"ΟΔΥΣΣΕΙΑ"-ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ (BINTEO)

"ΟΔΥΣΣΕΙΑ"-ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ (ΝΕΟ BINTEO!) Μια ανάλυση επάνω στο αρχαιότερο εγχειρίδιο αυτογνωσίας! Με την συγγραφέα Δήμητρα Λιάτσα.* Η "Οδύσσεια" είναι η εθνική μας εποποιία. Το άσμα της εξαπλώσεως του Ελληνισμού στις ακτές της Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου. Ο Οδυσσέας υπήρξε ένας από τους πλέον λαοφιλείς ήρωες της Ελληνικής Μυθιστορίας, και τα κατορθώματα του πλημμύρισαν όχι μόνον τον επικό κύκλο του Τρωικού Πολέμου δηλαδή την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, αλλά και ένα πλήθος από άλλα έπη σήμερα χαμένα. Η "Οδύσσεια" είναι το πρότυπο, ο ψυχολογικός χάρτης που θα ακολουθήσουμε ώστε να γνωρίσουμε την βαθιά σχέση ανάμεσα στον θνητό-εφήμερο εαυτό μας και στο αθάνατο είναι. Διάρκεια: 50' Παραγωγή: Visaltis-Documentary ©2018 (Για υψηλή ανάλυση προβολής επιλέξτε από τις ρυθμίσεις 1440p(2K) * Η Δήμητρα Λιάτσα του Σαλονικιού γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Έκανε φιλολογικές σπουδές. Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Εργάστηκε επί σειρά ετών στην επιμέλεια βιβλίων. Μετέφρασε άνω των 30 τίτλων κυρίως από την Αγγλική γλώσσα. Έγραψε άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, με αντικείμενο την Ελληνική Γραμματεία. Έδωσε σειρά ομιλιών προσκεκλημένη από το Ινστιτούτο Αριστοτέλης, με θέμα την Ελληνική Γραμματεία, την Ιστορία και την παιδεία. Από το 2009 ασχολείται με την συστηματική μελέτη του Ομήρου και από το 2014 με την ανάγνωση, τον σχολιασμό και την ανάρτηση στο διαδίκτυο ολόκληρης της Οδύσσειας. Από το 2017 θα ξεκινήσει και την ανάγνωση, τον σχολιασμό και την ανάρτηση στο διαδίκτυο ολόκληρης της Ιλιάδος. Έχει συγγράψει δύο βιβλία: «Τα ψέματα που λένε για την Ελλάδα» (2004) και «Η Ελληνική καταγωγή του Χριστιανικού μύθου» (2013), τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Δήλιος. Η Δήμητρα Λιάτσα είναι συγγραφεύς δύο βιβλίων. Του βιβλίου "Τα ψέματα που λένε για την Ελλάδα" και του βιβλίου " Η Ελληνική καταγωγή του Χριστιανικού μύθου". Εκδόσεις Δήλιος. ©www.visaltis.net



Μια ανάλυση επάνω στο αρχαιότερο εγχειρίδιο αυτογνωσίας!
Με την συγγραφέα Δήμητρα Λιάτσα.*

Η "Οδύσσεια" είναι η εθνική μας εποποιία. Το άσμα της εξαπλώσεως του Ελληνισμού στις ακτές της Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου.
Ο Οδυσσέας υπήρξε ένας από τους πλέον λαοφιλείς ήρωες της Ελληνικής Μυθιστορίας, και τα κατορθώματα του πλημμύρισαν όχι μόνον τον επικό κύκλο του Τρωικού Πολέμου δηλαδή την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, αλλά και ένα πλήθος από άλλα έπη σήμερα χαμένα.

Η "Οδύσσεια" είναι το πρότυπο, ο ψυχολογικός χάρτης που θα ακολουθήσουμε ώστε να γνωρίσουμε την βαθιά σχέση ανάμεσα στον θνητό-εφήμερο εαυτό μας και στο αθάνατο είναι.

Διάρκεια: 50'
Παραγωγή: Visaltis-Documentary ©2018

(Για υψηλή ανάλυση προβολής επιλέξτε από τις ρυθμίσεις 1440p(2K)
 




* Η Δήμητρα Λιάτσα του Σαλονικιού γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Έκανε φιλολογικές σπουδές. Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Εργάστηκε επί σειρά ετών στην επιμέλεια βιβλίων. Μετέφρασε άνω των 30 τίτλων κυρίως από την Αγγλική γλώσσα. Έγραψε άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, με αντικείμενο την Ελληνική Γραμματεία. Έδωσε σειρά ομιλιών προσκεκλημένη από το Ινστιτούτο Αριστοτέλης, με θέμα την Ελληνική Γραμματεία, την Ιστορία και
την παιδεία. Από το 2009 ασχολείται με την συστηματική μελέτη του Ομήρου και από το 2014 με την ανάγνωση, τον σχολιασμό και την ανάρτηση στο διαδίκτυο ολόκληρης της Οδύσσειας.
Από το 2017 θα ξεκινήσει και την ανάγνωση, τον σχολιασμό και την ανάρτηση στο διαδίκτυο ολόκληρης της Ιλιάδος. Έχει συγγράψει δύο βιβλία: «Τα ψέματα που λένε για την Ελλάδα» (2004) και «Η Ελληνική καταγωγή του Χριστιανικού μύθου» (2013), τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Δήλιος.
Η Δήμητρα Λιάτσα είναι συγγραφεύς δύο βιβλίων. Του βιβλίου "Τα ψέματα που λένε για την Ελλάδα" και του βιβλίου " Η Ελληνική καταγωγή του Χριστιανικού μύθου". Εκδόσεις Δήλιος.

©www.visaltis.net
Σχόλια