Τι θα φέρει και τι όχι το 2020 για τις εξελίξεις στο 5G


H εταιρεία έρευνας αγοράς ABI Research προβλέπει το τι θα φέρει το νέο έτος και τι δεν πρόκειται να συμβεί κατά τη διάρκεια του 2020 στα δίκτυα 5ης γενιάς.


Το 2020 έχει χαρακτηριστεί ως το έτος που το 5G θα γίνει κοινός τόπος, με αρκετά νέα μοντέλα να κάνουν την εμφάνισή τους και να το υποστηρίζουν. Οι πωλήσεις των συσκευών 5G, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ABI Research, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 10 εκατομμύρια μονάδες μέχρι και το 2021.

Οι αναλυτές της εταιρείας σημειώνουν ότι μέσα στο νέο έτος θα πρέπει να αναμένεται να ανθήσει η αγορά των φορητών υπολογιστών που θα μπορούν να συνδέονται σε δίκτυα 5G και θα είναι always on, δηλαδή σε μόνιμη online σύνδεση. Δεν θα είναι μόνο τα 5G smartphones που θα κατακλύσουν την αγορά, αλλά και οι αντίστοιχοι υπερφορητοί υπολογιστές. Ήδη αναμένονται νέα μοντέλα από ιδιαίτερα δημοφιλείς κατασκευαστές, όπως είναι οι Dell, Apple, Samsung, Huawei και LG, ενώ από την κατηγορία αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει η HP και η Lenovo. Παρόλα αυτά, ο κύριος οδηγός συσκευών που θα προσφέρει σύνδεση στο 5G θα είναι το smartphone και εκεί θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι όλοι οι κατασκευαστές ανεξαιρέτως θα εμπλουτίσουν την γκάμα τους με ανάλογες προτάσεις.

Η ABI Research, στις προβλέψεις της σημειώνει και όσα δεν πρόκειται να συμβούν κατά τη διάρκεια του 2020. Έτσι, δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς να κάνουν μέσα στο νέο έτος την εμφάνισή τους τα 5G Wearables, αφού δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα τα ανάλογα chipsets που θα μπορούσαν να υποστηρίζουν τη νέα συνδεσιμότητα σε συσκευές που φοριούνται στο χέρι. Το υλικό δεν μπορεί ακόμα να συνδυαστεί με τον περιορισμένο χώρο που προσφέρουν αυτές οι συσκευές στο εσωτερικό τους. Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις για την πρώτη παρουσίαση 5G Wearables κάνουν λόγο για τις αρχές του 2024 το νωρίτερο.


naftemporiki.gr

Σχόλια