Η απόκοσμη ανακάλυψη της NASA στον Άρη που μάγεψε τους επιστήμονες

Η απόκοσμη ανακάλυψη της NASA στον Άρη που μάγεψε τους επιστήμονες Η φωτογραφία που ξεχώρισε το 2018 Η ανακάλυψη του μπλε αμμόλοφου στον κόκκινο πλανήτη έδωσε στη NASA ίσως τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον Άρη. Ο αμμόλοφος βρέθηκε κοντά στον μεγάλο κρατήρα Lyot, όπως αναφέρει τοBusiness Insider. O συγκεκριμένος αμμόλοφος έχει πολύ πιο σύνθετη δομή από τους γύρω του. Η κάμερα HiRiSE του δορυφόρου Mars Reconnaissance Orbiter κατέγραψε το πολύ εντυπωσιακό γεωατμοσφαιρικό φαινόμενο τις αρχές του έτους και μάγεψε επιστήμονες και κοινό. Το χιόνι και ο πάγος στον Άρη αποτελείται από διοξείδιο του άνθρακα, τον λεγόμενο ξηρό πάγο. Κατά την διάρκεια του χειμώνα ο ξηρός πάγος κάθεται πάνω στους αμμόλοφους. Όταν με την εμφάνιση της άνοιξης κάνει πιο έντονη την παρουσία του ο Ήλιος ο ξηρός πάγος στους αμμόλοφους αρχίζει να «σπάει» και απελευθερώνονται αέρια τα οποία σε συνδυασμό με τα διαφόρων ειδών υλικά που υπάρχουν γύρω από τα σημεία που υπάρχει ο ξηρός πάγος κάνουν τους αμμόλοφους να παίρνουν διάφορα σχήματα αλλά και να αποκτούν τιρκουάζ αποχρώσεις.




Η φωτογραφία που ξεχώρισε το 2018

Η ανακάλυψη του μπλε αμμόλοφου στον κόκκινο πλανήτη έδωσε στη NASA ίσως τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον Άρη.
Ο αμμόλοφος βρέθηκε κοντά στον μεγάλο κρατήρα Lyot, όπως αναφέρει τοBusiness Insider.
O συγκεκριμένος αμμόλοφος έχει πολύ πιο σύνθετη δομή από τους γύρω του. Η κάμερα HiRiSE του δορυφόρου Mars Reconnaissance Orbiter κατέγραψε το πολύ εντυπωσιακό γεωατμοσφαιρικό φαινόμενο τις αρχές του έτους και μάγεψε επιστήμονες και κοινό.
Το χιόνι και ο πάγος στον Άρη αποτελείται από διοξείδιο του άνθρακα, τον λεγόμενο ξηρό πάγο. Κατά την διάρκεια του χειμώνα ο ξηρός πάγος κάθεται πάνω στους αμμόλοφους. Όταν με την εμφάνιση της άνοιξης κάνει πιο έντονη την παρουσία του ο Ήλιος ο ξηρός πάγος στους αμμόλοφους αρχίζει να «σπάει» και απελευθερώνονται αέρια τα οποία σε συνδυασμό με τα διαφόρων ειδών υλικά που υπάρχουν γύρω από τα σημεία που υπάρχει ο ξηρός πάγος κάνουν τους αμμόλοφους να παίρνουν διάφορα σχήματα αλλά και να αποκτούν τιρκουάζ αποχρώσεις.


huffingtonpost.gr

Σχόλια