Χαιρετίζουν την απόφαση για τα πνευματικά δικαιώματα...

Χαιρετίζουν την απόφαση για τα πνευματικά δικαιώματα... ...τα ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων... Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων (EANA), στο προεδρείο της οποίας συμμετέχει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και... του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το θέμα της Οδηγίας περί Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας. «Πεποίθησή μας είναι ότι πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και κατά συνέπεια για τα ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων ως αναπόσπαστο τμήμα του τομέα, καθώς παρέχει την ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη ποιοτικών υπηρεσιών ενημέρωσης από τους επαγγελματίες δημοσιογράφους μας για τους εταίρους, τους πελάτες και τους αναγνώστες μας», δήλωσε ο πρόεδρος της EANA Πέτερ Κροπς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του DPA. Οι νέοι κανόνες για τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας προσφέρουν επίσης κίνητρο για τα πρακτορεία ειδήσεων που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό από τους τεχνολογικούς γίγαντες και επιτρέπει την δημιουργία ενός δικαιότερου περιβάλλοντος στο οποίο ο καθένας θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να αναπτύσσεται. Τέλος είναι εξίσου σημαντικό να επισημανθεί ότι η περίληψη των πρακτορείων ειδήσεωμ είναι σημαντική για πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρωπαίων πολιτών που επωφελούνται από τις αντικειμενικές ειδήσεις των ευρωπαϊκών πρακτορείων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η EANA θα ήθελε να υπενθυμίσει στα κράτη μέλη ότι υποστηρίξαμε την εκδοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία και η οποία υποστηρίζει τα short extracts, τα αποσπάσματα που αποτελούν τον πυρήνα της ροής των ειδήσεων. Αναρτήθηκε από nonews-NEWS



...τα ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων...

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων (EANA), στο προεδρείο της οποίας συμμετέχει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και...
του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το θέμα της Οδηγίας περί Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

«Πεποίθησή μας είναι ότι πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και κατά συνέπεια για τα ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων ως αναπόσπαστο τμήμα του τομέα, καθώς παρέχει την ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη ποιοτικών υπηρεσιών ενημέρωσης από τους επαγγελματίες δημοσιογράφους μας για τους εταίρους, τους πελάτες και τους αναγνώστες μας», δήλωσε ο πρόεδρος της EANA Πέτερ Κροπς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του DPA.

Οι νέοι κανόνες για τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας προσφέρουν επίσης κίνητρο για τα πρακτορεία ειδήσεων που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό από τους τεχνολογικούς γίγαντες και επιτρέπει την δημιουργία ενός δικαιότερου περιβάλλοντος στο οποίο ο καθένας θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να αναπτύσσεται. Τέλος είναι εξίσου σημαντικό να επισημανθεί ότι η περίληψη των πρακτορείων ειδήσεωμ είναι σημαντική για πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρωπαίων πολιτών που επωφελούνται από τις αντικειμενικές ειδήσεις των ευρωπαϊκών πρακτορείων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η EANA θα ήθελε να υπενθυμίσει στα κράτη μέλη ότι υποστηρίξαμε την εκδοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία και η οποία υποστηρίζει τα short extracts, τα αποσπάσματα που αποτελούν τον πυρήνα της ροής των ειδήσεων.



Αναρτήθηκε από nonews-NEWS
Σχόλια