Προσαρμοσμένη Αναζήτηση

Η BAT «ψηφίζει» Ελλάδα με επένδυση 20 εκατ. ευρώ

Η BAT «ψηφίζει» Ελλάδα με επένδυση 20 εκατ. ευρώΠεραιτέρω επέκταση εναλλακτικών καπνικών στα σημεία λιανικής

Στο νέο της καπνικό προϊόν glo ρίχνει τις δυνάμεις της η British American Tobacco Hellas. Ειδικότερα, η BAT Hellas δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική αγορά, επενδύοντας στη λιανική και ενισχύοντας έμμεσα το διαμετακομιστικό της κέντρο στον Πειραιά, όπως δείχνει πρόσφατη απόφαση της διοίκηση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα η ΒΑΤ Hellas προχωρά στην υλοποίηση στρατηγικής επένδυσης στη χώρα μας, καθώς ενισχύει το ελληνικό λιανεμπόριο με περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου glo που διατίθενται εντός της επικράτειας. Η εταιρεία, όπως επισημαίνεται, μέσα από την επέκτασή της στα Προϊόντα Επόμενης Γενιάς επιλέγει την Ελλάδα ως μία από τις πρώτες αγορές πανευρωπαϊκά που παρουσιάζει την προηγμένη τεχνολογία με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, ενισχύοντας Έλληνες χονδρέμπορους και λιανοπωλητές και κατ’ επέκταση την ελληνική οικονομία και κοινωνία.


Έπειτα από έναν χρόνο λανσαρίσματος στην ελληνική αγορά το θερμαινόμενο προϊόν καπνού glo επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία του στα σημεία λιανικής πώλησης. Αρχικά, οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες σε 2.000 σημεία λιανικής πώλησης (περίπτερα και μίνι μάρκετ) σε όλη την Ελλάδα, με τη δυνατότητα να επεκταθούν και σε περαιτέρω σημεία πώλησης μέσα στην επόμενη περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό, η στρατηγική συνεργασία της British American Tobacco Hellas με τη Nobacco συνεχίζει να ενισχύεται, καθώς οι συσκευές και τα Neosticks θα διατίθενται μέσω των σημείων πώλησης της Nobacco, του ηλεκτρονικού καταστήματος nobacco.gr και χιλιάδων άλλων σημείων πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Με αυξημένη κίνηση 30% το διαμετακομιστικό κέντρο

Εκτός από το λιανεμπόριο οι νέες επενδύσεις της BAT αναμένεται να επηρεάσουν θετικά και το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο του Ομίλου στον Πειραιά, αυξάνοντας περαιτέρω την κίνηση εμπορευματοκιβωτίων, η οποία εκτιμάται ότι τους προηγούμενους μήνες, λόγω του glo, είχε ενισχυθεί κατά περίπου 30% σε σχέση με πέρυσι. Όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, Θάνος Αυγερινός, «ο Όμιλος της British American Tobacco ενισχύει την υποστήριξή του στην ελληνική οικονομία και στην προσπάθεια της χώρας για ανάπτυξη, επιλέγοντας το ελληνικό λιανεμπόριο ως μια από τις πρώτες αγορές πανευρωπαϊκά που παρουσιάζει την προηγμένη τεχνολογία του glo».

Πρόκειται για ένα καπνικό προϊόν που θερμαίνει, χωρίς να καίει, ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού, παράγει μια φυσική γεύση, αντίστοιχη με αυτή του τσιγάρου, με περίπου 90%-95% λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με τον καπνό του τσιγάρου. Υπολογίζεται πως πάνω από 1.500 επιστήμονες, μηχανικοί και ειδικοί στον τομέα του καπνού εργάζονται στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, με βασικό στόχο τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας καινοτόμων προϊόντων για όλες τις κατηγορίες των ενήλικων καπνιστών.

Η επέκταση στον τομέα της μικρής λιανικής συμπίπτει επίσης με την εισαγωγή νέων προτάσεων στην ελληνική αγορά, του glo nano και του glo pro, δύο νέων μοντέλων συσκευών θέρμανσης καπνού, καθιστώντας την Ελλάδα μία από τις πρώτες χώρες πανευρωπαϊκά για τις συσκευές αυτές. Παράλληλα θα ενισχυθεί η γκάμα των Neosticks που χρησιμοποιούνται στις συσκευές glo.

Από την έντυπη έκδοση

Της Λέττας Καλαμαρά
lkal@naftemporiki.gr


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας: