Ο βιοχάκερ Dave Asprey σκοπεύει να ζήσει μέχρι τα 180 χρόνια τουο 45χρονος Αμερικανός βιοχάκερ - όρος για όσους παρεμβαίνουν βιολογικά στο ίδιο το σώμα τους και τροποποιούν μόνοι τους το DNA τους -Dave Asprey, χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες για να εξαπατήσει τη φύση, να σωθεί από τις ασθένειες και να καθυστερήσει το γήρας, όσο το δυνατόν περισσότερο.
Για να αποκτήσει την τέλεια υγεία χρησιμοποιεί όχι μόνο ειδική διατροφή και ειδικές ασκήσεις, αλλά καταφεύγει και σε επικίνδυνες και ελάχιστα δοκιμασμένες μεθόδους.
ο Dave Asprey έχει πρόθεση να ζήσει, μέχρι την ηλικία των 180 (τουλάχιστον) χρόνων.
Ενθουσιάστηκε με την ιδέα να γίνει το γηραιότερο άτομο του πλανήτη, τη δεκαετία του 1990, όταν εργάστηκε ως τεχνικός ειδικός στο Silicon Valley.
Ο Asprey υπέφερε από υπερβολικό σωματικό βάρος, ζύγιζε 300 κιλά στα 26 χρόνια του και δεν μπορούσε να το χάσει, ούτε με ειδικές ασκήσεις απώλειας βάρους.
Στη συνέχεια αποφάσισε να δώσει προσοχή σε λιγότερο παραδοσιακούς τρόπους για να αδυνατίσει και να γίνει υγιέστερος.
Αρχικά, ο Asprey έκανε δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, που του επέτρεψε να χάσει 23 κιλά. Στη συνέχεια, παράγγειλε τα ακριβά "έξυπνα" ΒΙΟ νανο-τεχνολογικά φάρμακα απώλειας βάρους από την Ευρώπη που αποδείχθηκαν πολύ αποτελεσματικά.
Μετά, ο Dave αφιέρωνε όλο τον ελεύθερο χρόνο του για να μελετήσει τις επιδράσεις στο σώμα από κάθε είδους ασκήσεις, δίαιτες, φάρμακα και συσκευές. Ασχολήθηκε με το χειμερινό κολύμπι, στο Θιβέτ έμαθε να διαλογίζεται, αλλά όλα αυτά δεν του ήταν αρκετά.
Σύντομα ο Asprey άρχισε να χρησιμοποιεί μια ειδική μηχανή για ηλεκτροδιέγερση του εγκεφάλου, που όπως φαίνεται επέτρεπε και την αύξηση της ψυχικής δραστηριότητας.
Στη συνέχεια βρήκε έναν χειρουργό ο οποίος συμφώνησε να εξαγάγει βλαστοκύτταρα από το μυελό των οστών του Dave και να τα τοποθετήσει σε άλλα μέρη του σώματος του, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου.

 

ο Asprey είναι πεπεισμένος ότι το ανθρώπινο σώμα έχει όλα τα μέσα για να διατηρήσει τη νεότητα του - πρέπει απλά να καταλάβουμε πώς να τα χρησιμοποιήσουμε.
Για να ζήσει τουλάχιστον μέχρι το 2154, ο Αμερικανός βιοχάκερ χρησιμοποιεί, μεταξύ άλλων, υπερβαρική θεραπεία οξυγόνου που περιλαμβάνει αναπνοή καθαρού οξυγόνου σε θάλαμο ή σωλήνα υπό πίεση, κοιμάται κάτω από υπέρυθρη ακτινοβολία και ακόμη εκθέτει τον εαυτό του σε ακτινοβολία.
Για αυτό, ο Dave Asprey, μαζί με άλλους ενθουσιώδεις βιοχάκερ, επισκέπτονται εγκαταλειμμένα ορυχεία ουρανίου όπου ο αέρας είναι κορεσμένος με ραδόνιο, πιστεύοντας ότι είναι χρήσιμο σε μικρές δόσεις.
Στην πατρίδα του, ο Asprey θεωρείται πραγματικός γκουρού του biohacking και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Ωστόσο, υπάρχουν επίσης οι επικριτές του, που τον κατηγορούν τον άνθρωπο ότι πουλάει βιβλία, ναρκωτικά και gadgets σε όσους τον ακολουθούν.
Ο Dave κατέχει πράγματι αρκετές επιχειρήσεις που παράγουν τα εμπορεύματα που προωθεί, συμπεριλαμβανομένου του καφέ "Bulletproof coffe" που υποτίθεται ότι είναι απαλλαγμένος από όλες τις βλαβερές ουσίες

 

ο ίδιος ο Dave Asprey ζει σύμφωνα με τις αρχές που κηρύττει.
ο όρος biohacking είναι ευρύς στον ορισμό του (και την πρακτική) εδώ το ορίζουμε ως πρακτική για την επίτευξη της βέλτιστης λειτουργικότητας του σώματος και του νου, με τη χρήση της επιστήμης, της βιολογίας και του αυτο-πειραματισμού έτσι ώστε να ζούμε πιο παραγωγική και ευτυχισμένη ζωή.
ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1988 σε άρθρο της Washigton Post που ανέφερε το πως θα χρησιμοποιηθεί η βιοτεχνολογία για τα μετατρέψει (μετασχηματίσει) το γενετικό κώδικα ενός ζωντανού οργανισμού.ο Asprey συνεργάστηκε με διάσημους γιατρούς και επιστήμονες που τον βοήθησαν να ενισχύσει τη γνωστική και σωματική του απόδοση.
το 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο του προϊόν Bulletproof Cofee που αγαπήθηκε παγκόσμια. Άνοιξε τα bulletproof Labs με υπερσύγχρονα μηχανήματα biohacking αναβαθμίζουν τον εγκέφαλο και βελτιώνουν τον ύπνο, τη νοητική λειτουργία και τη φυσική απόδοση. Περιλαμβάνουν κρυοθεραπεία, virtual float tanks, neurofeeback και cold high-intensity interval training.

πηγή
hellenicrevenge.blogspot.com
esoreiter.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας