ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ…ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ…ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης. Με μια εντυπωσιακή κίνηση που δείχνει τις νεοοθωμανικές προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης, αποφασίστηκα η μεταφορά της έδρας της τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας; από την Άγκυρα, που ήταν μέχρι σήμερα, στην Κωνσταντινούπολη, που ήταν η πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αυτό θεωρείται ότι είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για την μεταφορά της πρωτεύουσας στην…İstanbul και για ψυχολογική στήριξη, καθώς η Πόλη τελευταία ζει υπό την σκιά ενός πολύ μεγάλου σεισμού. Την είδηση αυτή μετέδωσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρός του Ερντογάν, ο Berat Albayrak, στην τουρκική βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους. Συγκεκριμένα ο γαμπρός του Ερντογάν ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο έτος, το 2020, η έδρα της κεντρικής Τράπεζας θα μεταφερθεί στην Κωνσταντινούπολη και ήδη έχουν αρχίσει οι απαραίτητες προετοιμασίες για αυτή την μεταφορά. Είναι γνωστό πως τις περισσότερες διεθνείς επαφές του ο πρόεδρος Ερντογάν ήδη τις κάνει στην Κωνσταντινούπολη και εδικά στο οθωμανικό ανάκτορο του Ντολμά Μπαξέ, όπου υπέγραψε πρόσφατα και την συμφωνία για την ΑΟΖ με την Λιβύη της Τρίπολης. ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος. nikosxeiladakis.gr



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.


Με μια εντυπωσιακή κίνηση που δείχνει τις νεοοθωμανικές προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης, αποφασίστηκα η μεταφορά της έδρας της τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας; από την Άγκυρα, που ήταν μέχρι σήμερα, στην Κωνσταντινούπολη, που ήταν η πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αυτό θεωρείται ότι είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για την μεταφορά της πρωτεύουσας στην…İstanbul και για ψυχολογική στήριξη, καθώς η Πόλη τελευταία ζει υπό την σκιά ενός πολύ μεγάλου σεισμού.

Την είδηση αυτή μετέδωσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρός του Ερντογάν, ο Berat Albayrak, στην τουρκική βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.



Συγκεκριμένα ο γαμπρός του Ερντογάν ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο έτος, το 2020, η έδρα της κεντρικής Τράπεζας θα μεταφερθεί στην Κωνσταντινούπολη και ήδη έχουν αρχίσει οι απαραίτητες προετοιμασίες για αυτή την μεταφορά.
Είναι γνωστό πως τις περισσότερες διεθνείς επαφές του ο πρόεδρος Ερντογάν ήδη τις κάνει στην Κωνσταντινούπολη και εδικά στο οθωμανικό ανάκτορο του Ντολμά Μπαξέ, όπου υπέγραψε πρόσφατα και την συμφωνία για την ΑΟΖ με την Λιβύη της Τρίπολης.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος.
nikosxeiladakis.gr
Σχόλια