Ο Πάπας «σταύρωσε» τον ρατσισμό

Ο Πάπας «σταύρωσε» τον ρατσισμό Την ώρα που η Ευρώπη μαστίζεται από τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, ο Πάπας Φραγκίσκος προχώρησε τις μέρες των Χριστουγέννων σε μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού . Πήρε έναν ξύλινο σταυρό, το πιο ιερό σύμβολο του Χριστιανισμού, και πάνω του έπλεξε το σωσίβιο ενός πρόσφυγα που έχασε την ζωή του στην Μεσόγειο. Το κρέμασε στο Βατικανό και, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο ακτιβιστής διασώστης, Ιάσονας Αποστολόπουλος, δήλωσε: «Για να μας θυμίζει ότι πρέπει να κρατάμε τα μάτια μας ανοιχτά, τις καρδιές μας ανοιχτές. Για να θυμούνται όλοι την υποχρέωση να σώζουν κάθε ανθρώπινη ζωή. Με το να μπλοκάρουμε τις βάρκες δεν λύνεται το πρόβλημα. Πρέπει να βάλουμε στην άκρη τα οικονομικά συμφέροντα για να υπερασπιστούμε την ζωή και αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου». Αξίζει να σημειωθεί πως το σωσίβιο που χρησιμοποίησε ο Πάπας ήταν ένα από εκείνα που περισυνέλεξαν ο Ιάσονας Αποστολόπουλος και άλλοι διασώστες από ένα ναυάγιο στη Μεσόγειο τον περασμένο Ιούλιο.





Την ώρα που η Ευρώπη μαστίζεται από τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, ο Πάπας Φραγκίσκος προχώρησε τις μέρες των Χριστουγέννων σε μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού .

Πήρε έναν ξύλινο σταυρό, το πιο ιερό σύμβολο του Χριστιανισμού, και πάνω του έπλεξε το σωσίβιο ενός πρόσφυγα που έχασε την ζωή του στην Μεσόγειο. Το κρέμασε στο Βατικανό και, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο ακτιβιστής διασώστης, Ιάσονας Αποστολόπουλος, δήλωσε:

«Για να μας θυμίζει ότι πρέπει να κρατάμε τα μάτια μας ανοιχτά, τις καρδιές μας ανοιχτές. Για να θυμούνται όλοι την υποχρέωση να σώζουν κάθε ανθρώπινη ζωή. Με το να μπλοκάρουμε τις βάρκες δεν λύνεται το πρόβλημα. Πρέπει να βάλουμε στην άκρη τα οικονομικά συμφέροντα για να υπερασπιστούμε την ζωή και αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου».

Αξίζει να σημειωθεί πως το σωσίβιο που χρησιμοποίησε ο Πάπας ήταν ένα από εκείνα που περισυνέλεξαν ο Ιάσονας Αποστολόπουλος και άλλοι διασώστες από ένα ναυάγιο στη Μεσόγειο τον περασμένο Ιούλιο.



Σχόλια