Το «τέρας» είναι ελεύθερο: Τεχνητή Νοημοσύνη που κρίθηκε «επικίνδυνη» πλέον είναι δημόσια

Το «τέρας» είναι ελεύθερο: Τεχνητή Νοημοσύνη που κρίθηκε «επικίνδυνη» πλέον είναι δημόσια Ελεύθερη για τους απανταχού χρήστες είναι πλέον μια Τεχνητή Νοημοσύνη Παραγωγής Κειμένου, η οποία είχε χαρακτηριστεί ως «επικίνδυνη» από ειδικούς. Πρόκειται για το σύστημα GPT-2 του Ινστιτούτου OpenAI, το οποίο μπορεί να παράξει κείμενο άρτιο γλωσσικά, γραμματικά, συντακτικά και νοηματικά. Αυτή ακριβώς η ιδιότητα του GPT-2 είναι που το κάνει «επικίνδυνο» καθώς ειδικοί της Πληροφορικής θεωρούν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από απατεώνες. Συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να παράξει εντελώς πιστευτά ψευδή κείμενα, ιστορίες, ποιήματα και κώδικα. Το σύστημα εκπαιδεύτηκε με οκτώ εκατομμύρια κείμενα και μπορεί να παράξει δικά του αν ο χρήστης του δώσει ένα μικρό έναυσμα. Φυσικά, αργά ή γρήγορα οι αδυναμίες του GPT-2 γίνονται ορατές, κυρίως στον τομέα της αλληλουχίας και της μακροπρόθεσμης λογικής. Πληροφορίες: The Verge, μέσω topontiki





Ελεύθερη για τους απανταχού χρήστες είναι πλέον μια Τεχνητή Νοημοσύνη Παραγωγής Κειμένου, η οποία είχε χαρακτηριστεί ως «επικίνδυνη» από ειδικούς.


Πρόκειται για το σύστημα GPT-2 του Ινστιτούτου OpenAI, το οποίο μπορεί να παράξει κείμενο άρτιο γλωσσικά, γραμματικά, συντακτικά και νοηματικά.

Αυτή ακριβώς η ιδιότητα του GPT-2 είναι που το κάνει «επικίνδυνο» καθώς ειδικοί της Πληροφορικής θεωρούν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από απατεώνες.

Συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να παράξει εντελώς πιστευτά ψευδή κείμενα, ιστορίες, ποιήματα και κώδικα.

Το σύστημα εκπαιδεύτηκε με οκτώ εκατομμύρια κείμενα και μπορεί να παράξει δικά του αν ο χρήστης του δώσει ένα μικρό έναυσμα.

Φυσικά, αργά ή γρήγορα οι αδυναμίες του GPT-2 γίνονται ορατές, κυρίως στον τομέα της αλληλουχίας και της μακροπρόθεσμης λογικής.

Πληροφορίες: The Verge, μέσω topontiki
Σχόλια