Το τμήμα άμυνας του Πενταγώνου αναπτύσσει ένα έξυπνο κοστούμι εμπνευσμένο από το δέρμα του καρχαρία

Το τμήμα άμυνας του Πενταγώνου αναπτύσσει ένα έξυπνο κοστούμι εμπνευσμένο από το δέρμα του καρχαρία


Το τμήμα άμυνας του Πενταγώνου αναπτύσσει ένα έξυπνο κοστούμι εμπνευσμένο από το δέρμα του καρχαρία που παρέχει 100 PERCENT προστασία για στρατιώτες από βιολογικές επιθέσεις


Η DARPA αναπτύσσει ένα κοστούμι υψηλής τεχνολογίας για να παρέχει 100% ποσοστό επιβίωσης για τους πολεμιστές ενάντια στις βιολογικές επιθέσεις.

Το σύνολο είναι έτοιμο να είναι ελαφρύ και έχει σχεδιαστεί με έξυπνα υλικά που λειτουργούν ως φραγμός εξουδετέρωσης των θανατηφόρων παραγόντων εάν έρθουν σε επαφή με το δέρμα, τους αεραγωγούς ή τα μάτια.





Με το όνομα Personalized Protective Biosystem, τα κοστούμια θα αντλούν έμπνευση από φυσικά συστήματα όπως το δέρμα του καρχαρία, καθώς το δέρμα αυτού του πλάσματος κρατά τον μικροοργανισμό από το να προσκολλάται στην επιφάνεια.

Ο οργανισμός του Πεντάγωνο αποσκοπεί να διατηρήσει το σύνολο του σώματος για αποστολές έως και 30 ημέρες και να προστατεύσει τον φέροντα από 11 διαφορετικές επιθέσεις.



«Το σημερινό απειλητικό περιβάλλον αποτελείται από απειλητικά, εντόνως παθογόνα και μερικές φορές άμεσα θανατηφόρα απειλές που είναι ικανά να εισέλθουν στο σώμα μέσω πολλαπλών οδών, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος, των αεραγωγών, του οφθαλμού και του γαστρεντερικού σωλήνα», γράφει η DARPA στην ανακοίνωση .

«Παρά τις σημαντικές οικονομικές επενδύσεις και τις πρόοδοι στην CBA [χημική και βιολογική] αμυντική επιχείρηση επί πολλές δεκαετίες, οι σημερινές λύσεις ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού προσθέτουν υλικοτεχνικές, κινητικές και θερμικές προκλήσεις στον παροχέα υπηρεσιών πολεμικής ασφάλειας / σταθερότητας, που θέτουν σε κίνδυνο τις αποστολές τους. '


Σχόλια