρων και αυτοματοποιημένων εργαλείων». Το πρώτο λογισμικό ονομάζεται Causal Modeling for Transfer Knowledge, Exploration και Temporal Simulation (CONTEXTS) και αποσκοπεί στη δημιουργία «ενός διαδραστικού μοντέλου επιχειρησιακού περιβάλλοντος, επιτρέποντας στους υπεύθυνους σχεδιασμού να διερευνήσουν τα αίτια σύγκρουσης και να αξιολογήσουν.




Αυτό είναι το υπερλογισμικό που θα βοηθάει τις ΗΠΑ να κερδίζουν τους πολέμους


Οι ΗΠΑ δημιουργούν λογισμικό που θα μπορεί να προβλέπει και να αξιολογεί μία επικείμενη πολεμική αναμέτρηση. Το λογισμικό αυτό αναμένεται να αποτελέσει το «καθαρό μυαλό» των στρατιωτικών αρχηγών.



Το νέο λογισμικό προσομοίωσης της BAE πρόκειται να βοηθήσει τους στρατιωτικούς να διερευνήσουν τα αίτια μιας σύγκρουσης και να αξιολογήσουν καλύτερα μέσω προσομοιώσεων όλες τις πιθανές προσεγγίσεις στην αντιμετώπισή τους.
Η ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας από τη BAE Systems πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Προηγμένων Έργων Έρευνας των ΗΠΑ (DARPA) και θα είναι σε θέση να «προβλέπει» την έκβαση των πολεμικών συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο.

Στη Φάση 1 που κοστίζει 4,2 εκατομμύρια δολάρια, το πρόγραμμα Causal Exploration of Complex Operating Environment επιχειρεί να αναπτύξει τεχνολογία για να προσομοιώσει διαφορετικές πολιτικές, εδαφικές και οικονομικές καταστάσεις που συχνά οδηγούν σε συγκρούσεις για την αποφυγή απροσδόκητων αποτελεσμάτων.
Σύμφωνα με την εταιρεία: «Με όλο και πιο περίπλοκα επιχειρησιακά περιβάλλοντα και ποικίλους αντιπάλους, οι στρατιωτικοί συχνά δεν διαθέτουν ταχεία και αποτελεσματική αντίληψη των καταστάσεων σύγκρουσης λόγω έλλειψης χρόνου, ειδικών πόρων και αυτοματοποιημένων εργαλείων».
Το πρώτο λογισμικό ονομάζεται Causal Modeling for Transfer Knowledge, Exploration και Temporal Simulation (CONTEXTS) και αποσκοπεί στη δημιουργία «ενός διαδραστικού μοντέλου επιχειρησιακού περιβάλλοντος, επιτρέποντας στους υπεύθυνους σχεδιασμού να διερευνήσουν τα αίτια σύγκρουσης και να αξιολογήσουν.
Πηγή
Σχόλια