Μεταλλαγμένοι θα είναι οι μελλοντικοί αστροναύτες, λέει ο Ιταλός Luca Parmitano. Τα γενετικά τροποποιημένα δίδυμα κορίτσια, του ερευνητή He Jiankuy παραμένουν ανώνυμα
Σύμφωνα με δηλώσεις του 42χρονου Ιταλού αστροναύτη της ESA, Luca Parmitano στο περιοδικό Ulisse, στο μέλλον, οι επανδρωμένες πτήσεις θα γίνονται με μεταλλαγμένους αστροναύτες- με την καλύτερη έννοια αυτού του όρου-
τα μακρινά διαστημικά ταξίδια θα ήταν ευκολότερα αν ο οργανισμός των αστροναυτών μιμούνταν αυτόν της χειμερίας νάρκης.
(ερευνάται ο άγνωστος μοναδικός βιοχημικός μηχανισμός, που βοηθά στη διατήρηση της ενέργειας, τις αρκούδες που πέφτουν σε νάρκη το χειμώνα)
οι ερευνητές αναζητούν τρόπο για να αναπαράγουν και στους ανθρώπους αυτό τον χαμηλό μεταβολικό ρυθμό και τη μείωση των απαιτήσεων για οξυγόνο. Επίσης αναζητούν γονίδια που μπορεί να εμπλέκονται στην χειμερία νάρκη.
αποτελεί ακόμα μυστήριο, πως ο εγκέφαλος των αρκούδων λειτουργεί χωρίς βλάβη παρά τη σημαντική μείωση του οξυγόνου που εισπνέουν και δεν χάνουν σχεδόν καθόλου μάζα από τα οστά και τους μυς τους, παρά την μακρόχρονη ακινησία τους.
--ακόμα κι αν είναι έγκυες, ενώ η εγκυμοσύνη τους συνεχίζεται κανονικά--

ο αστροναύτης της ESA (European Space Agency), Luca Parmitano πρότεινε ακόμη ότι, με την πάροδο του χρόνου,οι αστροναύτες θα γίνουν ακόμα πιο μεταλλαγμένοι ως προς την ικανότητά τους να προσαρμόζονται σε λιγότερη βαρύτητα και διαδορετική ατμόσφαιρα.
Μακριά από τη Γη, οι αστροναύτες βομβαρδίζονται από την κοσμική ακτινοβολία και υποφέρουν από ναυτία, μυϊκή και οστική απώλεια, επιδείνωση της όρασης και ακόμη εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ως αποτέλεσμα της μηδενικής βαρύτητας.

ο Luca Parmitano λέει ότι διαπίστωσε έκπληκτος, πόσο γρήγορα άλλαξε το σώμα του κατά τη διάρκεια των πεντέμισι μηνών του στην "extravehicular" τροχιά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), το 2013. Υπήρξε μια προσαρμογή που την αισθάνθηκε σαν μετασχηματισμό, αναφέρει.
τα πόδια γίνονται πιο αδύνατα, το πρόσωπο στρογγυλεύει και γενικά το σώμα αποκτά μια νέα φυσική κατάσταση.

Αρχικά τείνεις να κινείσαι οριζόντια και μόνο μετά από 6 βδομάδες προσαρμόζεσαι στο χώρο και αρχίζεις να κινείσαι κάθετα. Τα πόδια δεν είναι πολύ χρήσιμα στο διάστημα, ίσως χρειάζεται να τα μετατρέψουμε σε χέρια...δυο ζευγάρια χεριών αλλά και μια ουρά για σταθεροποίηση θα αποτελούσαν τρία σημεία σταθερότητας, πραγματικά χρήσιμα στο χώρο.
Ο σχεδιασμός ενός μελλοντικού ανθρώπου που θα ταξιδεύει στο διάστημα είναι κάτι εφικτό, λέει ο Parmitano.
Οι σημερινοί αστροναύτες, επιλέγονται με βάση την καταλληλότητά τους για μακρινή διαστημική πτήση. Στρατιωτικοί δοκιμασμένοι πιλότοι που έχουν καλή φυσική αντίσταση στην ακτινοβολία, υψηλή οστική πυκνότητα και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα (και ύψος μικρότερο από 1,7 για να χωρούν στην κάψουλα)
Οι μελλοντικοί αστροναύτες θα μπορούσαν να έχουν γεννηθεί στο διάστημα, από γονείς -που έχουν ξεπεράσει ηθικές αντιρρήσεις-
που θα το έχουν αποδεχθεί να αποκτήσουν παιδί, προσαρμοσμένο στο διαστημικό περιβάλλον.
Η γενετική μηχανική για μια νέα γενιά διαστημικών ανθρώπων, θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη γενετική μηχανική των ανθρώπινων εμβρύων, την τεχνολογία που αναπτύσσεται ήδη για την καταπολέμηση των κληρονομικών διαταραχών .
όταν οι άνθρωποι αρχίσουν να εγκαταλείπουν τη γη σε σημαντικό βαθμό, θα πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα νέο περιβάλλον. Αντί να ψάχνουμε μια δεύτερη (δίδυμη) γη, θα μπορούσαμε να τροποποιήσουμε γενετικά τον άνθρωπο που θα ζήσει στο διάστημα. Ίσως να έχει τέσσερα χέρια και μια ουρά.
σχετικός σύνδεσμος
http://www.bbc.com/future/story/20171123-will-we-ever-have-genetically-modified-astronauts
******************************
Τον Ιούλιο, ο Luca Parmitano σχεδιάζει να κάνει ένα νέο ταξίδι σε τροχιά, πάνω στο ρωσικό Soyuz.
πηγές 28-1-19
https://mundo.sputniknews.com/espacio/201901281085054559-diseno-genetico-tripulantes-misiones-espaciales/

http://esoreiter.ru/index.php?id=0119/30-01-2019-104612.html&dat=news&list=01.2019


https://www.ufo-spain.com/2019/01/30/humanos-modificados-geneticamente-para-vivir-otros-planetas/
*******************************
οι ιδέες μας για τη δεοντολογία ορισμένων πειραμάτων αλλάζουν και πειράματα για γενετικά τροποποιημένα άτομα, που σήμερα καταδικάζονται, στο μέλλον θα θεωρούνται συνηθισμένα.
Πέρυσι, ο Κινέζος επιστήμονας He Jiankuy ανακοίνωσε, μέσω ενός βίντεο στο Youtube, ότι με τις έρευνες του δημιούργησε τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα ανθρώπινα πλάσματα, τα δίδυμα κοριτσάκια με τα ψευδώνυμα "Lulu" και "Nana", οι γονείς των οποίων ήταν HIV οροθετικοί (τα babies CRISPR γεννήθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου)

στο σχετικό βίντεο ο He Jiankui, αναφέρει ότι τα πειράματα πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο του, στο Πανεπιστήμιο Southern University of Science and Technology της κινεζικής πόλης Shenzhen και ο στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ανθρώπινα έμβρυα με ανοσία στον ρετροϊό HIV που προκαλεί το σύνδρομο της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (AIDS).
Στόχος του ήταν να τροποποιήσει το γονιδίωμα των εμβρύων, έτσι ώστε τα κύτταρα του ανοσοποιητικού τους συστήματος να μην έχουν τον φυσιολογικό υποδοχέα (CCR5) που επιτρέπει την είσοδο του ρετροϊού HIV.οι Κινέζοι ερευνητές χρησιμοποίησαν το βιοτεχνολογικό σύστημα CRISPR / Cas9, δηλαδή τη νέα τεχνική της στοχευμένης «γονιδιακής μικροχειρουργικής»
οι δηλώσεις του He Jiankui δημοσιεύτηκαν στις 25-11-18, στο αμερικανικό περιοδικό του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης «MIT Technology Review» και προκάλεσαν αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο.
ο He Jiankuy παραβίασε το κρατικό δίκαιο, αφού χρησιμοποίησε μη ασφαλείς και αναποτελεσματικές μεθόδους επεξεργασίας γονιδίων για τα δίδυμα (babies CRISPR).
Η κινεζική κυβέρνηση παρενέβη και σταμάτησε την έρευνα του τον Νοέμβριο και βρίσκεται πλέον σε κατ΄οίκον περιορισμό.
πολλοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι το CRISPR δεν είναι ακόμη ασφαλές και ακριβές ώστε να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπινα έμβρυα.
πιστεύεται ότι και άλλοι ερευνητές, χρησιμοποιούν με μυστικότητα το CRISPR για την ενίσχυση των ανθρώπινων χαρακτηριστικών, και έτσι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή γενετικής ανισότητας.

Ο Αμερικανός Νομπελίστας Craig Mello του πανεπιστημίου της Massachusetts είχε ενημερωθεί για τα μωρά με γονιδιακό έλεγχο, από τον περασμένο Απρίλιο.
Ο Mello παρέμεινε ως επιστημονικός σύμβουλος για την εταιρεία He's Direct Genomics για οκτώ ακόμη μήνες, μέχρι τον Δεκέμβριο, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των ειδήσεων.
Αναφέρει ότι ο He Jiankuy προσπάθησε να αλλάξει τα γονίδια των δίδυμων κοριτσιών για να τα βοηθήσει να αντισταθούν στην πιθανή μελλοντική μόλυνση με τον ιό HIV, τον ιό του AIDS.
Η επεξεργασία των εμβρύων που προορίζονται για εγκυμοσύνη δεν επιτρέπεται στις ΗΠΑ και σε πολλά άλλα μέρη λόγω του κινδύνου βλάβης άλλων γονιδίων και ανησυχιών ότι αυτές οι αλλαγές DNA μπορούν να μεταφερθούν στις μελλοντικές γενιές.
Αλλά δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος τρόπος να σταματήσει ο πειραματισμός ενός παθιασμένου επιστήμονα, ανεξάρτητα από τους κανόνες που ισχύουν, επειδή η τεχνολογία επεξεργασίας γονιδίων είναι φθηνή και εύκολη στη χρήση.
Ο Νομπελίστας Craig Mello εξέφρασε την αποδοκιμασία του για το έργο του He Jiankuy και δήλωσε ότι παραιτήθηκε από την επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή του Direct Genomics επειδή αισθάνθηκε ότι μια εταιρεία υπό την ηγεσία του δεν θα μπορούσε πλέον να είναι αποτελεσματική.
σχετικός σύνδεσμος 30-1-19
https://news.cgtn.com/news/3d3d514e77677a4d32457a6333566d54/index.html
*********************************
Ο Ιταλός αστροναύτης Luca Parmitano έφερε επανάσταση στα κοινωνικά δίκτυα σχολιάζοντας πρόσφατα ότι η επιστήμη του μέλλοντος πρόκειται να παρέμβει στον γενετικό σχεδιασμό του πληρώματος των διαστημικών αποστολών. "γενετικά τροποποιημένοι αστροναύτες? " Όπως λέει, "Ναι, είναι δυνατόν."
Τι γίνεται όμως αν η NASA, με τις μυστικές έρευνές της, κατάφερε να τροποποιήσει γενετικά τα ανθρώπινα όντα για να πετύχουν μακριές διαδρομές στο διάστημα και έχουν ήδη φτάσει σε θέσεις αδιανόητες για εμάς;
Από την άλλη πλευρά, ποιες είναι οι συνέπειες αυτών των αλλαγών, μπορεί να είναι εντελώς απρόβλεπτες; Πόσα πράγματα κρύβει η NASA από εμάς; Θα μας πει τα βαθύτερα μυστικά που έχουν γίνει στη διεθνή διαστημική αντιπροσωπεία κάποια μέρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας