Καθοριστικός ο ρόλος της επικαιρότητας

Καθοριστικός ο ρόλος της επικαιρότηταςREUTERS, A.P. Τον Οκτώβριο, η αναζήτηση για τις φωτιές στην Καλιφόρνια ήταν δημοφιλέστερη από την αναζήτηση για τη δεύτερη έκδοση του παιχνιδιού Fortnite. Οι αναζητήσεις του Google θα αποτελέσουν εργαλείο των ιστορικών του μέλλοντος, καθώς παρέχουν μια ακτινογραφία των προβληματισμών και των αναζητήσεων του πληθυσμού ανά δεδομένη στιγμή. Παραδείγματος χάριν, χθες το βράδυ στη Γαλλία στην κορυφή των αναζητήσεων βρέθηκε το σουηδικό συγκρότημα Roxette, λόγω της απώλειας της τραγουδίστριάς του, δεύτερος ο αγώνας ποδοσφαίρου Σάλτσμπουργκ - Λίβερπουλ, ενώ τις θέσεις 5, 6 και 7 καταλάμβαναν αναζητήσεις για τη χθεσινή απεργία και τις διαδηλώσεις. Η ιστοσελίδα trends.google προσφέρει πληροφορίες ανά πάσα στιγμή για τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις σε κάθε χώρα. Πληροφορίες για συγκεντρωτικές αναζητήσεις μηνών δίνει η εμπορική ιστοσελίδα ahrefs.com, από την οποία μαθαίνουμε ότι μεταξύ των κορυφαίων αναζητήσεων στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο ήταν το όνομα Ζοζέφ Αντουάν Φερντινάν Πλατό, καθώς ο πρωτοπόρος της κινούμενης εικόνας τιμήθηκε από την Google με doodle, πράγμα που, όπως φαίνεται, κίνησε την περιέργεια εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών. Μερικές από τις λέξεις που αναζητήθηκαν περισσότερο ήταν οι λέξεις «καιρός», «χάρτες», «μετάφραση», «ειδήσεις», αλλά και «youtube to mp3», από χρήστες που αναζητούσαν τρόπους να «αιχμαλωτίσουν» τα αγαπημένα τους τραγούδια. Πάντα τον Οκτώβριο, η αναζήτηση για τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια ήταν δημοφιλέστερη από την αναζήτηση για τη δεύτερη έκδοση του παιχνιδιού Fortnite. Μεγάλο ενδιαφέρον προξένησε και η υπόθεση της δημοσιογράφου Μπρουκ Νέβιλς, η οποία κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση, αν και οι χρήστες δεν ήταν βέβαιοι για το όνομά της, στέλνοντας στις υψηλότερες θέσεις των αναζητήσεων τρεις παρεμφερείς αναζητήσεις. Από τη λίστα των δημοφιλέστερων αναζητήσεων εξαιρέθηκαν αυτές που χαρακτηρίζονται «ακατάλληλες για γραφείο», συνήθως αναζητήσεις για ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου. Στη θέση 27 των αναζητήσεων για τον μήνα Οκτώβριο στις ΗΠΑ βρισκόταν η επιστολή Τραμπ στον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ο θάνατος του γερουσιαστή Ελάιζα Κάμινγκς συγκίνησε τους Αμερικανούς που θέλησαν να πληροφορηθούν τα αίτια θανάτου του. Ο κατάλογος αλλάζει εντελώς αν προστεθούν οι επαναλαμβανόμενες αναζητήσεις για εταιρείες ή προϊόντα. Σε αυτή την περίπτωση η πρώτη τριάδα των αναζητήσεων είναι Facebook, YouΤube και Amazon. kathimerini.gr



Τον Οκτώβριο, η αναζήτηση για τις φωτιές στην Καλιφόρνια ήταν δημοφιλέστερη από την αναζήτηση για τη δεύτερη έκδοση του παιχνιδιού Fortnite.


Οι αναζητήσεις του Google θα αποτελέσουν εργαλείο των ιστορικών του μέλλοντος, καθώς παρέχουν μια ακτινογραφία των προβληματισμών και των αναζητήσεων του πληθυσμού ανά δεδομένη στιγμή. Παραδείγματος χάριν, χθες το βράδυ στη Γαλλία στην κορυφή των αναζητήσεων βρέθηκε το σουηδικό συγκρότημα Roxette, λόγω της απώλειας της τραγουδίστριάς του, δεύτερος ο αγώνας ποδοσφαίρου Σάλτσμπουργκ - Λίβερπουλ, ενώ τις θέσεις 5, 6 και 7 καταλάμβαναν αναζητήσεις για τη χθεσινή απεργία και τις διαδηλώσεις. Η ιστοσελίδα trends.google προσφέρει πληροφορίες ανά πάσα στιγμή για τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις σε κάθε χώρα.

Πληροφορίες για συγκεντρωτικές αναζητήσεις μηνών δίνει η εμπορική ιστοσελίδα ahrefs.com, από την οποία μαθαίνουμε ότι μεταξύ των κορυφαίων αναζητήσεων στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο ήταν το όνομα Ζοζέφ Αντουάν Φερντινάν Πλατό, καθώς ο πρωτοπόρος της κινούμενης εικόνας τιμήθηκε από την Google με doodle, πράγμα που, όπως φαίνεται, κίνησε την περιέργεια εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών. Μερικές από τις λέξεις που αναζητήθηκαν περισσότερο ήταν οι λέξεις «καιρός», «χάρτες», «μετάφραση», «ειδήσεις», αλλά και «youtube to mp3», από χρήστες που αναζητούσαν τρόπους να «αιχμαλωτίσουν» τα αγαπημένα τους τραγούδια. Πάντα τον Οκτώβριο, η αναζήτηση για τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια ήταν δημοφιλέστερη από την αναζήτηση για τη δεύτερη έκδοση του παιχνιδιού Fortnite. Μεγάλο ενδιαφέρον προξένησε και η υπόθεση της δημοσιογράφου Μπρουκ Νέβιλς, η οποία κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση, αν και οι χρήστες δεν ήταν βέβαιοι για το όνομά της, στέλνοντας στις υψηλότερες θέσεις των αναζητήσεων τρεις παρεμφερείς αναζητήσεις. Από τη λίστα των δημοφιλέστερων αναζητήσεων εξαιρέθηκαν αυτές που χαρακτηρίζονται «ακατάλληλες για γραφείο», συνήθως αναζητήσεις για ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Στη θέση 27 των αναζητήσεων για τον μήνα Οκτώβριο στις ΗΠΑ βρισκόταν η επιστολή Τραμπ στον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ο θάνατος του γερουσιαστή Ελάιζα Κάμινγκς συγκίνησε τους Αμερικανούς που θέλησαν να πληροφορηθούν τα αίτια θανάτου του. Ο κατάλογος αλλάζει εντελώς αν προστεθούν οι επαναλαμβανόμενες αναζητήσεις για εταιρείες ή προϊόντα. Σε αυτή την περίπτωση η πρώτη τριάδα των αναζητήσεων είναι Facebook, YouΤube και Amazon.


kathimerini.gr

Σχόλια