Νέοι μπελάδες για τον πρίγκιπα Άντριου: Έδωσε σε φίλο του τραπεζίτη απόρρητα κρατικά έγγραφα


Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τον πρίγκιπα Άντριου, μετά την συνέντευξη «φιάσκο» για την σχέση του με τον παιδόφιλο Αμερικανό Τζέφρι Επστάιν.

Η Mail της Κυριακής σε δημοσίευμά της υποστηρίζει πως μετά το 2001, όταν ο πρίγκιπας εγκατέλειψε το Ναυτικό και έγινε ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης σε θέματα εμπορίου, εκμεταλλεύτηκε την θέση του για να προωθήσει τα συμφέροντα τράπεζας στο Λουξεμβούργο, η οποία ανήκει στον δισεκατομμυριούχο φίλο του Ντέιβιντ Ρόουλαντ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά την διάρκεια της θητείας του ο πρίγκιπας επέτρεψε στον Ρόουλαντ και σε μέλη της οικογένειάς του να ταξιδεύουν μαζί του για επίσημες συναντήσεις στο εξωτερικό και να κλείνουν ραντεβού, ώστε να προωθούν την τράπεζά τους και να προσελκύουν νέους πελάτες.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη email που έχουν περιέλθει στην κατοχή της, υποστηρίζει πως ο Βρετανός πρίγκιπας είχε δημιουργήσει μαζί με τον δισεκατομμυριούχο τραπεζίτη επιχειρήσεις σε μυστικό νησί - φορολογικό παράδεισο στην Καραϊβική και κατηγορεί τον πρίγκιπα Άντριου για «σύγκρουση συμφερόντων». Επίσης, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η πολυτελής ζωή που διάγει ο γιος της βασίλισσας δικαιολογείται από τις κρυφές «μπίζνες» με τον τραπεζίτη φίλο του.

Το σχετικό δημοσίευμα κατηγορεί ακόμα τον πρίγκιπα πως μοιράστηκε με τους Ρόουλαντ επίσημα κυβερνητικά έγγραφα. Ο Κρις Μπράιαντ, που ήταν υπουργός Εξωτερικών εκείνη την περίοδο, ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας μετά το δημοσίευμα. «Δεν νομίζω πως αυτός (ο Άντριου) μπόρεσε ποτέ να ξεχωρίσει την διαφορά μεταξύ του προσωπικού συμφέροντος και του εθνικού συμφέροντος», δήλωσε ο πρώην Βρετανός ΥΠΕΞ.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «από το 2001 μέχρι το 2011, που ο πρίγκιπας Άντριου υπηρετούσε ως ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης σε θέματα εμπορίου, σκοπός του ήταν η προώθηση της Βρετανίας και των βρετανικών συμφερόντων στο εξωτερικό και όχι η προώθηση των συμφερόντων ιδιωτών».

Ο πρίγκιπας Κάρολος «ψαλιδίζει» την μοναρχία και αφήνει απ'έξω τα αδέλφια του

Η ανάμιξη του πρίγκιπα Άντριου στο σκάνδαλο Επστάιν και η «καταστροφική» συνέντευξη, που παραχώρησε στο BBC ο 59χρονος Βρετανός γαλαζοαίματος για την σχέση του με τον Αμερικανό παιδόφιλο, φαίνεται πως συνέτειναν στην απόφαση της βασίλισσας να παραδώσει τα ηνία στον διάδοχο του θρόνου σε 18 μήνες.

Ο 71χρονος πρίγκιπας Κάρολος, ο μεγαλύτερος αν αναμονή διάδοχος στον κόσμο, θα γίνει αντιβασιλιάς σε 18 μήνες, όταν δηλαδή η 93χρονη βασίλισσα γίνει 95 ετών, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο. Καθώς η μακροβιότερη μονάρχης στην παγκόσμια ιστορία, όταν ανέβηκε στον θρόνο το 1952, ορκίστηκε πως θα υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα μέχρι τον θάνατό της, η αειθαλής μονάρχης θα παραμείνει βασίλισσα, αλλά τα καθήκοντά της θα ασκεί ο διάδοχος του θρόνου.

Μόλις ο διάδοχος του θρόνου αναλάβει καθήκοντα αντιβασιλιά αναμένεται να μειώσει δραστικά τον αριθμό των εργαζόμενων μελών της βασιλικής οικογένειας. Οι ειδικοί αναλυτές θεωρούν πως ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα περιορίσει την βασιλική οικογένεια στον ίδιο, τους δύο γιους του Ουίλιαμ και Χάρι με τις συζύγους τους και στα εγγόνια του. Αυτό σημαίνει πως τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν θα εκτελούν βασιλικά καθήκοντα και δεν θα αμείβονται από τον κρατικό κορβανά.

Σχόλια