Gartner: Οι συνολικές πωλήσεις PC αυξήθηκαν κατά 1,4% το β’ τρίμηνο του 2018

Gartner: Οι συνολικές πωλήσεις PC αυξήθηκαν κατά 1,4% το β’ τρίμηνο του 2018, η πρώτη αύξηση μετά από 6 χρόνια. Η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών γνώρισε ανάπτυξη μετά από έξι χρόνια καθοδικής πορείας, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Gartner. Συγκεκριμένα η Gartner διαπίστωσε ότι οι πωλήσεις PC αυξήθηκαν παγκοσμίως το β’ τρίμηνο του 2018, δηλαδή το πρώτο ανοδικό τρίμηνο σε παγκόσμια βάση μετά το 2012. Η Gartner εκτιμά ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις PC αυξήθηκαν στα 62,1 εκατομμύρια μονάδες το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Οι πέντε κορυφαίοι προμηθευτές είναι η Lenovo, η HP, η Dell, η Apple και η Acer. Ειδικότερα, η Lenovo παρουσίασε μεγάλα κέρδη (τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξη από το πρώτο τρίμηνο του 2015), αν και αυτό οφείλεται εν μέρει στην συμπερίληψη μονάδων από την κοινή επιχείρηση της με την Fujitsu. Ο κύριος αναλυτής της Gartner, ο Mikako Kitagawa δήλωσε: «Η αύξηση των πωλήσεων PC κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018 οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μεγάλη ζήτηση από τις επιχειρήσεις, η οποία αντισταθμίστηκε από τη μείωση των συσκευών που προορίζονται για οικιακή χρήση, το οποίο εξακολουθεί να επηρεάζει την ανάπτυξη της αγοράς. Πλέον οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τα smartphones για τις καθημερινές τους εργασίες, όπως η περιήγηση στο διαδίκτυο, η δραστηριοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα, οι ηλεκτρονικές αγορές και οι τραπεζικές συναλλαγές, γεγονός που μειώνει την ανάγκη για ένα επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή από τη μεριά των καταναλωτών. Παρόλο που τα συγκεκριμένα στοιχεία υποδεικνύουν θετικά αποτελέσματα για τον κλάδο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ειδικά επειδή είναι το πρώτο ανοδικό τρίμηνο μετά από μισή δεκαετία, κανένας από τους κατασκευαστές αυτών των συσκευών δεν νιώθει ανακούφιση, αφού η εξάρτηση των επιχειρήσεων για καινούργιους θα αποδυναμωθεί όταν οι εταιρείες ολοκληρώσουν σε μεγάλο βαθμό την αναβάθμιση τους στα Windows 10, κάτι που εκτιμάται ότι θα συμβεί σε δύο χρόνια, οπότε εκ των πραγμάτων, η συγκεκριμένη χαρά μάλλον είναι προσωρινή και δεν θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.





Gartner: Οι συνολικές πωλήσεις PC αυξήθηκαν κατά 1,4% το β’ τρίμηνο του 2018, η πρώτη αύξηση μετά από 6 χρόνια.

Η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών γνώρισε ανάπτυξη μετά από έξι χρόνια καθοδικής πορείας, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Gartner. Συγκεκριμένα η Gartner διαπίστωσε ότι οι πωλήσεις PC αυξήθηκαν παγκοσμίως το β’ τρίμηνο του 2018, δηλαδή το πρώτο ανοδικό τρίμηνο σε παγκόσμια βάση μετά το 2012.

Η Gartner εκτιμά ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις PC αυξήθηκαν στα 62,1 εκατομμύρια μονάδες το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Οι πέντε κορυφαίοι προμηθευτές είναι η Lenovo, η HP, η Dell, η Apple και η Acer. Ειδικότερα, η Lenovo παρουσίασε μεγάλα κέρδη (τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξη από το πρώτο τρίμηνο του 2015), αν και αυτό οφείλεται εν μέρει στην συμπερίληψη μονάδων από την κοινή επιχείρηση της με την Fujitsu.

Ο κύριος αναλυτής της Gartner, ο Mikako Kitagawa δήλωσε: «Η αύξηση των πωλήσεων PC κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018 οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μεγάλη ζήτηση από τις επιχειρήσεις, η οποία αντισταθμίστηκε από τη μείωση των συσκευών που προορίζονται για οικιακή χρήση, το οποίο εξακολουθεί να επηρεάζει την ανάπτυξη της αγοράς. Πλέον οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τα smartphones για τις καθημερινές τους εργασίες, όπως η περιήγηση στο διαδίκτυο, η δραστηριοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα, οι ηλεκτρονικές αγορές και οι τραπεζικές συναλλαγές, γεγονός που μειώνει την ανάγκη για ένα επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή από τη μεριά των καταναλωτών.

Παρόλο που τα συγκεκριμένα στοιχεία υποδεικνύουν θετικά αποτελέσματα για τον κλάδο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ειδικά επειδή είναι το πρώτο ανοδικό τρίμηνο μετά από μισή δεκαετία, κανένας από τους κατασκευαστές αυτών των συσκευών δεν νιώθει ανακούφιση, αφού η εξάρτηση των επιχειρήσεων για καινούργιους θα αποδυναμωθεί όταν οι εταιρείες ολοκληρώσουν σε μεγάλο βαθμό την αναβάθμιση τους στα Windows 10, κάτι που εκτιμάται ότι θα συμβεί σε δύο χρόνια, οπότε εκ των πραγμάτων, η συγκεκριμένη χαρά μάλλον είναι προσωρινή και δεν θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.

texnologia.net
Σχόλια