Τελικά για το χάος στην εθνική οδό την «πλήρωσε» ο διοικητής των αυτοκινητοδρόμων Αττικής



Ο διοικητής του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής την πλήρωσε τελικά για την έλλειψη του «επιτελικού κράτους» που έφερε το χάος, χθες, στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. 

Η τροχαία έδειξε ως υπεύθυνες τη Νέα Οδό, αλλά και την Περιφέρεια Αττικής, διότι δεν καθαρίστηκε επαρκώς το οδόστρωμα και δεν ελήφθησαν εγκαίρως μέτρα, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να κλείσει το δρόμο για λόγους ασφαλείας. Η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει πως είχε έτοιμες και αλατιέρες και γκρέιντερ, αλλά δεν είχε ενημερωθεί έγκαιρα από τη Νέα Οδό. Τέλος η εταιρεία από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της, υποστήριξε ότι έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα «δείχνοντας» προς την πλευρά της τροχαίας αλλά και των οδηγών κυρίως των βαρέων οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν στη ΛΕΑ. 

Εξαιτίας των σφοδρών αντιδράσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να αναζητήσουν ευθύνες. Έτσι οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την «ακώλυτη λειτουργία του έργου». Επιπλέον, με εντολή του αντικαταστάθηκε ο Διοικητής του Β' Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής, για λάθη και παραλείψεις της τροχαίας. 


Μάλιστα από το Μαξίμου ανέφεραν σχετικά ότι «ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η διάχυση ευθυνών, καταλήγει τελικά στο να μην λογοδοτεί κανένας. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν».


tvxs.gr

Σχόλια