ΝΑΤΟ: Ο όρος ‘μακεδονικά’ θα χρησιμοποιηθεί μετά την πλήρη εφαρμογή της Συνθήκης των Πρεσπών

ΝΑΤΟ: Ο όρος ‘μακεδονικά’ θα χρησιμοποιηθεί μετά την πλήρη εφαρμογή της Συνθήκης των Πρεσπών Θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το επίθετο ‘μακεδονικά’ μετά την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ σχετικά με παρατήρηση που έγινε αντί να αναγράφεται η γλώσσα τοποθετείται η σημαία των Σκοπίων. «Στη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής της υπογραφής του πρωτοκόλλου προσχώρησης στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, αντί του επιθέτου «Μακεδονική» ως γλώσσα, παρουσιάστηκε η σημαία της πΓΔΜ, ενώ δίπλα αναγράφονταν οι άλλες γλώσσες ‘αγγλικά’, ‘γαλλικά’, ‘ρωσικά’…» γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων αναφερόμενο σε ερώτηση που έγινε από δημοσιογράφο. Η απάντηση ήταν άμεση από τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ «η γλώσσα θα αναγνωρισθεί ως ‘μακεδονική’ μόλις εφαρμοσθεί πλήρως η Συμφωνία με την Ελλάδα». mkd.mk





Θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το επίθετο ‘μακεδονικά’ μετά την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ σχετικά με παρατήρηση που έγινε αντί να αναγράφεται η γλώσσα τοποθετείται η σημαία των Σκοπίων.


«Στη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής της υπογραφής του πρωτοκόλλου προσχώρησης στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, αντί του επιθέτου «Μακεδονική» ως γλώσσα, παρουσιάστηκε η σημαία της πΓΔΜ, ενώ δίπλα αναγράφονταν οι άλλες γλώσσες ‘αγγλικά’, ‘γαλλικά’, ‘ρωσικά’…» γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων αναφερόμενο σε ερώτηση που έγινε από δημοσιογράφο.


Η απάντηση ήταν άμεση από τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ «η γλώσσα θα αναγνωρισθεί ως ‘μακεδονική’ μόλις εφαρμοσθεί πλήρως η Συμφωνία με την Ελλάδα».




mkd.mk
echedoros-a.gr
Σχόλια