ΚΟΣΜΟΣ


Προσαρμοσμένη Αναζήτηση
Σύντομα πολλά θέματα που δεν θα τα βρείτε πουθενά και πολλά DownLod.

Οι ελληνικές τράπεζες γράφουν ιστορικά χαμηλά σχεδόν σε καθημερινή βάση! – Τα 3 επενδυτικά κύματα έως τα stress tests του Ιουλίου 2020
Στα ομόλογα συνεχίζεται το ράλι, οι τραπεζικές μετοχές συνεχίζουν την κατρακύλα, ενώ τα χειρότερα μαλλον δεν τα έχουμε δει ακόμη.

Οι short, τα NPEs, οι ανησυχίες για τα κεφάλαια των τραπεζών, η πίεση για εμπροσθοβαρείς λύσεις στα προβληματικά δάνεια αποτελούν μέρος των αιτιών για την διάλυση των τραπεζικών μετοχών. Το ερώτημα που απασχολεί τους εναπομείναντες στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι το τέλος της πτώσης πλησιάζει;
Η απάντηση είναι η εξής.
Θα σημειωθούν 3 επενδυτικά κύματα με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές.
1)Το πρώτο επενδυτικό κύμα ή κύμα απαξίωσης με συνεχή ιστορικά χαμηλά προσεχώς θα ολοκληρωθεί.
Το προσεχώς σημαίνει ακόμη κάποιες εβδομάδες έως ότου οι τράπεζες βρουν κάποια επίπεδα ισορροπίας.

2)Το δεύτερο επενδυτικό κύμα θα ξεκινήσει αμέσως με την προκήρυξη των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα….με άνοδο της αγοράς.
Εάν οι εκλογές διεξαχθούν Οκτώβριο 2019 από τον Ιούλιο θα μπορούσε να ξεκινήσει το δεύτερο επενδυτικό κύμα όπου θα επιχειρηθεί η προεξόφληση της νίκης της ΝΔ.
Μεταξύ της ολοκλήρωσης του πρώτου κύματος και της έναρξης του δεύτερου επενδυτικού κύματος, μπορεί να περάσει μια περίοδος σταθεροποίησης στην ζώνη της απαξίωσης.
3)Το τρίτο επενδυτικό κύμα θα ξεκινήσει ως προεξόφληση των stress tests του Ιουλίου 2020 όπου οι ελληνικές τράπεζες δεν θα βγουν αλώβητες.
Δεν υπάρχει περίπτωση το 2020 οι ελληνικές τράπεζες να μην κληθούν να βρουν κεφάλαια, 5 χρόνια μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου του 2015.
Στο τρίτο επενδυτικό κύμα θα σημειωθούν και τα πραγματικά ιστορικά χαμηλά, καθώς οι τράπεζες θα οδηγηθούν σε αυξήσεις κεφαλαίου όπου αναμένονται γενναία reverse split.
Ο κίνδυνος μετά τα stress tests να δούμε ακόμη και διοικητικές αλλαγές στις τράπεζες δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέος.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας: