Γκολάν: Το Ισραήλ εκκαθαρίζει τους πράκτορές του

Γκολάν: Το Ισραήλ εκκαθαρίζει τους πράκτορές του Αφού αναγνώρισε την ήττα του στη Συρία, το Ισραήλ άρχισε να εξαλείφει τους τακφιριστές πράκτορες του στη Συρία. Μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ισραηλινού υπουργού στρατιωτικών υποθέσεων όπου παραδέχεται ότι ο Ασάντ έχει κερδίσει τον πόλεμο, υπάρχουν πληροφορίες για ισραηλινή επιδρομή εναντίον ένοπλης ομάδας που επιχειρεί στα υψίπεδα του Γκολάν. Σε μια μυστική επιχείρηση, ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έβαλαν στο στόχαστρο μια ένοπλη ομάδα που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μια επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν, ανακοίνωσε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία σε ένα ανακοινωθέν που κυκλοφόρησε τη Πέμπτη 2 Αυγούστου. Η επιδρομή σκότωσε επτά μέλη της ένοπλης ομάδας, την οποία ο Ισραηλινός στρατός περιγράφει ως «ένοπλους τρομοκράτες», χωρίς να παρέχει καμία πληροφορία για την ταυτότητα ή την προέλευση τους. Οι τρομοκράτες είχαν πάνω τους αρκετές εκρηκτικές ζώνες και Καλάσνικοφ. Προς το παρόν, οι συριακές αρχές δεν αντέδρασαν για αυτή την είδηση. Εκτελώντας μια θαυμάσια κυβίστηση σε σχέση με τις προηγούμενες δηλωμένες θέσεις του Τελ Αβίβ για το συριακό κράτος, ο Ισραηλινός υπουργός Στρατιωτικών Υποθέσεων δήλωσε νωρίτερα ότι ο Μπασάρ αλ-Άσαντ ήταν ο «νικητής» του πόλεμο. «Δεν θα παρέμβουμε στις συριακές εσωτερικές υποθέσεις όσο δεν θα παραβιαστεί η συμφωνία του 1974. Με την αποκατάσταση της συριακής κυβέρνησης, το συριακό μέτωπο θα ξαναβρεί την ηρεμία του», εκτόξευσε ο Λίμπερμαν σε ομιλία του με την ευκαιρία της επίσκεψής του, την Πέμπτη 2 Αυγούστου, σε ισραηλινή αεροπορική βάση στα βόρεια της κατεχόμενης Παλαιστίνης. Αυτό αποτελεί πρεμιέρα εδώ και επτά χρόνια. Αφού απελευθέρωσε στη διάρκεια της νύκτας της Δευτέρας 30 Ιουλίου, μια περιοχή που βρίσκεται στο δυτικό άκρο του δυτικού Ριφ της επαρχίας Ντεραά, ο συριακός στρατός αποκατάστησε την ασφάλεια στα σύνορά του με το κατεχόμενο Γκολάν. Σε συνέχεια της ανακατάληψης των υψωμάτων του Γκολάν από το συριακό στρατό, ο ισραηλινός στρατός έκλεισε τα σύνορα μεταξύ της Συρίας και της κατεχόμενης Παλαιστίνης. Ομοίως, η αποστολή βοήθειας στους τρομοκράτες αναστάλθηκε, μέχρι νεωτέρας. Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά



Αφού αναγνώρισε την ήττα του στη Συρία, το Ισραήλ άρχισε να εξαλείφει τους τακφιριστές πράκτορες του στη Συρία.
Μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ισραηλινού υπουργού στρατιωτικών υποθέσεων όπου παραδέχεται ότι ο Ασάντ έχει κερδίσει τον πόλεμο, υπάρχουν πληροφορίες για ισραηλινή επιδρομή εναντίον ένοπλης ομάδας που επιχειρεί στα υψίπεδα του Γκολάν.

Σε μια μυστική επιχείρηση, ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έβαλαν στο στόχαστρο μια ένοπλη ομάδα που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μια επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν, ανακοίνωσε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία σε ένα ανακοινωθέν που κυκλοφόρησε τη Πέμπτη 2 Αυγούστου.


Η επιδρομή σκότωσε επτά μέλη της ένοπλης ομάδας, την οποία ο Ισραηλινός στρατός περιγράφει ως «ένοπλους τρομοκράτες», χωρίς να παρέχει καμία πληροφορία για την ταυτότητα ή την προέλευση τους. Οι τρομοκράτες είχαν πάνω τους αρκετές εκρηκτικές ζώνες και Καλάσνικοφ.
Προς το παρόν, οι συριακές αρχές δεν αντέδρασαν για αυτή την είδηση.
Εκτελώντας μια θαυμάσια κυβίστηση σε σχέση με τις προηγούμενες δηλωμένες θέσεις του Τελ Αβίβ για το συριακό κράτος, ο Ισραηλινός υπουργός Στρατιωτικών Υποθέσεων δήλωσε νωρίτερα ότι ο Μπασάρ αλ-Άσαντ ήταν ο «νικητής» του πόλεμο.


«Δεν θα παρέμβουμε στις συριακές εσωτερικές υποθέσεις όσο δεν θα παραβιαστεί η συμφωνία του 1974. Με την αποκατάσταση της συριακής κυβέρνησης, το συριακό μέτωπο θα ξαναβρεί την ηρεμία του», εκτόξευσε ο Λίμπερμαν σε ομιλία του με την ευκαιρία της επίσκεψής του, την Πέμπτη 2 Αυγούστου, σε ισραηλινή αεροπορική βάση στα βόρεια της κατεχόμενης Παλαιστίνης.


Αυτό αποτελεί πρεμιέρα εδώ και επτά χρόνια. Αφού απελευθέρωσε στη διάρκεια της νύκτας της Δευτέρας 30 Ιουλίου, μια περιοχή που βρίσκεται στο δυτικό άκρο του δυτικού Ριφ της επαρχίας Ντεραά, ο συριακός στρατός αποκατάστησε την ασφάλεια στα σύνορά του με το κατεχόμενο Γκολάν.


Σε συνέχεια της ανακατάληψης των υψωμάτων του Γκολάν από το συριακό στρατό, ο ισραηλινός στρατός έκλεισε τα σύνορα μεταξύ της Συρίας και της κατεχόμενης Παλαιστίνης. Ομοίως, η αποστολή βοήθειας στους τρομοκράτες αναστάλθηκε, μέχρι νεωτέρας.


Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά
parstoday.com
infognomonpolitics.blogspot.com
Σχόλια