«Μπορούμε να σας κάνουμε υπεράνθρωπους»! «Έπεσε» η ιδέα για την σύνδεση ανθρώπων και μηχανών

«Μπορούμε να σας κάνουμε υπεράνθρωπους»! «Έπεσε» η ιδέα για την σύνδεση ανθρώπων και μηχανών Με απλά λόγια πρόκειται για τον απόλυτο έλεγχο των ανθρώπων μέσω της σύνδεσής τους με μηχανές τεχνητής νοημοσύνης, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να προπαγανδίζεται από πολλούς «καλοθελητές» της Νέας Τάξης. Ένας εξ αυτών είναι ο γνωστός δισεκατομμυριούχος, Έλον Μασκ, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την εταιρεία Tesla. Ο ίδιος «έριξε» την πρόταση για το….επαναστατικό εγχείρημα της σύνδεσης των ανθρώπων με υπολογιστές προηγμένης τεχνολογίας, ούτως ώστε το ανθρώπινο γένος να γίνει…άτρωτο! Μίλησε δηλαδή για τη δημιουργία των «υπερανθρώπων» (superhumans)! Με την τεχνητή νοημοσύνη να εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Mασκ εργάζεται για ένα νέο «προϊόν», το οποίο ονομάζεται Neuralink, και θα μπορούσε ουσιαστικά να συνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με έναν υπολογιστή . Κύριο αντικείμενο του Neuralink είναι η εμφύτευση μικροσκοπικών ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Musk διευκρίνισε ότι η ιδέα είναι ακόμη στα αρχικά στάδια της, ωστόσο σύντομα θα έρθει μια «ενδιαφέρουσα» ανακοίνωση αναφορικά με την πρόοδο του εγχειρήματός του. «Νομίζω ότι θα έχουμε κάτι ενδιαφέρον να ανακοινώσουμε σε λίγους μήνες που είναι καλύτερο από ό, τι κανείς νομίζει ότι είναι δυνατό. Το καλύτερο σενάριο είναι η αποτελεσματική μας σύζευξη με την τεχνητή νοημοσύνη! Αυτό θα επιτρέψει σε όποιον θέλει να έχει υπεράνθρωπη νόηση/λειτουργία. Όποιος θέλει». Το «τυρί» είναι η δημιουργία των «υπερανθρώπων», ως άμεσο αποτέλεσμα της σύζευξης των ανθρώπινων σωμάτων με προηγμένους υπολογιστές. Η «φάκα» όμως; Τι θα πρέπει να παραδώσει και μάλιστα αμαχητί το ανθρώπινο γένος για χάρη μιας τέτοιας…καινοτομίας; Η δημιουργία των λεγόμενων «μετανθρώπων» ήδη προωθείται από τους πλέον…κατάλληλους:


Με απλά λόγια πρόκειται για τον απόλυτο έλεγχο των ανθρώπων μέσω της σύνδεσής τους με μηχανές τεχνητής νοημοσύνης, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να προπαγανδίζεται από πολλούς «καλοθελητές» της Νέας Τάξης.

Ένας εξ αυτών είναι ο γνωστός δισεκατομμυριούχος, Έλον Μασκ, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την εταιρεία Tesla.

Ο ίδιος «έριξε» την πρόταση για το….επαναστατικό εγχείρημα της σύνδεσης των ανθρώπων με υπολογιστές προηγμένης τεχνολογίας, ούτως ώστε το ανθρώπινο γένος να γίνει…άτρωτο!

Μίλησε δηλαδή για τη δημιουργία των «υπερανθρώπων» (superhumans)!

Με την τεχνητή νοημοσύνη να εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Mασκ εργάζεται για ένα νέο «προϊόν», το οποίο ονομάζεται Neuralink, και θα μπορούσε ουσιαστικά να συνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με έναν υπολογιστή .

Κύριο αντικείμενο του Neuralink είναι η εμφύτευση μικροσκοπικών ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο. 



Αξίζει να σημειωθεί πως ο Musk διευκρίνισε ότι η ιδέα είναι ακόμη στα αρχικά στάδια της, ωστόσο σύντομα θα έρθει μια «ενδιαφέρουσα» ανακοίνωση αναφορικά με την πρόοδο του εγχειρήματός του.


«Νομίζω ότι θα έχουμε κάτι ενδιαφέρον να ανακοινώσουμε σε λίγους μήνες που είναι καλύτερο από ό, τι κανείς νομίζει ότι είναι δυνατό. Το καλύτερο σενάριο είναι η αποτελεσματική μας σύζευξη με την τεχνητή νοημοσύνη!

Αυτό θα επιτρέψει σε όποιον θέλει να έχει υπεράνθρωπη νόηση/λειτουργία. Όποιος θέλει».

Το «τυρί» είναι η δημιουργία των «υπερανθρώπων», ως άμεσο αποτέλεσμα της σύζευξης των ανθρώπινων σωμάτων με προηγμένους υπολογιστές.

Η «φάκα» όμως;

Τι θα πρέπει να παραδώσει και μάλιστα αμαχητί το ανθρώπινο γένος για χάρη μιας τέτοιας…καινοτομίας;

Η δημιουργία των λεγόμενων «μετανθρώπων» ήδη προωθείται από τους πλέον…κατάλληλους:






EL.GR
Σχόλια