Κατασκοπευτικό βαν στην Κύπρο: Βρέθηκαν πάνω από ένα εκατ. αριθμοί τηλεφώνων

Κατασκοπευτικό βαν στην Κύπρο: Βρέθηκαν πάνω από ένα εκατ. αριθμοί τηλεφώνων Πάνω από ένα εκατομμύριο αριθμοί τηλεφώνων, έχουν εντοπιστεί στο λογισμικό του κεντρικού σέρβερ του κατασκοπευτικού βαν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», τα συστήματα του περιβόητου βαν άρχισαν να «μιλούν». Μάλιστα στην πρώτη αποκωδικοποίηση του λογισμικού στον κεντρικό σέρβερ, εντοπίστηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο αριθμοί τηλεφώνων. Όπως εξηγεί η εφημερίδα, οι τεχνικοί χρειάζονται τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για να ελέγξουν αυτά τα νούμερα, με σκοπό να ξεκαθαρίσει η εικόνα αναφορικά με τους «στόχους». Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης πως από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις, στα λογισμικά εντοπίστηκε και ο ψηφιακός ιός, μέσω του οποίου «εισέβαλλαν» στα κινητά των στόχων. Ο ιός αυτός, ενδέχεται να είναι αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ και σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν αφήνει ίχνη και εμφυτεύεται σε κινητά και υπολογιστές, με σκοπό να κατεβάσει όλα τα αρχεία του κατόχου. Τέλος, φέρεται να έχει εντοπιστεί και οπτικό υλικό, το οποίο και διερευνάται. Πηγή: philenews / Πολίτης




Πάνω από ένα εκατομμύριο αριθμοί τηλεφώνων, έχουν εντοπιστεί στο λογισμικό του κεντρικού σέρβερ του κατασκοπευτικού βαν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», τα συστήματα του περιβόητου βαν άρχισαν να «μιλούν». Μάλιστα στην πρώτη αποκωδικοποίηση του λογισμικού στον κεντρικό σέρβερ, εντοπίστηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο αριθμοί τηλεφώνων. Όπως εξηγεί η εφημερίδα, οι τεχνικοί χρειάζονται τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για να ελέγξουν αυτά τα νούμερα, με σκοπό να ξεκαθαρίσει η εικόνα αναφορικά με τους «στόχους».
Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης πως από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις, στα λογισμικά εντοπίστηκε και ο ψηφιακός ιός, μέσω του οποίου «εισέβαλλαν» στα κινητά των στόχων. Ο ιός αυτός, ενδέχεται να είναι αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ και σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν αφήνει ίχνη και εμφυτεύεται σε κινητά και υπολογιστές, με σκοπό να κατεβάσει όλα τα αρχεία του κατόχου.
Τέλος, φέρεται να έχει εντοπιστεί και οπτικό υλικό, το οποίο και διερευνάται.

Πηγή: philenews / Πολίτης
Σχόλια