Νέοι κανόνες για τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους

Χαμένες αποσκευές, συνεχείς καθυστερήσεις και ελλιπής πληροφόρηση. Αυτά είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ταξιδεύουν με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.
Ο Ούγγρος ευρωβουλευτής, Ιβστάν Ουζχέλι είναι αντιπρόεδρος της επιτροπής μεταφορών και τουρισμού. Στόχος του είναι ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα προστατεύει τους ταξιδιώτες.

«Τους τελευταίους μήνες έχουμε πολλά περιστατικά. Οι πελάτες των αεροπορικών εταιρειών πρέπει να είναι ενημερωμένοι, πρέπει να προστατευθούν» δήλωσε ο ευρωβουλευτής, Ιβστάν Ουζχέλι.

Το νέο πλαίσιο θα υποχρεώνει τις εταιρείες να ενημερώνουν τους πελάτες τους για μια σειρά ζητημάτων μόλις αγοράσουν εισιτήριο. Μεταξύ αυτών, ο αριθμός των χειραποσκευών που μπορούν να πάρουν μαζί τους, αλλά και οποιαδήποτε έξτρα χρέωση δεν περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου.

«Αυτός ο κώδικας δεοντολογίας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των επιβατών μπορεί να επιτύχει μόνο με την σύμφωνη γνώμη των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους. Γι’ αυτό η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις μεταφορές και τον τουρισμό επεξεργάζεται μια πρόταση που μπορεί να υιοθετηθεί από τις αεροπορικές εταιρείες» μεταδίδει ο ανταποκριτής μας στη Βουδαπέστη, Ντάνιελ Μποζσικ.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας