Η Γερουσία των ΗΠΑ θα εγκρίνει ψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Γερουσία των ΗΠΑ θα εγκρίνει ψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών Η Γερουσία των ΗΠΑ αναμένεται να εγκρίνει ψήφισμα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να στηρίξει τις δραστηριότητες των Σκοπίων και της Ελλάδας, όσον αφορά την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, γράφει δημοσίευμα των Σκοπίων. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μπουγιάρ Οσμάνι, κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας στην Ουάσιγκτον, ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη χώρα, τον γερουσιαστή Ρον Τζόνσον, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών για την Εσωτερική Ασφάλεια και τις Κυβερνητικές Υποθέσεις. Ο γερουσιαστής Τζόνσον αφού συνεχάρη την επιτυχία των Σκοπίων, ανέφερε ότι μαζί με την γερουσιάστρια Τζέιν Σαχίν έχουν υποβάλλει σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο απεστάλη στον Οσμάνι, και αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να τεθεί στην ημερήσια διάταξη της Γερουσίας στις αρχές της επόμενες εβδομάδας ώστε να εγκριθεί. Στο σχέδιο ψηφίσματος, μεταξύ των άλλων, υπάρχει σύσταση προς το Συμβούλιο της ΕΕ για τη σύνοδο του Ιουνίου, ώστε να επιβεβαιωθεί η απόφαση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. «Το πραγματικό όφελος είναι η εταιρική σχέση της ‘Μακεδονίας’ με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς οι ΗΠΑ μπορούν να υπολογίζουν σε έναν σταθερό σύμμαχο για την προώθηση των δημοκρατικών αξιών στα Δυτικά Βαλκάνια», δήλωσε ο Οσμάνι. Νωρίτερα, ο Μπουγιάρ Οσμάνι, συμμετείχε στην παραδοσιακή πρωινή προσευχή που διοργάνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. a1on.mk


Η Γερουσία των ΗΠΑ αναμένεται να εγκρίνει ψήφισμα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να στηρίξει τις δραστηριότητες των Σκοπίων και της Ελλάδας, όσον αφορά την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, γράφει δημοσίευμα των Σκοπίων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μπουγιάρ Οσμάνι,  κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας στην Ουάσιγκτον, ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη χώρα, τον γερουσιαστή Ρον Τζόνσον, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής  της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών για την Εσωτερική Ασφάλεια και τις Κυβερνητικές Υποθέσεις.

Ο γερουσιαστής Τζόνσον αφού συνεχάρη την επιτυχία των Σκοπίων, ανέφερε ότι μαζί με την γερουσιάστρια  Τζέιν Σαχίν έχουν υποβάλλει σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο απεστάλη στον Οσμάνι,  και αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να τεθεί στην ημερήσια διάταξη της Γερουσίας στις αρχές της επόμενες εβδομάδας ώστε να εγκριθεί. 

Στο σχέδιο ψηφίσματος, μεταξύ των άλλων, υπάρχει σύσταση προς το Συμβούλιο της ΕΕ για τη σύνοδο του Ιουνίου, ώστε να επιβεβαιωθεί η απόφαση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

«Το πραγματικό όφελος είναι η εταιρική σχέση της ‘Μακεδονίας’ με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς  οι ΗΠΑ μπορούν να υπολογίζουν σε έναν σταθερό σύμμαχο για την προώθηση των δημοκρατικών αξιών στα Δυτικά Βαλκάνια», δήλωσε ο Οσμάνι.

Νωρίτερα, ο Μπουγιάρ Οσμάνι, συμμετείχε στην  παραδοσιακή πρωινή προσευχή που διοργάνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

a1on.mk
echedoros-a.gr
Σχόλια