Ανώτατος αξιωματούχος του Ι.Κ.: Επί τρία χρόνια πουλούσαμε πετρέλαιο στα καθεστώτα Άσαντ και Ερντογάν

Ανώτατος αξιωματούχος του Ι.Κ.: Επί τρία χρόνια πουλούσαμε πετρέλαιο στα καθεστώτα Άσαντ και Ερντογάν Με βάση δημοσίευμα του Kürdistan24, ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του Ι.Κ. που κρατείται στις φυλακές της Ροζάβα, ο Αζέρος Razik Radik Maksimo, σε συνέντευξη που έδωσε στο κουρδικό κανάλι Kürdistan 24, δήλωσε ότι με τη διαμεσολάβηση ενός φίλου του πήγε από το Μπακού στην Κωνσταντινούπολη και από κει πέρασε στη Συρία. Αρνήθηκε να αναφέρει πού, πότε και πώς πιάστηκε αιχμάλωτος, όμως ανέφερε ότι μια φορά επιχείρησε να δραπετεύσει από τις τάξεις του Ι.Κ., επειδή διαπίστωσε ότι έκαναν αδικίες στις εμπορικές τους πράξεις. Τότε τον συνέλαβε η ειδική υπηρεσία ασφαλείας του Ι.Κ. Hisbah. Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει σκληρή καταπίεση στις τάξεις του Ι.Κ. από τους ανωτέρους στους κατωτέρους και ότι πολλούς από εκείνους που επιχειρούν να διαφύγουν τους σκοτώνουν επί τόπου. Όσον αφορά τις σχέσεις του Ι.Κ. με την Τουρκία και τη Συρία, είπε ότι αυτές είναι περίπλοκες και ότι το πετρέλαιο που έβγαζαν οι τζιχαντιστές του Ι.Κ. από τις πετρελαιοπηγές το πουλούσαν στην Τουρκία και τη Συρία. Οι πωλήσεις στην Τουρκία γινόταν μέσω κυκλωμάτων του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Όσον αφορά τα επιχειρησιακά, είπε ότι είναι πολύ δύσκολοι αντίπαλοι οι Κούρδοι τον πόλεμο και ότι είχαν μεγάλες απώλειες από τις αεροπορικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ. Αναφερόμενος στις μάχες που έγιναν σε διάφορα μέτωπα, τόνισε ότι οι πιο σκληρές μάχες δόθηκαν στο Κομπάνι.


Με βάση δημοσίευμα του Kürdistan24, ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του Ι.Κ. που κρατείται στις φυλακές της Ροζάβα, ο Αζέρος Razik Radik Maksimo, σε συνέντευξη που έδωσε στο κουρδικό κανάλι Kürdistan 24, δήλωσε ότι με τη διαμεσολάβηση ενός φίλου του πήγε από το Μπακού στην Κωνσταντινούπολη και από κει πέρασε στη Συρία.
Αρνήθηκε να αναφέρει πού, πότε και πώς πιάστηκε αιχμάλωτος, όμως ανέφερε ότι μια φορά επιχείρησε να δραπετεύσει από τις τάξεις του Ι.Κ., επειδή διαπίστωσε ότι έκαναν αδικίες στις εμπορικές τους πράξεις. Τότε τον συνέλαβε η ειδική υπηρεσία ασφαλείας του Ι.Κ. Hisbah.

Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει σκληρή καταπίεση στις τάξεις του Ι.Κ. από τους ανωτέρους στους κατωτέρους και ότι πολλούς από εκείνους που επιχειρούν να διαφύγουν τους σκοτώνουν επί τόπου.
Όσον αφορά τις σχέσεις του Ι.Κ. με την Τουρκία και τη Συρία, είπε ότι αυτές είναι περίπλοκες και ότι το πετρέλαιο που έβγαζαν οι τζιχαντιστές του Ι.Κ. από τις πετρελαιοπηγές το πουλούσαν στην Τουρκία και τη Συρία.
Οι πωλήσεις στην Τουρκία γινόταν μέσω κυκλωμάτων του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού.
Όσον αφορά τα επιχειρησιακά, είπε ότι είναι πολύ δύσκολοι αντίπαλοι οι Κούρδοι τον πόλεμο και ότι είχαν μεγάλες απώλειες από τις αεροπορικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ.
Αναφερόμενος στις μάχες που έγιναν σε διάφορα μέτωπα, τόνισε ότι οι πιο σκληρές μάχες δόθηκαν στο Κομπάνι.

Αναρτήθηκε από Savvas Kalenteridis
Σχόλια