Έχει και το ... προεδρικό μέγαρο τα ... ερωτικά του σκάνδαλα
ΤΟ ..ΡΟΖ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ.
«ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΕΔΕΡΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΡΕΒΑΤΩΝΕ.
ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΒΟΥΚΙΝΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΣΑΓΟΝΙΑ…».


Η Αξιοπρέπεια και η Ακεραιότητα, είναι αρετές σπάνιες, στην δοτή εξουσία...
Ένας συρφετός ανάξιων και διαστροφικών, κάθισε στις καρέκλες της ... προεδρικής δικτατορίας, εκλεγμένη μέσα από έναν πολιτικό κομματικό συρφετό, που αμφότεροι κρύβουν πολλές διαστροφές, κάτω από το ... ύφος των εκατό καρδιναλίων...

Καλλιόπη Σουφλή
Η επερχόμενη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα θα κρίνει μόνο την αλλαγή ή μη προσώπου στην Ηρώδου την Αττικού αλλά και τις …ροζ ιστορίες που θα υπάρξουν από εδώ και πέρα στο προεδρικό μέγαρο.Και λέμε από εδώ και πέρα, διότι μέχρι σήμερα είναι ουκ ολίγα τα ερωτικά σκάνδαλα που έχουν δονήσει το μέγαρο αυτό. Από το 1974 μέχρι τώρα.

Από τον πρώτο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Κων. Τσάτσο, μέχρι και τον …ηρωικό Πάκη Παυλόπουλο που ακόμη το σαγόνι του πονάει από τις μπουνιές που είχε φάει όταν ξενοπηδούσε πριν από μερικά χρόνια!


Όχι απλώς ημερολόγιο, ολόκληρο ροζ …τόμο μπορούν να γεμίσουν οι θαμμένες ιστορίες της «μεταπολιτευτικής» ελληνικής προεδρίας της Δημοκρατίας, με όλους σχεδόν τους κατά καιρούς ενοίκους της. Ιστορίες που έμεναν όμως μέχρι τώρα θαμμένες για να …προστατεύεται δήθεν ο θεσμός αλλά στην πραγματικότητα για να καλύπτονται τα γερόντια που έκαναν τους ανώτατους πολιτειακούς άρχοντες και χρησιμοποιώντας την εξουσία και το θώκο τους συμπεριφέρονταν σα λιγούρια με τα σάλια τους να τρέχουν…


Ναι, κι αυτός ο υποτιθέμενος φιλόσοφος που -μετά τον προσωρινό Μιχ. Στασινόπουλο- εκλέχτηκε πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον κ. Καραμανλή και τη ΝΔ το 1975, ο Κ. Τσάτσος δεν ήταν στην πραγματικότητα παρά ένας ερωτύλος της σειράς.

Πριν ακόμη γίνει πρόεδρος Δημοκρατίας, είχε …ποικίλη δραστηριότητα.

Μάλιστα είχε παντρευτεί δύο φορές και η δεύτερη γυναίκα του ήταν η Ιωάννα Τσάτσου-Σεφεριάδη, αδελφή του Γιώργου Σεφέρη.

Και έμεναν στο δικό της σπίτι στην Πλάκα για πολλά χρόνια.

Με τη διαφορά ότι όπως καταγράφουν αρκετά παλιότερες μαρτυρίες, αυτό περισσότερο κι από σπίτι ήταν …γ@μιστρώνας.

Η Ιωάννα Σεφεριάδη ήταν στα χρόνια της γερμανικής κατοχής γραμματέας του αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού και όχι μόνο γραμματέας, καθότι επρόκειτο για αρσενικό δυνατό και καθαρό.

Γι αυτό και οι ίδιες μαρτυρίες από εκείνη την εποχή λένε ότι στη συνέχεια την …απεκατέστησε παντρεύοντας την με τον Τσάτσο ο οποίος πήρε και ως ανταμοιβή όλα τα πολιτικά αξιώματα, μέχρι και το κορυφαίο, στη συνέχεια.

Το 1974 μάλιστα, πριν τον βάλει ο Καραμανλής να του …ζεσταίνει την προεδρική καρέκλα μέχρι το 1980, τον είχε κάνει και υπουργό Πολιτισμού.

Ήταν πάνω από 70 χρονών πια όταν συνέχιζε να στέλνει ερωτικές επιστολές σε …γκόμενες που ήταν αποκαλύφθηκαν, το 1977 όντας πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχαν προκαλέσει σάλο.

Μέχρι και κατάσχεση των εφημερίδων που τις δημοσίευσαν είχε διατάξει η τότε κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή για να τον …προστατεύσει.

Στη δημοσιοποίηση των ερωτικών επιστολών του Κωνσταντίνου Τσάτσου αναφέρεται και επιστολή της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το Φόρεϊν Οφις, με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου 1978, κάνοντας τότε περίγελο τη χώρα μας…

Μάλιστα ο ίδιος εμφανιζόταν και σαν … βιτσιόζος εραστής που πρώτα έδερνε τις γυναίκες και ύστερα έκανε έρωτα μαζί τους.

Το έγραψε σε επιστολή του προς μία ερωμένη του.

Ήταν μια καψουριάρικες επιστολές με εντελώς ποιητικό ύφος, ανήμερα των εκλογών στις 17 Νοεμβρίου το 1974.

Άλλοι λένε πάντως ήταν ήταν μεταγενέστερη. , όχι 15 χρόνια νωρίτερα, όπως είναι η αλήθεια. Στην ίδια επιστολή κατηγορεί τον λαό για ανωριμότητα και ελεεινολογεί την πολιτική κατάσταση της χώρας αναφερόμενος στη μεταπολίτευση.

Λίγο μετά τη δημοσίευση της επιστολής η ερωμένη του έστειλε μια προσωπική επιστολή.

Συγκεκριμένα έγραψε στον Τσάτσο ότι διατηρεί όλα τα γράμματα του και τα έχει φυλαγμένα σε μία θυρίδα αγγλικής τράπεζας, όπως και ότι συνεχίζει να τον θαυμάζει.

Ακόμα η ερωμένη πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ότι θα χαρεί πολύ να τον συναντήσει και, τέλος, ότι είναι σε μεγάλη φτώχεια.

Ο Τσάτσος δεν της απάντησε ποτέ…


Όταν έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Καραμανλής για πρώτη φορά το 1980 ήταν ήδη εργένης, έχοντας χωρίσει προ πολλού με την Αμαλία Μεγαπάνου.

Από την εποχή που ήταν πάντως ήδη πρωθυπουργός, δεν δίσταζε με θράσος να βάζει …χέρι ακόμη και μπροστά σε άλλους ανθρώπους σε όποια γυναίκα του γυάλιζε, συμπεριφερόμενος σαν αγρίμι.

Με αυτά βέβαια ήθελε να …ξεχαστούν και οι προ του 1964 περιπέτειές του με τους άνδρες, και με πιο χαρακτηριστική της σχέση του με τον Ευταξία.

Ως πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν, περνώντας τα χρόνια, όλο και πιο …ανενεργός ενώ στη δεύτερη θητεία του το μεγαλύτερο μέρος το πέρασε «κλεισμένος» μέσα στους τέσσεριις τοίχους λόγω της βαριάς άνοιας που είχε πάθει.


Ίσως ο πιο «ανέραστος» από τους προέδρους της Δημοκρατίας ήταν το διάστημα 1985-1990 ο …ανάδελφος Χρήστος Σαρτζετάκης, που είχε άλλωστε πάντα …δίπλα την σύζυγό του.

Ακόμη κι ο Κωστής Στεφανόπουλος, που έμεινε στο προεδρικό μέγαρο για μια δεκαετία, από το 1995 μέχρι το 2005, ήταν μεν χήρος αλλά είχε κι αυτός τις περιπέτειές τους.

Ήταν κοινό μυστικό εξάλλου ο ερωτικός δεσμός του, για πάρα πολλά χρόνια, με την τότε ξανθιά και εκθαμβωτική βουλευτίνα της ΝΔ από το νομό Ηλείας Φρόσω Σπεντζάρη.

Γυναικάς και …αμαρτωλός ήταν και ο Κάρολος Παπούλιας, που έμεινε κι αυτός μια δεκαετία εκεί, από το 2005 μέχρι το 2015.

Με τη γυναίκα του εξάλλου μόνο τυπικά ήταν αντρόγυνο αφού αυτή ζούσε μονίμως και χωριστά από χρόνια στην Γερμανία και εμφανιζόταν μόνο σε κάποιες πολύ επίσημες τελετές.

Όσο ….μπορούσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ανδρ. Παπανδρέου -και στενός …φίλος της Μαργαρίτας- επιδιδόταν στο «σπορ» και ως πρόεδρος, είτε στο προεδρικό μέγαρο είτε στο δικό του σπίτι στα Εξάρχεια όπου πήγαινε συνήθως τα βράδια.

Και όλοι θυμούνται ότι με την πρώτη που βγήκε για φαγητό μόλις πήρε το χρίσμα της προεδρίας το 2005 ήταν η τότε νεαρά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη.

Την είχε -κυριολεκτικά- σαν παιδί του…


Η περίπτωση του Προκόπη Παυλόπουλου έχει σπάσει τέλος κάθε …ρεκόρ.

Αυτός μετέτρεψε την προεδρία σε κανονική γ@μιστρώνα, όπως έκανε και τα υπουργεία στα οποία ήταν τα προηγούμενα χρόνια, «διαπρέποντας» στο αλκοόλ και το πήδημα…

Ήταν ακόμη υπουργός το 2009 όταν έγινε γνωστό ότι τον πιάσανε στα πράσα» την ώρα της παράνομης συνουσίας σε διαμέρισμα στην Κυψέλη και ο απατημένος σύζυγος τον έκανε «ΠΑΚΗστανο από το ξύλο», αναγκάζοντάς τον να εξαφανιστεί από τα ΜΜΕ για 2 εβδομάδες μέχρι να φτιάξει τη διαλυμένη οδοντοστοιχία του….


ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας