«Βροχή» κυρώσεων από ΗΠΑ – Και κυπριακές εταιρείες στο στόχαστρο

«Βροχή» κυρώσεων από ΗΠΑ – Και κυπριακές εταιρείες στο στόχαστρο Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχωράει σε οικονομικά μέτρα και κυρώσεις, κατά ατόμων που σχετίζονται με παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η σειρά κυρώσεων εγκαινιάσθηκε την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι προχωράει σε σειρά κυρώσεων εναντίον 17 ιδιωτών και προσωπικοτήτων που προέρχονται από εταιρείες της Κύπρου, της Σερβίας, της Βενεζουέλας και της Λετονίας. Η εν λόγω κίνηση έρχεται την παγκόσμια ημέρα κατά της Διαφθοράς, με το υπουργείο Οικονομικών να αναφέρει ότι στοχεύει στις πράξεις διαφθοράς και σε άτομα που συνδέονται με κυκλώματα που προωθούν αυτές στην Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική. Εκτός από τις εταιρείες, μεταξύ των οποίων είναι και κάποιες κυπριακές, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε κυρώσεις στον δήμαρχο της πόλης Βέντσπιλς της Λετονίας Άιβαρ Λέμπεργκς, τον οποίο οι ΗΠΑ υποψιάζονται ότι είναι ύποπτος διαφθοράς. Επίσης, στο στόχαστρο βρέθηκαν δύο αξιωματούχοι στην Βενεζουέλας, το Ηκουστάβο Αντόλφο Βιζκάινο Γκιλ και ο Χουάν Κάρλος Ντουγκάρτε Παντρόν για υποτιθέμενη εμπλοκή τους σε κύκλωμα κλοπής και πώλησης διαβατηρίων αλλά και διαφθοράς.





Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχωράει σε οικονομικά μέτρα και κυρώσεις, κατά ατόμων που σχετίζονται με παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η σειρά κυρώσεων εγκαινιάσθηκε την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.


Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι προχωράει σε σειρά κυρώσεων εναντίον 17 ιδιωτών και προσωπικοτήτων που προέρχονται από εταιρείες της Κύπρου, της Σερβίας, της Βενεζουέλας και της Λετονίας.

Η εν λόγω κίνηση έρχεται την παγκόσμια ημέρα κατά της Διαφθοράς, με το υπουργείο Οικονομικών να αναφέρει ότι στοχεύει στις πράξεις διαφθοράς και σε άτομα που συνδέονται με κυκλώματα που προωθούν αυτές στην Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.


Εκτός από τις εταιρείες, μεταξύ των οποίων είναι και κάποιες κυπριακές, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε κυρώσεις στον δήμαρχο της πόλης Βέντσπιλς της Λετονίας Άιβαρ Λέμπεργκς, τον οποίο οι ΗΠΑ υποψιάζονται ότι είναι ύποπτος διαφθοράς.


Επίσης, στο στόχαστρο βρέθηκαν δύο αξιωματούχοι στην Βενεζουέλας, το Ηκουστάβο Αντόλφο Βιζκάινο Γκιλ και ο Χουάν Κάρλος Ντουγκάρτε Παντρόν για υποτιθέμενη εμπλοκή τους σε κύκλωμα κλοπής και πώλησης διαβατηρίων αλλά και διαφθοράς.


Σχόλια