Επίσημο αίτημα Τρίπολης σε Ερντογάν: «Στείλε μαχητικά, πλοία & στρατεύματα»!

Έρχεται πόλεμος – Επίσημο αίτημα Τρίπολης σε Ερντογάν: «Στείλε μαχητικά, πλοία & στρατεύματα»! Του Ανδρέα Μουντζουρούλια Επίσημο αίτημα στην Τουρκία για στρατιωτική υποστήριξη κατέθεσε η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA), σύμφωνα με αξιωματούχο της Τρίπολης, τον οποίο επικαλείται το Reuters. Κατά την ίδια πηγή, η Τρίπολη ζήτησε για βοήθεια από αέρα, ξηρά και θάλασσα. Παράλληλα, κατά το δίκτυο Al Arabiya, η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης ζήτησε συστήματα αεράμυνας από την Τουρκία. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την ετοιμότητα της Άγκυρας να αποστείλει στρατεύματα στη Λιβύη, εφόσον της ζητηθεί. Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η τουρκική βουλή θα ψηφίσει για σχετική πρόταση που θα κατατεθεί προσεχώς, κατά την έναρξη και πάλι των εργασιών της βουλής στις 7 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι το το μνημόνιο για τη στρατιωτική συνεργασία με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA) ετέθη σε ισχύ, καθώς επικυρώθηκε από την Άγκυρα και δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης «Resmi Gazete». Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στη Ρωσία, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε ότι η παρέμβαση τρίτων χωρών δεν θα βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης στη Λιβύη. «Όσον αφορά στην κατάσταση στη Λιβύη, προφανώς εγείρονται κοινές ανησυχίες, ακόμη και στη χώρα μας. Έχουμε καταστήσει, επανειλημμένα, τη θέση της Ρωσίας σαφή. Η Ρωσία ενδιαφέρεται για την ταχύτερη επίλυση της σύγκρουσης στη Λιβύη, θέτοντας τέλος στην αιματοχυσία εκεί. Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση μιας τρίτης χώρας είναι απίθανο να προωθήσει τη διευθέτηση, αλλά κάθε προσπάθεια τρίτης χώρας να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων και να βοηθήσει τα αντιμαχόμενα μέρη να επιτύχουν λύση είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Η Ρωσική Ομοσπονδία χαιρετίζει τη διεθνή προσπάθεια επίλυσης», είπε ο κ. Πεσκόφ.







Του Ανδρέα Μουντζουρούλια


Επίσημο αίτημα στην Τουρκία για στρατιωτική υποστήριξη κατέθεσε η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA), σύμφωνα με αξιωματούχο της Τρίπολης, τον οποίο επικαλείται το Reuters.



Κατά την ίδια πηγή, η Τρίπολη ζήτησε για βοήθεια από αέρα, ξηρά και θάλασσα.




Παράλληλα, κατά το δίκτυο Al Arabiya, η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης ζήτησε συστήματα αεράμυνας από την Τουρκία.


Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την ετοιμότητα της Άγκυρας να αποστείλει στρατεύματα στη Λιβύη, εφόσον της ζητηθεί.




Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η τουρκική βουλή θα ψηφίσει για σχετική πρόταση που θα κατατεθεί προσεχώς, κατά την έναρξη και πάλι των εργασιών της βουλής στις 7 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι το το μνημόνιο για τη στρατιωτική συνεργασία με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA) ετέθη σε ισχύ, καθώς επικυρώθηκε από την Άγκυρα και δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης «Resmi Gazete».


Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στη Ρωσία, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε ότι η παρέμβαση τρίτων χωρών δεν θα βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης στη Λιβύη.


«Όσον αφορά στην κατάσταση στη Λιβύη, προφανώς εγείρονται κοινές ανησυχίες, ακόμη και στη χώρα μας. Έχουμε καταστήσει, επανειλημμένα, τη θέση της Ρωσίας σαφή. Η Ρωσία ενδιαφέρεται για την ταχύτερη επίλυση της σύγκρουσης στη Λιβύη, θέτοντας τέλος στην αιματοχυσία εκεί. Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση μιας τρίτης χώρας είναι απίθανο να προωθήσει τη διευθέτηση, αλλά κάθε προσπάθεια τρίτης χώρας να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων και να βοηθήσει τα αντιμαχόμενα μέρη να επιτύχουν λύση είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Η Ρωσική Ομοσπονδία χαιρετίζει τη διεθνή προσπάθεια επίλυσης», είπε ο κ. Πεσκόφ.















Reuters: Al-Sarraj’s government has formally requested from Turkey "air, ground and sea" military support.

View image on Twitter

18 people are talking about this



Σχόλια