500px: Παραβίαση δεδομένων του 2018 εξέθεσε πληροφορίες χρηστώ

500px: Παραβίαση δεδομένων του 2018 εξέθεσε πληροφορίες χρηστών 500px: Η πλατφόρμα κοινοποίησης φωτογραφιών αποκάλυψε πως υπήρχε ένα σφάλμα ασφαλείας που εξέθεσε τα προσωπικά δεδομένα χρηστών και τις πληροφορίες των προφίλ τους. Ενώ πρόσφατα οι μηχανικοί εταιρείας ανακάλυψαν την μη πιστοποιημένη είσοδο, η παραβίαση είχε συμβεί από τις 5 Ιουλίου του 2018, μερικές μέρες αφότου έκλεισε το Marketplace που βοηθούσε φωτογράφους να προμοτάρουν τη δουλειά τους και να πουλήσουν έργα τους. Για την ακρίβεια, το σφάλμα ασφαλείας αφορά όλους όσους έκαναν εγγραφή για έναν 500px λογαριασμό εκείνη ή την προηγούμενη ημέρα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η συγκεκριμένη παραβίαση εξέθεσε τα ονοματεπώνυμα των χρηστών, τα usernames, τις διευθύνσεις email που είχαν χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσουν τους λογαριασμούς, τους κωδικούς καθώς και τις ημερομηνίες γέννησης. Επιπλέον, αν κάποιος χρήστης είχε δώσει στην πλατφόρμα στοιχεία για το φύλο του και την πόλη, την πολιτεία ή την χώρα που διαμένει, τότε εκτέθηκαν και αυτές οι πληροφορίες. Όμως ευτυχώς, η εταιρεία 500px δεν εντόπισε αποδείξεις μη εξουσιοδοτημένης εισόδου σε λογαριασμούς χρηστών αλλά και αποδείξεις παραβίασης δεδομένων εκτός των προαναφερομένων. Για παράδειγμα, δεν υπήρξαν παραβιάσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες των πιστωτικών καρτών. Σε μία ανακοίνωση που έκανε η 500px, η εταιρεία είπε πως παρακολουθεί τα source codes για να προστατέψει καλύτερα σε περιπτώσεις άλλων ζητημάτων ασφαλείας. Επίσης, υποσχέθηκε να αναβαθμίσει τα μέτρα ασφαλείας και τη δομή δικτύου. Η 500px ήδη ξεκίνησε την αποστολή emails σε όλους τους χρήστες, ζητώντας από αυτούς να αλλάξουν τους κωδικούς ενώ αν στείλουν ένα email με ένα αίτημα στο help[@]500px.com θα τους σταλθούν όλα τα δεδομένα τους σε ένα αρχείο μέσα σε 72 ώρες. Τι προσφέρει η 500px; Για όσους δεν την γνωρίζουν, πρόκειται για μία εταιρεία που έχει τη βάση της στο Τορόντο, στον Καναδά και είναι μία online κοινότητα για τη φωτογραφία. Δημιουργήθηκε από το 2009 και μέλη της αποτελούν επαγγελματίες φωτογράφοι που επιθυμούν να δικτυωθούν, να δοκιμάσουν και να δείξουν τα projects της δουλειάς τους και να κερδίσουν χρήματα μέσω του licensing και άλλων business ευκαιριών. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε στο επίσημο website, εδώ.


500px: Η πλατφόρμα κοινοποίησης φωτογραφιών αποκάλυψε πως υπήρχε ένα σφάλμα ασφαλείας που εξέθεσε τα προσωπικά δεδομένα χρηστών και τις πληροφορίες των προφίλ τους. Ενώ πρόσφατα οι μηχανικοί εταιρείας ανακάλυψαν την μη πιστοποιημένη είσοδο, η παραβίαση είχε συμβεί από τις 5 Ιουλίου του 2018, μερικές μέρες αφότου έκλεισε το Marketplace που βοηθούσε φωτογράφους να προμοτάρουν τη δουλειά τους και να πουλήσουν έργα τους. Για την ακρίβεια, το σφάλμα ασφαλείας αφορά όλους όσους έκαναν εγγραφή για έναν 500px λογαριασμό εκείνη ή την προηγούμενη ημέρα.



Σύμφωνα με την εταιρεία, η συγκεκριμένη παραβίαση εξέθεσε τα ονοματεπώνυμα των χρηστών, τα usernames, τις διευθύνσεις email που είχαν χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσουν τους λογαριασμούς, τους κωδικούς καθώς και τις ημερομηνίες γέννησης. Επιπλέον, αν κάποιος χρήστης είχε δώσει στην πλατφόρμα στοιχεία για το φύλο του και την πόλη, την πολιτεία ή την χώρα που διαμένει, τότε εκτέθηκαν και αυτές οι πληροφορίες. Όμως ευτυχώς, η εταιρεία 500px δεν εντόπισε αποδείξεις μη εξουσιοδοτημένης εισόδου σε λογαριασμούς χρηστών αλλά και αποδείξεις παραβίασης δεδομένων εκτός των προαναφερομένων. Για παράδειγμα, δεν υπήρξαν παραβιάσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες των πιστωτικών καρτών.

Σε μία ανακοίνωση που έκανε η 500px, η εταιρεία είπε πως παρακολουθεί τα source codes για να προστατέψει καλύτερα σε περιπτώσεις άλλων ζητημάτων ασφαλείας. Επίσης, υποσχέθηκε να αναβαθμίσει τα μέτρα ασφαλείας και τη δομή δικτύου. Η 500px ήδη ξεκίνησε την αποστολή emails σε όλους τους χρήστες, ζητώντας από αυτούς να αλλάξουν τους κωδικούς ενώ αν στείλουν ένα email με ένα αίτημα στο help[@]500px.com θα τους σταλθούν όλα τα δεδομένα τους σε ένα αρχείο μέσα σε 72 ώρες.



Τι προσφέρει η 500px;

Για όσους δεν την γνωρίζουν, πρόκειται για μία εταιρεία που έχει τη βάση της στο Τορόντο, στον Καναδά και είναι μία online κοινότητα για τη φωτογραφία. Δημιουργήθηκε από το 2009 και μέλη της αποτελούν επαγγελματίες φωτογράφοι που επιθυμούν να δικτυωθούν, να δοκιμάσουν και να δείξουν τα projects της δουλειάς τους και να κερδίσουν χρήματα μέσω του licensing και άλλων business ευκαιριών. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε στο επίσημο website, εδώ.

Σχόλια