Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο Καμερούν...



Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «HAPPY LADY» Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι «LIMBOH» στο Καμερούν. Μάλιστα, οι πειρατές υπό την απειλή των όπλων απήγαγαν οκτώ από τα 28 μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με την...
επίσημη ενημέρωση, οι πέντε απαχθέντες είναι Έλληνες, οι δύο Φιλιππινέζοι και ο ένας Ουκρανός. Όσον αφορά τους Έλληνες, πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, τραυματίστηκε ο 35χρονος Έλληνας τρίτος μηχανικός, ο οποίος διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Ο τραυματισμός του σύμφωνα με πληροφορίες έγινε από εξοστρακισμό σφαίρας. 

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Σημειώνεται πως το τάνκερ ανήκει στην εταιρεία East Med του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο και μετέφερε καύσιμα.

Εξακολουθούν να κρατούνται οι τέσσερις Έλληνες στο Τζιμπουτί
Υπενθυμίζεται ότι χθες επέστρεψε στην Ελλάδα ο υποπλοίαρχος Αργύριος Τσαγκρής, ο οποίος ήταν όμηρος στο Τζιμπουτί από τα μέσα Σεπτεμβρίου μαζί με άλλους τέσσερις ναυτικούς.

Οι προσπάθειες του υπουργείου Ναυτιλίας συνεχίζονται για την απελευθέρωση των τεσσάρων ναυτικών, που κρατούνται όμηροι από τις 15 Σεπτεμβρίου 2019, τρία μίλια από το λιμάνι του Τζιμπουτί.

Οι Έλληνες ναυτικοί αιχμαλωτίστηκαν στα δύο φορτηγά πλοία «Πτολεμαίος» και «Αρίμπας» (σ.σ. 2 στο ένα πλοίο, 3 στο άλλο), όταν κατασχέθηκαν από τις αρχές του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών του Έλληνα πλοιοκτήτη τους...

newpost.gr
Σχόλια