Προσαρμοσμένη Αναζήτηση

Γερμανία: Η βιομηχανία αιολικής ενέργειας ανησυχεί για τη νομική αντίσταση σε νέα έργαREUTERS/Sergio Perez

Μετά από μια απότομη πτώση των νέων εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας στη Γερμανία το 2018, η βιομηχανία προειδοποιεί ότι οι αντιδράσεις σε νέες ανεμογεννήτριες θέτουν σε κίνδυνο την επαρκή προσφορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που απαιτεί η βιομηχανία και οι εθνικοί κλιματικοί στόχοι.
Η προσθήκη νέου δυναμικού μειώθηκε κατά 55% στα 2,4 γιγαβάτ το 2018, κυρίως λόγω έργων που κέρδισαν διαγωνισμούς το 2017 αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν επειδή εξακολουθούν να μην έχουν τις απαραίτητες άδειες, σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (BWE) και τη μονάδα συστημάτων ισχύος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Μηχανικών (VDMA). Η βιομηχανία προειδοποιεί ότι μια «ολοένα και πιο επαγγελματική αντίδραση» σε νομικό επίπεδο έχει καταστεί σοβαρό εμπόδιο για νέα έργα και την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας στη χώρα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.«Η άδεια δεν δημιουργεί πλέον νομική ασφάλεια, επειδή σχεδόν κάθε νέα άδεια είναι πλέον αμφισβητήσιμη στο δικαστήριο», δήλωσε ο Βόλφραμ Άξτελμ της BWE, στη ετήσια συνέντευξη Τύπου της βιομηχανικής ένωσης.

Ο Άξτελμ πρόσθεσε ότι η αντίδραση στην κατασκευή νέων ανεμογεννητριών είχε γίνει όλο και πιο «επαγγελματική», με ειδικές ομάδες και δικηγόρους, οι οποίοι απευθύνονται στους κατοίκους της περιοχής με προτάσεις για τη νομική καταπολέμηση των έργων, κυρίως με αγωγές σχετικές με την προστασία ειδών.
Η πρόσφατη απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης για τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα αυξάνει τη ζήτηση για ανανεώσιμη ενέργεια στο μέλλον. Η βιομηχανική ένωση δήλωσε ότι δεν αναμένει ανάκαμψη της αγοράς πριν από το 2021, όταν θα ευοδωθούν πρόσθετοι ειδικοί διαγωνισμοί.

Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας: