Γιατί στη ΝΔ παρακολουθούν συστηματικά το διαδίκτυο

Γιατί στη ΝΔ παρακολουθούν συστηματικά το διαδίκτυο Όπως έχετε καταλάβει στην Ελλάδα κυβερνά το twitter. Καθώς ήδη ένας υφυπουργός παραιτήθηκε, καμμιά δεκαριά διοικητές νοσοκομείων το ίδιο και αρκετές κυβερνητικές αποφάσεις (όπως η προχθεσινή για χρηματοδότηση των εφημερίδων, ή πριν λίγες μέρες εκείνη για το επίδομα ΑΜΕΑ) αλλάζουν. Δεν είναι κακό. Απλώς δείχνει και την προχειρότητα ακόμη μιας ελληνικής κυβέρνησης. Οπου αποφάσεις παίρνονται στο πόδι,.. χωρίς σκέψη και μελέτη, ρουσφέτια γίνονται φόρα παρτίδα, και όσα από αυτά "ξεφωνηθούν" διαδικτυακά, "μαζεύονται" άρον-άρον. Το πιο αστείο; Ολο το παραπάνω προβάλλεται από φιλικά στην κυβέρνηση ΜΜΕ ως "ευαισθησία στις κοινωνικές αντιδράσεις"! Δηλαδή δεν φτάνει που τα κάνουν μούσκεμα, επιδιώκουν να κερδίζουν και από πάνω, την εύνοια της κοινωνίας. Είναι η ιντερνετική συσπείρωση τόσο ισχυρή πλέον; Ναι και όχι. Ναι γιατί εκπροσωπεί σχεδόν τους πάντες (σχεδόν όλοι και σίγουρα οι πιο ενεργοί πολίτες έχουν διαδικτυακή πρόσβαση και ενημέρωση) αλλά και όχι, καθώς το διαδίκτυο αναδεικνύει συγκεκριμένα ζητήματα, όσα καταφέρνουν δηλαδή να "ερεθίσουν" το κοινό και να γίνουν viral. Πολλά άλλα θέματα και πολύ σοβαρότερα, δεν θίγονται, παρότι μερίδιο της ιντερνετικής κοινότητας τα καυτηριάζει. Και εκεί φαίνονται τα όρια της, καθώς εμφανίζονται και κομματικές διαιρέσεις, και αντιπαραθέσεις. Να το πούμε απλά: Η κυβέρνηση της ΝΔ, πήρε πίσω μόνο τα λάθη της στα οποία υπήρξε και κατακραυγή από ψηφοφόρους της. Τίποτε άλλο! Σε όσα άλλα οι ψηφοφόροι της δείχνουν ανοχή, τα λάθη παραμένουν και μάλιστα προβάλλονται ως "επιτυχίες". Αν μη τι άλλο πάντως φαίνεται ότι στη ΝΔ παρακολουθούν συστηματικά το διαδίκτυο και είναι αρκετά ευέλικτοι να αλλάξουν πολιτική όταν εκεί δουν τα σκούρα. Μια ακόμη ένδειξη του πόσο έχουν επενδύσει στην διαδικτυακή "ασκηση εξουσίας", αυτή που έξυπνα την απέδιδαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από το 2016 και μετά ήταν οι ίδιοι που είχαν δώσει εκεί μεγάλο βάρος, με πολλά τρολ και φανατικούς οπαδούς να δίνουν ρέστα. Κερδίζοντας έτσι τον κρίσιμο γύρο εντυπώσεων, τον οποίο πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ ερασιτεχνικά είχε αρχικά κερδίσει το 2014-15. Κάπου εκεί έληξε όμως, καθώς στο παιχνίδι η πλευρά της ΝΔ κατέβασε επαγγελματίες. Οι οποίοι βέβαια δεν αρκέστηκαν στα "0,60 ευρώ το tweet" όπως ήθελε ο αστικός μύθος για τα συριζαικά τρόλ. Χρήστος Κτενάς (fb)



Όπως έχετε καταλάβει στην Ελλάδα κυβερνά το twitter. Καθώς ήδη ένας υφυπουργός παραιτήθηκε, καμμιά δεκαριά διοικητές νοσοκομείων το ίδιο και αρκετές κυβερνητικές αποφάσεις (όπως η προχθεσινή για χρηματοδότηση των εφημερίδων, ή πριν λίγες μέρες εκείνη για το επίδομα ΑΜΕΑ) αλλάζουν.
Δεν είναι κακό. Απλώς δείχνει και την προχειρότητα ακόμη μιας ελληνικής κυβέρνησης. Οπου αποφάσεις παίρνονται στο πόδι,..
χωρίς σκέψη και μελέτη, ρουσφέτια γίνονται φόρα παρτίδα, και όσα από αυτά "ξεφωνηθούν" διαδικτυακά, "μαζεύονται" άρον-άρον.

Το πιο αστείο; Ολο το παραπάνω προβάλλεται από φιλικά στην κυβέρνηση ΜΜΕ ως "ευαισθησία στις κοινωνικές αντιδράσεις"! Δηλαδή δεν φτάνει που τα κάνουν μούσκεμα, επιδιώκουν να κερδίζουν και από πάνω, την εύνοια της κοινωνίας.
Είναι η ιντερνετική συσπείρωση τόσο ισχυρή πλέον; Ναι και όχι. Ναι γιατί εκπροσωπεί σχεδόν τους πάντες (σχεδόν όλοι και σίγουρα οι πιο ενεργοί πολίτες έχουν διαδικτυακή πρόσβαση και ενημέρωση) αλλά και όχι, καθώς το διαδίκτυο αναδεικνύει συγκεκριμένα ζητήματα, όσα καταφέρνουν δηλαδή να "ερεθίσουν" το κοινό και να γίνουν viral. Πολλά άλλα θέματα και πολύ σοβαρότερα, δεν θίγονται, παρότι μερίδιο της ιντερνετικής κοινότητας τα καυτηριάζει. Και εκεί φαίνονται τα όρια της, καθώς εμφανίζονται και κομματικές διαιρέσεις, και αντιπαραθέσεις.
Να το πούμε απλά: Η κυβέρνηση της ΝΔ, πήρε πίσω μόνο τα λάθη της στα οποία υπήρξε και κατακραυγή από ψηφοφόρους της. Τίποτε άλλο! Σε όσα άλλα οι ψηφοφόροι της δείχνουν ανοχή, τα λάθη παραμένουν και μάλιστα προβάλλονται ως "επιτυχίες".
Αν μη τι άλλο πάντως φαίνεται ότι στη ΝΔ παρακολουθούν συστηματικά το διαδίκτυο και είναι αρκετά ευέλικτοι να αλλάξουν πολιτική όταν εκεί δουν τα σκούρα. Μια ακόμη ένδειξη του πόσο έχουν επενδύσει στην διαδικτυακή "ασκηση εξουσίας", αυτή που έξυπνα την απέδιδαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από το 2016 και μετά ήταν οι ίδιοι που είχαν δώσει εκεί μεγάλο βάρος, με πολλά τρολ και φανατικούς οπαδούς να δίνουν ρέστα. Κερδίζοντας έτσι τον κρίσιμο γύρο εντυπώσεων, τον οποίο πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ ερασιτεχνικά είχε αρχικά κερδίσει το 2014-15. Κάπου εκεί έληξε όμως, καθώς στο παιχνίδι η πλευρά της ΝΔ κατέβασε επαγγελματίες. Οι οποίοι βέβαια δεν αρκέστηκαν στα "0,60 ευρώ το tweet" όπως ήθελε ο αστικός μύθος για τα συριζαικά τρόλ.

Χρήστος Κτενάς (fb)

Σχόλια