Ανοίγει η ψαλίδα στο εμπορικό έλλειμμα ΗΠΑ-Κίνας

Ανοίγει η ψαλίδα στο εμπορικό έλλειμμα ΗΠΑ-Κίνας Γράφει ο Κώστας Μελάς Παρά τα δασμολογικά μέτρα που έχει λάβει ο πρόεδρος Τραμπ, τα στοιχεία δείχνουν ότι το εμπορικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα θα αυξηθεί περαιτέρω το έτος 2018. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, το εμπορικό έλλειμμα θα κλείσει στα 413 δισ. δολάρια έναντι ελλείμματος 376 δισ. δολαρίων το 2017. Επίσης αύξηση του εμπορικού ελλείμματος εκτιμάται και σε σχέση με το σύνολο των χωρών του πλανήτη. Συγκεκριμένα το εμπορικό έλλειμμα εκτιμάται ότι θα ανέλθει το 2018 σε 879 δισ. δολάρια έναντι 796 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο έτος 2017. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η χάραξη της δημοσιονομικής πολιτικής με τη λήψη μέτρων που δίνουν κίνητρα στη μεγέθυνση της οικονομίας (μείωση των φόρων), όπως έκανε ο πρόεδρος Τραμπ, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ακολουθούμενη εμπορική πολιτική του.




Γράφει ο Κώστας Μελάς

Παρά τα δασμολογικά μέτρα που έχει λάβει ο πρόεδρος Τραμπ, τα στοιχεία δείχνουν ότι το εμπορικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα θα αυξηθεί περαιτέρω το έτος 2018.


Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, το εμπορικό έλλειμμα θα κλείσει στα 413 δισ. δολάρια έναντι ελλείμματος 376 δισ. δολαρίων το 2017.


Επίσης αύξηση του εμπορικού ελλείμματος εκτιμάται και σε σχέση με το σύνολο των χωρών του πλανήτη. Συγκεκριμένα το εμπορικό έλλειμμα εκτιμάται ότι θα ανέλθει το 2018 σε 879 δισ. δολάρια έναντι 796 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο έτος 2017.




Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η χάραξη της δημοσιονομικής πολιτικής με τη λήψη μέτρων που δίνουν κίνητρα στη μεγέθυνση της οικονομίας (μείωση των φόρων), όπως έκανε ο πρόεδρος Τραμπ, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ακολουθούμενη εμπορική πολιτική του.
Πηγή
Σχόλια