Πραξικόπημα στην Τράπεζα της Ελλάδος!!!

Πραξικόπημα στην Τράπεζα της Ελλάδος!!! Σε πραξικόπημα στην Τράπεζα της Ελλάδος, με συνεργασία των Συριζαίων «επιτρόπων» και του υποδιοικητή Γιάννη Μουρμούρα (αλλά και του έτερου συριζαίου υποδιοικητή Θ. Μητράκου»), προβαίνει η κυβέρνηση. Για πρώτη φορά αμφισβητήθηκαν επιλογές του διοικητή Γιάννη Στουρνάρα και καταψηφίστηκαν εισηγήσεις του. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλιμακώσει τον πόλεμο κατά του διοικητή βρίσκοντας σύμμαχο τον υποδιοικητή που είχε ευεργετηθεί πολλαπλώς από τον Αντώνη Σαμαρά. Εσχάτως, όμως, ο κ. Μουρμούρας βρήκε πιο ζεστή αγκαλιά στους καραμανλικούς και εξ αντανακλάσεως και στους Συριζαίους. Αν και οι αποφάσεις που δεν ελήφθησαν είναι ήσσονος σημασίας, δεν αποκλείεται το Μέγαρο Μαξίμου να επιχειρήσει να «εισβάλει» στην κεντρική τράπεζα μέσω του ελέγχου του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ. Και είναι απορίας άξιο τι είναι αυτό που κάνει ορισμένους να «αλλαξοπιστήσουν» τώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταρρέει. Εκτός κι αν τελικά τα 30 αργύρια του Ιούδα ήταν πολύ λιγότερα από τα ανταλλάγματα που δίνονται προκειμένου το σύστημα του Μαξίμου να ελέγξει τα πάντα. Ακόμη και εκείνους που ορκίζονται πίστη στη Νέα Δημοκρατία αλλά παίζουν βρόμικα παιχνίδια πίσω από την πλάτη της ηγεσίας της. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέχεια καθώς το Μαξίμου κάνει ήδη πολλές διαρροές και για διώξεις που έρχονται «δείχνοντας» κορυφαίους υπουργούς και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Για να δούμε, λοιπόν, αν οι νεοδημοκράτες που θεωρούν τον Τσίπρα μεγάλο ηγέτη θα αντιδράσουν στην προσπάθεια διάλυσης της ΝΔ μέσω των σκανδάλων και της σκανδαλολογίας. Μόνο ο Ερντογάν, άλλωστε, κατάφερε με προεδρικά διατάγματα να ελέγξει την κεντρική τράπεζα. Μόλις πριν από μερικές ημέρες ο Σουλτάνος έβγαλε προεδρικό διάταγμα το οποίο προβλέπει πως ο πρόεδρος θα διορίζει τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας, τους υποδιοικητές καθώς και τα μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής για μια περίοδο τεσσάρων ετών. Για να δούμε. Ο Έλληνας… Ερντογάν ετοιμάζεται να κάνει κάτι αντίστοιχο; Θα ξυπνήσουν στη ΝΔ να δουν ποιοι είναι φίδια κι ετοιμάζονται να δώσουν σανίδα σωτηρίας στον Τσίπρα;




Σε πραξικόπημα στην Τράπεζα της Ελλάδος, με συνεργασία των Συριζαίων «επιτρόπων» και του υποδιοικητή Γιάννη Μουρμούρα (αλλά και του έτερου συριζαίου υποδιοικητή Θ. Μητράκου»), προβαίνει η κυβέρνηση. Για πρώτη φορά αμφισβητήθηκαν επιλογές του διοικητή Γιάννη Στουρνάρα και καταψηφίστηκαν εισηγήσεις του.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλιμακώσει τον πόλεμο κατά του διοικητή βρίσκοντας σύμμαχο τον υποδιοικητή που είχε ευεργετηθεί πολλαπλώς από τον Αντώνη Σαμαρά. Εσχάτως, όμως, ο κ. Μουρμούρας βρήκε πιο ζεστή αγκαλιά στους καραμανλικούς και εξ αντανακλάσεως και στους Συριζαίους.

Αν και οι αποφάσεις που δεν ελήφθησαν είναι ήσσονος σημασίας, δεν αποκλείεται το Μέγαρο Μαξίμου να επιχειρήσει να «εισβάλει» στην κεντρική τράπεζα μέσω του ελέγχου του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ. Και είναι απορίας άξιο τι είναι αυτό που κάνει ορισμένους να «αλλαξοπιστήσουν» τώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταρρέει. Εκτός κι αν τελικά τα 30 αργύρια του Ιούδα ήταν πολύ λιγότερα από τα ανταλλάγματα που δίνονται προκειμένου το σύστημα του Μαξίμου να ελέγξει τα πάντα. Ακόμη και εκείνους που ορκίζονται πίστη στη Νέα Δημοκρατία αλλά παίζουν βρόμικα παιχνίδια πίσω από την πλάτη της ηγεσίας της.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέχεια καθώς το Μαξίμου κάνει ήδη πολλές διαρροές και για διώξεις που έρχονται «δείχνοντας» κορυφαίους υπουργούς και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Για να δούμε, λοιπόν, αν οι νεοδημοκράτες που θεωρούν τον Τσίπρα μεγάλο ηγέτη θα αντιδράσουν στην προσπάθεια διάλυσης της ΝΔ μέσω των σκανδάλων και της σκανδαλολογίας.

Μόνο ο Ερντογάν, άλλωστε, κατάφερε με προεδρικά διατάγματα να ελέγξει την κεντρική τράπεζα. Μόλις πριν από μερικές ημέρες ο Σουλτάνος έβγαλε προεδρικό διάταγμα το οποίο προβλέπει πως ο πρόεδρος θα διορίζει τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας, τους υποδιοικητές καθώς και τα μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής για μια περίοδο τεσσάρων ετών.



Για να δούμε. Ο Έλληνας… Ερντογάν ετοιμάζεται να κάνει κάτι αντίστοιχο; Θα ξυπνήσουν στη ΝΔ να δουν ποιοι είναι φίδια κι ετοιμάζονται να δώσουν σανίδα σωτηρίας στον Τσίπρα;

antinews.gr
Σχόλια