Η TSA κατέσχεσε πάνω από 4.000 όπλα στα αεροδρόμια των ΗΠΑ το 2018

Η TSA κατέσχεσε πάνω από 4.000 όπλα στα αεροδρόμια των ΗΠΑ το 2018 Η Αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) ανέφερε ό,τι κατάσχεσε 4.239 όπλα στις αποσκευές ταξιδιού των ταξιδιωτών το 2018. Συγκεκριμένα αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί περίπου σε 81 όπλα την εβδομάδα και σχεδόν 11 σε καθημερινή βάση, ένα πραγματικά εξωφρενικό νούμερο που αντικατοπτρίζει τον τεράστιο αριθμό οπλοκατοχής των πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Από αυτά τα όπλα που εντοπίστηκαν στα σημεία ελέγχου των αεροδρομίων, το 86% ήταν κρυμμένα στις χειραποσκευές, που σημαίνει πως το άτομο που έφερε μαζί του όπλο θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ανοίξει πυρ εναντίον του ανυποψίαστου κόσμου που βρισκόταν τριγύρω του, και θα μπορούσε κάλλιστα να εκτυλιχθεί μία ανείπωτη τραγωδία με πολλά θύματα, δηλαδή ένα συνηθισμένο φαινόμενο για τις ΗΠΑ. Η TSA δήλωσε ό,τι οι κατασχέσεις όπλων αυξήθηκαν κατά 7% το 2018 εν αντιθέσει με την προηγούμενη χρονιά το 2017. Ο Διεθνής Αερολιμένας Χάρτσφιλντ-Τζάκσον στην Ατλάντα έχει τα πλέον κατασχεθέντα όπλα, φτάνοντας τα 298, ακολουθούμενο από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντάλλας / Φορτ Γουόρθ με 219. Η TSA έχει το δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμα ύψους έως και 13.333 δολαρίων έναντι των ταξιδιωτών που φέρνουν μαζί τους όπλα τα οποία εντοπίζονται στα σημεία ελέγχου των αεροδρομίων είτε εκ προθέσεως, είτε όχι. Ωστόσο το περίεργο κομμάτι της υπόθεσης είναι πως δεν κατασχέθηκαν μόνο συμβατικά όπλα από τους υπαλλήλους της TSA το περασμένο έτος: αλλά και μαχαίρια, χειροβομβίδες, σιδερογροθιές, όπλα τύπου replica, πυροτεχνήματα κ.λπ. Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, η υπηρεσία TSA ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, και έχει τα πιο σύγχρονα μέσα εντοπισμού παράνομων αντικειμένων, όπως όπλα. Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις, η οπλοφορία και η οπλοκατοχή είναι νόμιμη σε πολλές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, εν τούτοις σε κάποιες άλλες απαγορεύεται και τα άτομα που φέρουν μαζί τους όπλα αντιμετωπίζουν βαρύτατες ποινές. Επίσης μία άλλη σημαντική πτυχή της υπόθεσης είναι πως στις πολιτείες των ΗΠΑ που επιτρέπεται η οπλοκατοχή, είναι πραγματικά αρκετά εύκολο να προμηθευτείς κάποιο όπλο, ακόμη κι αν έχεις ψυχολογικά προβλήματα, αφού μπορεί να σου το πουλήσει κάποιος φίλος σου με παράνομο τρόπο, και κάπως έτσι ξεκινάει το μακελειό στα καλά καθούμενα με ορισμένους παράφρονες που δεν έχουν σώας τας φρένας.




Η Αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) ανέφερε ό,τι κατάσχεσε 4.239 όπλα στις αποσκευές ταξιδιού των ταξιδιωτών το 2018. Συγκεκριμένα αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί περίπου σε 81 όπλα την εβδομάδα και σχεδόν 11 σε καθημερινή βάση, ένα πραγματικά εξωφρενικό νούμερο που αντικατοπτρίζει τον τεράστιο αριθμό οπλοκατοχής των πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Από αυτά τα όπλα που εντοπίστηκαν στα σημεία ελέγχου των αεροδρομίων, το 86% ήταν κρυμμένα στις χειραποσκευές, που σημαίνει πως το άτομο που έφερε μαζί του όπλο θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ανοίξει πυρ εναντίον του ανυποψίαστου κόσμου που βρισκόταν τριγύρω του, και θα μπορούσε κάλλιστα να εκτυλιχθεί μία ανείπωτη τραγωδία με πολλά θύματα, δηλαδή ένα συνηθισμένο φαινόμενο για τις ΗΠΑ.

Η TSA δήλωσε ό,τι οι κατασχέσεις όπλων αυξήθηκαν κατά 7% το 2018 εν αντιθέσει με την προηγούμενη χρονιά το 2017.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Χάρτσφιλντ-Τζάκσον στην Ατλάντα έχει τα πλέον κατασχεθέντα όπλα, φτάνοντας τα 298, ακολουθούμενο από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντάλλας / Φορτ Γουόρθ με 219.

Η TSA έχει το δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμα ύψους έως και 13.333 δολαρίων έναντι των ταξιδιωτών που φέρνουν μαζί τους όπλα τα οποία εντοπίζονται στα σημεία ελέγχου των αεροδρομίων είτε εκ προθέσεως, είτε όχι.

Ωστόσο το περίεργο κομμάτι της υπόθεσης είναι πως δεν κατασχέθηκαν μόνο συμβατικά όπλα από τους υπαλλήλους της TSA το περασμένο έτος: αλλά και μαχαίρια, χειροβομβίδες, σιδερογροθιές, όπλα τύπου replica, πυροτεχνήματα κ.λπ.

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, η υπηρεσία TSA ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, και έχει τα πιο σύγχρονα μέσα εντοπισμού παράνομων αντικειμένων, όπως όπλα.

Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις, η οπλοφορία και η οπλοκατοχή είναι νόμιμη σε πολλές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, εν τούτοις σε κάποιες άλλες απαγορεύεται και τα άτομα που φέρουν μαζί τους όπλα αντιμετωπίζουν βαρύτατες ποινές.

Επίσης μία άλλη σημαντική πτυχή της υπόθεσης είναι πως στις πολιτείες των ΗΠΑ που επιτρέπεται η οπλοκατοχή, είναι πραγματικά αρκετά εύκολο να προμηθευτείς κάποιο όπλο, ακόμη κι αν έχεις ψυχολογικά προβλήματα, αφού μπορεί να σου το πουλήσει κάποιος φίλος σου με παράνομο τρόπο, και κάπως έτσι ξεκινάει το μακελειό στα καλά καθούμενα με ορισμένους παράφρονες που δεν έχουν σώας τας φρένας.

Σχόλια