Οι ηφαιστειοσεισμικές προβλέψεις των Ρώσων και Κινέζων

Οι ηφαιστειοσεισμικές προβλέψεις των Ρώσων και Κινέζων ​ Ορισμένοι Ρώσοι και Κινέζοι σεισμολόγοι θεωρούν ότι μπορούν να προβλέψουν την εμφάνιση κάποιων σεισμών και ηφαιστειακών εκρήξεων. Οι Κινέζοι, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι έχουν προβλέψει σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των σεισμών από 7 ή περισσότερων βαθμών από το 1978 με τη χρήση του επιπέδου του νερού σε πηγάδια για να κάνουν τις προβλέψεις τους.Διαπίστωσαν ότι το επίπεδο αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με το αν το νερό απορροφάται ή χύνεται, από τους υδροφορείς. Αυτό, με τη σειρά του, εξαρτάται από τις κινήσεις μέσα στη γη. Σύμφωνα με την ανατολική έννοια της κυκλικότητας και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των αντιθέτων, οι Κινέζοι έχουν βρει περιοδικές αλλαγές σε σεισμική δραστηριότητα στην δυτική Κίνα. Μια περιοχή μπορεί να είναι ενεργή για, ας πούμε, 150 χρόνια ή ενώ μια άλλη είναι αδρανής. Η αδρανής περιοχή γίνεται τότε ενεργή για τα επόμενα 150 χρόνια, και ούτω καθεξής. Οι Ρώσοι σεισμολόγοι, έχουν ψάξει για τον εντοπισμό σεισμικών μεθόδων που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να προβλέψουν τον χρόνο, την περιοχή και το μέγεθος του σεισμού. Υπολογιστικά μοντέλα τους, με βάση στατιστικές αναλύσεις, κατά καιρούς εγείρουν ψευδείς συναγερμούς, ενώ ορισμένοι σεισμοί είναι εντελώς απρόβλεπτοι. Οι δυτικοί εμπειρογνώμονες παρακολουθούν σε μεγάλο βαθμό με σκεπτικισμό αυτές τις προσπάθειες. Είναι ξεκάθαροι ότι δεν γνωρίζουμε καμία τεχνική που προβλέπει τον ακριβή χρόνο και τον τόπο των μεγάλων σεισμών. Ισχυρίζονται ότι μόλις οι σεισμοί γίνονται συχνά σε μια συγκεκριμένη περιοχή, μπορεί ακολουθήσει ένα σημαντικό γεγονός. Με τα ηφαίστεια είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, τα πρόδρομα σήματα όπως οι αυξημένοι ηφαιστειακοί σεισμοί, η μετατόπιση του εδάφους και οι αλλαγές στα ποσοστά της απελευθέρωσης του φυσικού αερίου ή η σύνθεση του αερίου μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να δείξουν ότι επίκειται μια έκρηξη . Η ακριβής πρόβλεψη είναι σπάνια γιατί συνήθως συμβαίνουν μερικές ώρες νωρίτερα.Μερικές φορές οι εκρήξεις αρχίζουν με ελάχιστη ή καμία προειδοποίηση. Σε σχετικά σύντομο χρονοδιάγραμμα ,κάποιων ημερών ή ωρών, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν μια σειρά από τεχνικές για την πρόβλεψη της ηφαιστειακής δραστηριότητας. Γεωδίφης Φωτογραφία -mashable.com




Ορισμένοι Ρώσοι και Κινέζοι σεισμολόγοι θεωρούν ότι μπορούν να προβλέψουν την εμφάνιση κάποιων σεισμών και ηφαιστειακών εκρήξεων.
Οι Κινέζοι, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι έχουν προβλέψει σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των σεισμών από 7 ή περισσότερων βαθμών από το 1978 με τη χρήση του επιπέδου του νερού σε πηγάδια για να κάνουν τις προβλέψεις τους.Διαπίστωσαν ότι το επίπεδο αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με το αν το νερό απορροφάται ή χύνεται, από τους υδροφορείς. Αυτό, με τη σειρά του, εξαρτάται από τις κινήσεις μέσα στη γη.
Σύμφωνα με την ανατολική έννοια της κυκλικότητας και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των αντιθέτων, οι Κινέζοι έχουν βρει περιοδικές αλλαγές σε σεισμική δραστηριότητα στην δυτική Κίνα. Μια περιοχή μπορεί να είναι ενεργή για, ας πούμε, 150 χρόνια ή ενώ μια άλλη είναι αδρανής. Η αδρανής περιοχή γίνεται τότε ενεργή για τα επόμενα 150 χρόνια, και ούτω καθεξής.
Οι Ρώσοι σεισμολόγοι, έχουν ψάξει για τον εντοπισμό σεισμικών μεθόδων που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να προβλέψουν τον χρόνο, την περιοχή και το μέγεθος του σεισμού. Υπολογιστικά μοντέλα τους, με βάση στατιστικές αναλύσεις, κατά καιρούς εγείρουν ψευδείς συναγερμούς, ενώ ορισμένοι σεισμοί είναι εντελώς απρόβλεπτοι.
Οι δυτικοί εμπειρογνώμονες παρακολουθούν σε μεγάλο βαθμό με σκεπτικισμό αυτές τις προσπάθειες. Είναι ξεκάθαροι ότι δεν γνωρίζουμε καμία τεχνική που προβλέπει τον ακριβή χρόνο και τον τόπο των μεγάλων σεισμών. Ισχυρίζονται ότι μόλις οι σεισμοί γίνονται συχνά σε μια συγκεκριμένη περιοχή, μπορεί ακολουθήσει ένα σημαντικό γεγονός.
Με τα ηφαίστεια είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, τα πρόδρομα σήματα όπως οι αυξημένοι ηφαιστειακοί σεισμοί, η μετατόπιση του εδάφους και οι αλλαγές στα ποσοστά της απελευθέρωσης του φυσικού αερίου ή η σύνθεση του αερίου μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να δείξουν ότι επίκειται μια έκρηξη .
Η ακριβής πρόβλεψη είναι σπάνια γιατί συνήθως συμβαίνουν μερικές ώρες νωρίτερα.Μερικές φορές οι εκρήξεις αρχίζουν με ελάχιστη ή καμία προειδοποίηση. Σε σχετικά σύντομο χρονοδιάγραμμα ,κάποιων ημερών ή ωρών, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν μια σειρά από τεχνικές για την πρόβλεψη της ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Γεωδίφης
Φωτογραφία -mashable.com
Σχόλια