Κυβερνοεπίθεση έπληξε μεγάλες Αμερικανικές εφημερίδες

Κυβερνοεπίθεση έπληξε μεγάλες Αμερικανικές εφημερίδες Ένα ιδιαίτερα δυναμικό κακόβουλο λογισμικό μόλυνε τα πληροφοριακά συστήματα και τους υπολογιστές των εκδοτικών εταιρειών σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι εκδοτικές εταιρίες να μην κατορθώσουν να βγάλουν εγκαίρως τις εφημερίδες τους στα μανταλάκια των αντίστοιχων περιπτέρων της χώρας. Σύμφωνα με το Reuters, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, το κακόβουλο λογισμικό τύπου malware είχε μολύνει του υπολογιστές που ανήκουν στην Tribune Publishing Co, με αρνητική συνέπεια να μη δημοσιευθούν στην ώρα τους οι εφημερίδες Chicago Tribune και Baltimore Sun. Μεταξύ άλλων, επηρεάστηκαν και οι Los Angeles Times, Tribune, Sun, New York Daily News, Orlando Sentinel, καθώς και άλλες γνωστές εφημερίδες. Η LA Times επισήμανε ό,τι η επίθεση προήλθε από χάκερς άλλης πολιτείας, εν τούτοις τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας της είναι ασφαλή. Η εκπρόσωπος της Tribune Publishing, η Marisa Kollia δήλωσε ότι ο ιός έβλαψε τα back-office συστήματα που χρησιμοποιούνται για τη δημοσίευση και την παραγωγή εφημερίδων που ανήκουν στην ιδιοκτησία μας. Επιπλέον δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι ευαίσθητες πληροφορίες των πιστωτικών καρτών που ανήκουν στους πελάτες μας να έχουν πέσει στα χέρια των κυβερνοεγκληματιών. Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε ότι μελετά τη συγκεκριμένη κατάσταση και συνεργαζόμαστε με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, όπως και με τους επικεφαλής στην εκδοτική βιομηχανία για να κατανοήσουμε καλύτερα το συμβάν, ούτως ώστε να καταλήξουμε μέσα από έρευνα σε κάποιο τελικό συμπέρασμα για τα ακριβή αίτια της επίθεσης. Η LA Times δήλωσε πως η κατάσταση επανήλθε ξανά σε φυσιολογικά επίπεδα και μπορούν πλέον να δημοσιευθούν οι εφημερίδες Los Angeles Times, San Diego Union-Tribune χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Επιπρόσθετα, τα προσωπικά δεδομένα των συνδρομητών μας, των χρηστών του διαδικτύου που επισκέπτονται τους ιστότοπους μας και των πελατών μας που αγοράζουν διαφημίσεις από εμάς δεν έχουν παραβιαστεί. Βέβαια, όπως είθισται να συμβαίνει σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, η πραγματική διάσταση των πραγμάτων θα φανεί μετά από λίγο καιρό όταν η έρευνα θα φτάσει σε βάθος.



Ένα ιδιαίτερα δυναμικό κακόβουλο λογισμικό μόλυνε τα πληροφοριακά συστήματα και τους υπολογιστές των εκδοτικών εταιρειών σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι εκδοτικές εταιρίες να μην κατορθώσουν να βγάλουν εγκαίρως τις εφημερίδες τους στα μανταλάκια των αντίστοιχων περιπτέρων της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, το κακόβουλο λογισμικό τύπου malware είχε μολύνει του υπολογιστές που ανήκουν στην Tribune Publishing Co, με αρνητική συνέπεια να μη δημοσιευθούν στην ώρα τους οι εφημερίδες Chicago Tribune και Baltimore Sun.

Μεταξύ άλλων, επηρεάστηκαν και οι Los Angeles Times, Tribune, Sun, New York Daily News, Orlando Sentinel, καθώς και άλλες γνωστές εφημερίδες. Η LA Times επισήμανε ό,τι η επίθεση προήλθε από χάκερς άλλης πολιτείας, εν τούτοις τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας της είναι ασφαλή.

Η εκπρόσωπος της Tribune Publishing, η Marisa Kollia δήλωσε ότι ο ιός έβλαψε τα back-office συστήματα που χρησιμοποιούνται για τη δημοσίευση και την παραγωγή εφημερίδων που ανήκουν στην ιδιοκτησία μας. Επιπλέον δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι ευαίσθητες πληροφορίες των πιστωτικών καρτών που ανήκουν στους πελάτες μας να έχουν πέσει στα χέρια των κυβερνοεγκληματιών.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε ότι μελετά τη συγκεκριμένη κατάσταση και συνεργαζόμαστε με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, όπως και με τους επικεφαλής στην εκδοτική βιομηχανία για να κατανοήσουμε καλύτερα το συμβάν, ούτως ώστε να καταλήξουμε μέσα από έρευνα σε κάποιο τελικό συμπέρασμα για τα ακριβή αίτια της επίθεσης.

Η LA Times δήλωσε πως η κατάσταση επανήλθε ξανά σε φυσιολογικά επίπεδα και μπορούν πλέον να δημοσιευθούν οι εφημερίδες Los Angeles Times, San Diego Union-Tribune χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Επιπρόσθετα, τα προσωπικά δεδομένα των συνδρομητών μας, των χρηστών του διαδικτύου που επισκέπτονται τους ιστότοπους μας και των πελατών μας που αγοράζουν διαφημίσεις από εμάς δεν έχουν παραβιαστεί.

Βέβαια, όπως είθισται να συμβαίνει σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, η πραγματική διάσταση των πραγμάτων θα φανεί μετά από λίγο καιρό όταν η έρευνα θα φτάσει σε βάθος.

texnologia.net
Σχόλια