Προσαρμοσμένη Αναζήτηση

Προσομοίωση επιχειρήσεων στη Λιβύη από γαλλικά αεροσκάφη – Γενική επίθεση Χαφτάρ-Ρώσων για κατάληψη της ΤρίποληςΜετρημένες είναι οι ώρες τις φιλοτουρκικής κυβέρνησης της Τρίπολης μετά την νέα προέλαση των δυνάμεων του Χαφτάρ και των πάνοπλων Ρώσων μισθοφόρων, ενώ γαλλικό αεροσκάφος ανεφοδιασμού υλοποίησε άσκηση ανεφοδιασμού ανοικτά της Τρίπολης, ως απάντηση στις δηλώσεις Ερντογάν κατά του Παρισιού.

Η Γαλλία σαφώς είναι αντίθετη κατά της αποκαλούμενης συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και του «λειψού» από άποψη εξουσίας, πρωθυπουργού της Λιβύης, όπως προκύπτει από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Υβ Λε Ντριάν.

Ο Ερντογάν δήλωσε χθες, ότι η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης ενόχλησε Αθήνα και Παρίσι. Μάλιστα ανέφερε πως με την Λιβύη διαπραγματεύεται από τον Απρίλιο για το ζήτημα της συμφωνίας.
Ο Τούρκος πρόεδρος προκλητικός και υπερφίαλος όπως πάντα, δήλωσε ότι οι Γάλλοι δεν έχουν καμία δουλειά στην Λιβύη, υπονοώντας ότι η Τουρκία φυσικά έχει.

Σήμερα το πρωί όμως, ένα γαλλικό C-135FR πραγματοποίησε μια αποστολή εναέριου ανεφοδιασμού κοντά στην Τρίπολη της Λιβύης, προφανώς ως “προειδοποίηση” πιθανής τουρκικής επέμβασης στο λιβυκό εμφύλιο.
Η αποστολή γαλλικού αεροσκάφους βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9 π.μ. Πρόκειται για αεροσκάφος Boeing C-135FR (αριθμός 471 – διακριτικό FAF4012) το οποίο απογειώθηκε γύρω στις 06:30 π.μ. από την αεροπορική βάση Istres και τώρα κάνει βόλτες πάνω από την κεντρική Μεσόγειο Θάλασσα κοντά στην Τρίπολη.

Γύρω εκεί υπάρχει και ζεύγος γαλλικών μαχητικών για κάθε ενδεχόμενο.


M.LNA@MElmalehLNA#LNA air strikes on #GNA positions

Egypt Built @HosamDakhakhniLibyan National Army battalion 166 advancing to #Tripoli to add to the existing troops entering the city liberate it from the #MuslimBrotherhood #terror militias of the government of National Accord #GNA #LibyaΤην ίδια στιγμή με αιχμή το 166 τάγμα του Εθνικού στρατού της Λιβύης, οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ προελαύνουν στην Τρίπολη με στόχο να την απελευθερώσουν από τις πολιτοφυλακές των τζιχαντιστών της μουσουλμανικής αδελφότητας και τους Τούρκους συμβούλους.

LibyaReview@LibyaReviewLNA Statement:
- We call on all fighters who don’t carry extremist ideologies to drop their weapons & return home.
- All Libyans will help rebuild the country once we liberate the country.
- The days of militias are over and we look forward to a Democratic Libya. #Libya
Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκε ειδική ανακοίνωση του LNA:


– Καλούμε όλους τους μαχητές που δεν έχουν ισλαμικές εξτρεμιστικές ιδεολογίες να ρίξουν τα όπλα τους και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
– Όλοι οι Λίβυοι θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της χώρας μόλις την απελευθερώσουμε.
– Οι ημέρες των πολιτοφυλακών έχουν τελειώσει και προσβλέπουμε σε μια Δημοκρατική Λιβύη.

Επίσης σε αυτόν το ορυμαγδό γεγονότων, περισσότεροι από 100 Ρώσοι μισθοφόροι από την εταιρεία μισθοφόρων Wagner, ενώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες με εκατοντάδες επιπλέον μαχητές του Χαφτάρ, προκαλώντας σοβαρές απώλειες στις δυνάμεις της Τρίπολης.

Οι τζιχαντιστές του Σαράζ ευρίσκονται κάτω από μια ατελείωτη “βροχή” βλημάτων όλμων, ενώ θραύση κάνουν και οι ρωσικοί αντιαρματικοί πύραυλοι Kornet, οι οποίοι εξουδετερώνουν τον στόχο τους με καταστροφική ακρίβεια.

Επίσης έχουμε και τους Ρώσους σκοπευτές, οι οποίοι με θανατηφόρα ακρίβεια σκοτώνουν με βολές στο στήθος και το κεφάλι τους τζιχαντιστές, αναφέρει το foreignpolicy.com που θεωρεί δεδομένη την πτώση της Τρίπολης.

Οι ώρες του Σαράζ επαναλαμβάνουμε είναι μετρημένες, ωστόσο το θέμα είναι το αν οι Τούρκοι θα κάνουν απόβαση από αέρος ή θάλασσα στην Λιβύη για να σώσουν τον «φίλο τους», διότι η συμφωνία για την Α.Μεσόγειοθα έχει ισχύ μόνο όσο αναπνέει ο Λίβυος ηγέτης της Τρίπολης. Χωρίς αυτόν δεν υπάρχει απολύτως τίποτα.


pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας: