Τελεσίγραφο στην νατοική δύναμη Κοσόβου μέσω Σερβίας έστειλε ο Πούτιν

Τελεσίγραφο στην νατοική δύναμη Κοσόβου μέσω Σερβίας έστειλε ο Πούτιν, ο οποίος αποφάσισε ότι η καλύτερη άμυνα στα Βαλκάνια είναι η ..επίθεση. Το σερβικό γενικό επιτελείο, σύμφωνα με τον σερβικό τύπο, έστειλε επιστολή στην πολυεθνική δύναμη του Κοσόβου (KFOR,) στην οποία αναφέρει ότι ο σερβικός στρατός ανοιχτά και καθαρά προειδοποιεί ότι, αν οι Αλβανοί κάνουν επίθεση εναντίον των Σέρβων στο Β.Κόσοβο, ο σερβικός στρατός θα επέμβει άμεσα. «Η επιστολή ήταν μέρος της τακτικής επικοινωνίας, που έχουν οι δύο πλευρές. Ο Σέρβος Α/ΓΕΣ, διότι αυτός υπογράφει, προειδοποίησε την διοίκηση της KFOR ότι δεν θα είναι απλά ένας σιωπηλός παρατηρητής αν στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια εντοπιστούν απειλές που αφορούν την ασφάλεια του σερβικού πληθυσμού», ανέφερε πηγή από το Στρατό της Σερβίας. Το Βελιγράδι ανακοίνωσε ότι απλά θέλει να προειδοποιήσει όλους τους σχετικούς παράγοντες στο Κόσοβο-Μετόχια, ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να απειλήσει την ασφάλεια του σερβικού πληθυσμού. «Η εντολή των διεθνών δυνάμεων στην Πρίστινα αφορά την ασφάλεια όλων των κατοίκων, αλλά αυτό παραβιάζεται σε αρκετές περιπτώσεις, για αυτό και καθιστούμε σαφές ότι απαιτείται προσπάθεια για τη διατήρηση του νόμου και της τάξης, που θα περιλαμβάνει και την κατάσταση ασφάλειας του σερβικού λαού. Το μήνυμά μας ήταν ότι κάθε είδους βία κατά των Σέρβων, που θα παρομοιάζεται με αυτή του πογκρόμ του 2004, δεν θα επιτραπεί», αναφέρει η σερβική πηγή. Η επιστολή επεσήμανε συγκεκριμένα ότι οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο μετά την ένταση από την δολοφονία του Σέρβου πολιτικού Όλιβερ Ιβάνοβιτς, δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και εύχονται η KFOR να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του σερβικού πληθυσμού, αλλιώς θα αναλάβει ρόλο ο σερβικός στρατός. Πρόκειται σαφώς για κίνηση που έχει την σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας, ειδικά μετά την επίσκεψη Πούτιν στο Βελιγράδι και αφορά μια επιθετικού τύπου νέα πολιτική κατά του ΝΑΤΟ-ΕΕ και της Γερμανίας. Η πορεία των γεγονότων στην περιοχή μας λέει ότι οι Αλβανοί δεν πρόκειται να «κάτσουν ήσυχα» με όλα τα σενάρια να είναι ανοικτά ακόμα και της πιθανής μετάβασης ρωσικών δυνάμεων στην Ν.Σερβία.



Τελεσίγραφο στην νατοική δύναμη Κοσόβου μέσω Σερβίας έστειλε ο Πούτιν, ο οποίος αποφάσισε ότι η καλύτερη άμυνα στα Βαλκάνια είναι η ..επίθεση.

Το σερβικό γενικό επιτελείο, σύμφωνα με τον σερβικό τύπο, έστειλε επιστολή στην πολυεθνική δύναμη του Κοσόβου (KFOR,) στην οποία αναφέρει ότι ο σερβικός στρατός ανοιχτά και καθαρά προειδοποιεί ότι, αν οι Αλβανοί κάνουν επίθεση εναντίον των Σέρβων στο Β.Κόσοβο, ο σερβικός στρατός θα επέμβει άμεσα.

«Η επιστολή ήταν μέρος της τακτικής επικοινωνίας, που έχουν οι δύο πλευρές. Ο Σέρβος Α/ΓΕΣ, διότι αυτός υπογράφει, προειδοποίησε την διοίκηση της KFOR ότι δεν θα είναι απλά ένας σιωπηλός παρατηρητής αν στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια εντοπιστούν απειλές που αφορούν την ασφάλεια του σερβικού πληθυσμού», ανέφερε πηγή από το Στρατό της Σερβίας.

Το Βελιγράδι ανακοίνωσε ότι απλά θέλει να προειδοποιήσει όλους τους σχετικούς παράγοντες στο Κόσοβο-Μετόχια, ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να απειλήσει την ασφάλεια του σερβικού πληθυσμού.

«Η εντολή των διεθνών δυνάμεων στην Πρίστινα αφορά την ασφάλεια όλων των κατοίκων, αλλά αυτό παραβιάζεται σε αρκετές περιπτώσεις, για αυτό και καθιστούμε σαφές ότι απαιτείται προσπάθεια για τη διατήρηση του νόμου και της τάξης, που θα περιλαμβάνει και την κατάσταση ασφάλειας του σερβικού λαού. Το μήνυμά μας ήταν ότι κάθε είδους βία κατά των Σέρβων, που θα παρομοιάζεται με αυτή του πογκρόμ του 2004, δεν θα επιτραπεί», αναφέρει η σερβική πηγή.



Η επιστολή επεσήμανε συγκεκριμένα ότι οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο μετά την ένταση από την δολοφονία του Σέρβου πολιτικού Όλιβερ Ιβάνοβιτς, δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και εύχονται η KFOR να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του σερβικού πληθυσμού, αλλιώς θα αναλάβει ρόλο ο σερβικός στρατός.

Πρόκειται σαφώς για κίνηση που έχει την σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας, ειδικά μετά την επίσκεψη Πούτιν στο Βελιγράδι και αφορά μια επιθετικού τύπου νέα πολιτική κατά του ΝΑΤΟ-ΕΕ και της Γερμανίας. Η πορεία των γεγονότων στην περιοχή μας λέει ότι οι Αλβανοί δεν πρόκειται να «κάτσουν ήσυχα» με όλα τα σενάρια να είναι ανοικτά ακόμα και της πιθανής μετάβασης ρωσικών δυνάμεων στην Ν.Σερβία.

pravda.rs
pentapostagma.gr
Σχόλια