Αποστολάκης σε Τουρκία: «Θα σας συντρίψουμε αν αμφισβητήσετε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Αποστολάκης σε Τουρκία: «Θα σας συντρίψουμε αν αμφισβητήσετε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία απηύθυνε ο πρώην αρχηγός του ΓΕΕΘΑ και νυν υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης κατά την πρώτη του τοποθέτηση στην Βουλή. «Ο εθνικός μας εναέριος χώρος, τα χερσαία σύνορα και θαλάσσιος χώρος προστατεύονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και αυτό το έχουμε αποδείξει. Όποιος αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα λάβει άμεσα συντριπτική απάντηση» είπε ο κ. Αποστολάκης για να προσθέσει στην συνέχεια πως «Οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στο κοινοβούλιο προκειμένου να απαντήσει σε ερώτηση του κ. Δημήτρη Σταμάτη (ΝΔ) αναφορικά με τις πτήσεις δύο πολεμικών αεροσκαφών κατά την τελετή παράδοση-παραλαβή στο ΥΠΕΘΑ αλλά και για την πτήση του κ. Πάνου Καμμένου με ελικόπτερο πάνω από τις βραχονησίδες Ιμια. Απαντώντας υποστήριξε ότι τα δύο πολεμικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε εκπαιδευτική αποστολή και η πτήση τους πάνω από το Πεντάγωνο δεν παραβίασε την αποστολή τους. «Δεν τέθηκαν εκτός επιχειρησιακής ετοιμότητας τα δύο αεροσκάφη. Η ολη πτήση ήταν στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής πτήσης και πέρασε πάνω από το πεντάγωνο για ελάχιστα δευτερόλεπτα» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πάντως σε άλλο σημείο πως το θεσμικό πλαίσιο των Ε.Δ. προβλέπει πτήσεις αεροσκαφών σε τελετές παράδοσης παραλαβής υπουργών ή Α-ΓΕΕΘΑ.



Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία απηύθυνε ο πρώην αρχηγός του ΓΕΕΘΑ και νυν υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης κατά την πρώτη του τοποθέτηση στην Βουλή.

«Ο εθνικός μας εναέριος χώρος, τα χερσαία σύνορα και θαλάσσιος χώρος προστατεύονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και αυτό το έχουμε αποδείξει. Όποιος αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα λάβει άμεσα συντριπτική απάντηση» είπε ο κ. Αποστολάκης για να προσθέσει στην συνέχεια πως «Οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στο κοινοβούλιο προκειμένου να απαντήσει σε ερώτηση του κ. Δημήτρη Σταμάτη (ΝΔ) αναφορικά με τις πτήσεις δύο πολεμικών αεροσκαφών κατά την τελετή παράδοση-παραλαβή στο ΥΠΕΘΑ αλλά και για την πτήση του κ. Πάνου Καμμένου με ελικόπτερο πάνω από τις βραχονησίδες Ιμια.

Απαντώντας υποστήριξε ότι τα δύο πολεμικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε εκπαιδευτική αποστολή και η πτήση τους πάνω από το Πεντάγωνο δεν παραβίασε την αποστολή τους.

«Δεν τέθηκαν εκτός επιχειρησιακής ετοιμότητας τα δύο αεροσκάφη. Η ολη πτήση ήταν στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής πτήσης και πέρασε πάνω από το πεντάγωνο για ελάχιστα δευτερόλεπτα» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πάντως σε άλλο σημείο πως το θεσμικό πλαίσιο των Ε.Δ. προβλέπει πτήσεις αεροσκαφών σε τελετές παράδοσης παραλαβής υπουργών ή Α-ΓΕΕΘΑ.

pentapostagma.gr
Σχόλια