Ακολουθήστε μας στο Google News

Αδειάζουν το Ιντσιρλίκ οι Αμερικανοί; – Ιταλικό ΜΜΕ: «Οι ΗΠΑ θα μεταφέρουν 50 πυρηνικές βόμβες στη βάση Aviano από την Τουρκία»


Του Ευάγγελου Δ. ΚόκκινουΒάση της USAF στην Ιταλία είναι έτοιμη να υποδεχτεί τουλάχιστον 50 πυρηνικές βόμβες που επί του παρόντος βρίσκονται στη βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, αποκαλύπτει ιταλικό ΜΜΕ. Εδώ και αρκετούς μήνες, η Τουρκία θεωρείται ο πλέον αναξιόπιστος σύμμαχος εντός του ΝΑΤΟ, αποδεχόμενη όλο και περισσότερο την ένταξή της στη ρωσική σφαίρα επιρροής, γεγονός που οδήγησε τις ΗΠΑ σε σκέψεις για άμεση μεταφορά των πυρηνικών όπλων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ιταλικό ΜΜΕ, το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ στο Ιντσιρλίκ πρόκειται να μεταφερθεί στη Γηραιά Ήπειρο, και συγκεκριμένα στον αερολιμένα Pagliano e Gori, όπου ήδη φιλοξενούνται μαχητικά της 31ης Πτέρυγας Μάχης των ΗΠΑ με ικανότητα να φέρουν πυρηνικά.
Η πρόταση της μετακίνησης των βόμβων από το Ιντσιρλίκ στη βάση Aviano είχει τεθεί στο τραπέζι ήδη το 2016 όταν ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ ως ηθικό αυτουργό του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Είχε διακόψει το ηλεκτρικό ρεύμα από τη Βάση Ιντσιρλίκ, παραλύοντας την επιχειρησιακή δραστηριότητα των αμερικανικών στρατευμάτων, κύριος σκοπό των οποίων ήταν η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. Το επεισόδιο επιλύθηκε επιμελώς (αν και η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας είχε αυξηθεί επικίνδυνα), αλλά τα τελευταία χρόνια οι διμερείς διαμάχες έχουν επιδεινωθεί με φόντο το κουρδικό ζήτημα.


«Δεδομένου του αυξανόμενου αντι-αμερικανισμού στην Τουρκία και της επιθυμίας του Ερντογάν να έρθει πιο κοντά στη Ρωσία, πρέπει επειγόντως να μεταφερθούν τα πυρηνικά όπλα που υπάρχουν στο Ιντσιρλίκ και το νέο τους σπίτι θα μπορούσε να είναι η εν λόγω αεροπορική βάση της Ιταλίας», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Αμερικανός στρατηγός Charles Wald, πρώην διοικητής της 31ης Πτέρυγας Μάχης στην Aviano από το 1995 έως το 1997.
Επομένως, πενήντα πυρηνικές βόμβες θα μπορούσαν να προσγειωθούν στην αμερικανική βάση Aviano της Ιταλίας από το Ιντσιρλίκ, αριρθμός που, όπως επισημαίνει το ιταλικό ΜΜΕ, θα προστεθεί στις περίπου 30 ήδη αποθηκευμένος βόμβες, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ιταλών στρατιωτικών αναλυτών.

Οι τελευταίοι επίσης γνωστοποίησαν πρόσφατα ότι γίνονται συγκεκριμένες βελτιώσεις στον αερολιμένα Pagliano e Gori, όπως η ενίσχυση των μέτρων κατά της εισβολής, καθώς και η κατασκευή μιας νέας κλινικής ή εργαστηρίων, όπου υλοποιείται η συντήρηση αυτών των ευαίσθητων συσκευών. Οι δηλώσεις του στρατηγού Wald είναι ακόμη πιο έγκυρες από ό, τι φαίνεται, καθώς ο πρώην διοικητής γνωρίζει από πρώτο χέρι τη βάση Aviano, και συνεπώς έχει γνώση του υπάρχοντος αριθμού πυρηνικών όπλων και τον αριθμό που δύναται να μεταφερθεί στη βάση.


Marco Florian @MarcoFlorianMED


 Italy ready to host Incirlik 50 atomic bombs, thus becoming Europe's largest deposit of atomic bombs, for a total of 130, 100 in Aviano and 30 in Ghedi (for Italian AF Tornados). USAF eyes Aviano AB as a safe alternative to Incirlik.https://www.ilgazzettino.it/nordest/pordenone/base_usaf_aviano_bombe_atomiche_turchia-4950810.html?fbclid=IwAR2SrFan7IL98eRE-IuZMlvmMOn4Ks81SI__zakq9hGYL84r9HULZ91R5co …


Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη