Βροχή χαρτονομισμάτων στη φτωχότερη πόλη του Hong Kong. Αποδείχθηκε διαφημιστικό κόλπο εταιρείας που προωθεί επενδύσεις σε ψηφιακά νομίσματα

Hong Kong, στην περιοχή Sham Shui Po, Ο δισεκατομμυριούχος του Bitcoin, ο 24χρονος Wong Ching-kit, που αναφέρεται συχνά ως ο κ. Coin, βρίσκεται πίσω από το περιστατικό των χαρτονομισμάτων που "έπεφταν από τον ουρανό"
Στις 15-12-18, εκατοντάδες χαρτονομίσματα HK $ 100 (£ 10) εκτοξεύτηκαν από την ταράτσα ενός κτιρίου κατοικιών, στη φτωχότερη πόλη του Hong Kong Οι κάτοικοι έσπευσαν να συλλέξουν τα χαρτονομίσματα που κυμάτιζαν στο έδαφος και κάποιοι βιντεοσκοπούσαν τη σκηνή. Την επόμενη μέρα από αυτό το περιστατικό η αστυνομία συνέλαβε τον Wong Ching-kit για διαταραχή σε δημόσιο χώρο, καθώς επέστρεφε στη γειτονιά του, με την Lamborghini του.
χιλιάδες χαρτονομίσματα (£ 10), έφεραν μια "βροχή από χρήματα" που μεταδόθηκε ζωντανά στη σελίδα facebook της εταιρείας "Epoch.Cryptocurrency" που προωθεί τις επενδύσεις σε ψηφιακά νομίσματα.
ο 24χρονος Wong Ching-kit, που είναι γνωστός στο διαδίκτυο ως Coin Young Master, διαχειρίζεται την τη σελίδα "facebook page of Wong Ching-kit" της εταιρείας Epoch Cryptocurrency.
https://www.facebook.com/Epoch.Cryptocurrency/videos/2040850349291318/

"Αναρωτιέμαι αν κάποιος από εσάς, πιστεύει ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να πέσουν από τον ουρανό;" είπε, προτού η κάμερα κάνει ζουμ στην κορυφή ενός κοντινού κτιρίου, από όπου χαρτονομίσματα (£ 10) έπεφταν κάτω σαν κομφετί.
ο Wong είπε ότι ήθελε να «βοηθήσει τους φτωχούς αποκλείοντας τους πλούσιους».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιθεωρητή της αστυνομίας, Chong Kiu-wai, σε ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης, είχαν συλλεχθεί περίπου HK$6,000 (£608) σε χαρτονομίσματα των HK$100.
Ο επιθεωρητής Chong δήλωσε ότι το διαφημιστικό κόλπο επηρέασε σοβαρά τη δημόσια τάξη και η ασφάλεια χρειάστηκε 35 λεπτά για να αποκαταστήσει την τάξη. Είπε ότι, μπορεί να συλληφθούν και άλλοι άνθρωποι που εμπλέκονται στη διοργάνωση της εκδήλωσης. είπε ότι όσοι δεν παραδώσουν τα χαρτονομίσματα στην αστυνομία ενδέχεται να διακυβεύσουν το νόμο.
πηγή 17-12-18
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6503989/Pedestrians-rush-grab-money-falling-sky-Hong-Kong.html?ito=social-twitter_mailonline

Αναφέρεται ότι ο Chong Kiu-wai παραπλάνησε πολλούς επενδυτές να επενδύσουν σε «ψηφιακό νόμισμα» που ονομάζεται «filecoin».
Αυτό το εικονικό νόμισμα λέγεται ότι, αναμένεται να αποφέρει κέρδος μέσα σε τρεις μήνες. Ωστόσο, οι εκθέσεις αποκαλύπτουν ότι το λεγόμενο «filecoin» δεν είναι ακόμα σε λειτουργία, για συναλλαγές.
η εταιρεία Wong Ching-kit αντιμετωπίζοντας την απαίτηση ενός επενδυτή που έχασε 3 εκατομμύρια δολάρια, λέει ότι δεν είναι πίσω από την απώλεια κανενός.
Όταν κερδίζουν χρήματα, δεν μοιράζονται τα κέρδη μαζί μας. Αλλά όταν χάνουν χρήματα, μας ζητούν πίσω χρήματα. και συνέχισε:« Όταν κερδίζουν χρήματα, δεν μας λένε ευχαριστώ. Όταν χάνουν χρήματα, το αποκαλούν απάτη"

αρκετοί επενδυτές διαμαρτύρονται ότι η σελίδα Wong Ching-kit του Facebook παραπλάνησε πολλούς επενδυτές να επενδύσουν σε «ψηφιακό νόμισμα» που ονομάζεται «filecoin»
Στις 15 Δεκεμβρίου, ο 24χρονος Chong Kiu-wai μοιράστηκε μια θέση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης με τη λεζάντα «"Robbing the richs" για να βοηθήσουμε τους φτωχούς» μετά από την ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Hong Kong.
η ομάδα εργασίας στο Hong Kong έλαβε διάφορες καταγγελίες κατά της Wong, συγκεκριμένα, υπήρχαν εννέα άνδρες και μια γυναίκα που ανέφεραν την αστυνομία για τις απώλειες πουτους προκάλεσε η επένδυση στην επιχείρηση Wong’s crypto business.
Δεδομένου ότι τίποτα δεν δικαιολόγησε την παράνομη συμπεριφορά της Wong, η αστυνομία δήλωσε ότι διερευνά την Wong και τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.
Εκτός από όλες αυτές τις αντιρρήσεις, η Wong συνέχισε να προσθέτει.
"Αν κάποιος νομίζει ότι έχει πέσει θύμα απάτης, θα πρέπει να το αναφέρει στην αστυνομία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας