Εκκενώνεται η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη – Ιρακινοί διαδηλωτές καίνε αμερικανικές σημαίες – Επιχειρούν να μπουν στο κτίριο

Εκκενώνεται η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη – Ιρακινοί διαδηλωτές καίνε αμερικανικές σημαίες – Επιχειρούν να μπουν στο κτίριο Ιρακινοί διαμαρτύρονται έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, στον απόηχο των πρόσφατων αμερικανικών επιδρομών στη χώρα, με τους διαδηλωτές να καίνε αμερικανικές σημαίες και να επιχειρούν να εισβάλλουν στο κτίριο. Σύμφωνα με πληροφορίες το προσωπικό έχει κληθεί να εκκενώσει την πρεσβεία για λόγους ασφαλείας. Τεταμένο είναι το κλίμα στην πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη, όπου διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας, στην «Πράσινη Ζώνη». Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα εναντίον των ΗΠΑ, καλώντας τις αμερικανικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από τη χώρα. ​Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών έκαψαν και αμερικανικές σημαίες. ​Πληροφορίες αναφέρουν, παράλληλα, ότι το προσωπικό της πρεσβείας έχει κληθεί να εκκενώσει το κτίριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Τρίτης τελέστηκαν οι κηδείες των θυμάτων των πρόσφατων (σ.σ. Κυριακή) αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 25 ατόμων και τον τραυματισμό ακόμη 51. Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση σε αμερικανική βάση Τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον αμερικανικής βάσης στο Ιράκ καταδίκασε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. «Η Ελλάδα εκφράζει τη σοβαρή της ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στο Ιράκ και καταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον βάσεων στο Ιράκ που φιλοξενούν τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού που επιχειρεί κατά του Ισλαμικού Κράτους (Operation Inherent Resolve-OIR)» ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, το ελληνικό υπουργείο. Εξέφρασε δε, «την πλήρη αλληλεγγύη προς το Ιράκ και τις Ηνωμένες Πολιτείες», ενώ χαιρέτισε «όλες τις προσπάθειες προκειμένου να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι ενώπιον της Δικαιοσύνης». Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση με ρουκέτες πραγματοποιήθηκε σε στρατιωτική βάση, κοντά στο Κιρκούκ, η οποία φιλοξενεί δυνάμεις του αμερικανικού στρατού. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Ακολούθησαν, αμερικανικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 25 ατόμων και τον τραυματισμό ακόμη 51.






Ιρακινοί διαμαρτύρονται έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, στον απόηχο των πρόσφατων αμερικανικών επιδρομών στη χώρα, με τους διαδηλωτές να καίνε αμερικανικές σημαίες και να επιχειρούν να εισβάλλουν στο κτίριο. Σύμφωνα με πληροφορίες το προσωπικό έχει κληθεί να εκκενώσει την πρεσβεία για λόγους ασφαλείας.



Τεταμένο είναι το κλίμα στην πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη, όπου διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας, στην «Πράσινη Ζώνη».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα εναντίον των ΗΠΑ, καλώντας τις αμερικανικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από τη χώρα. ​Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών έκαψαν και αμερικανικές σημαίες.




​Πληροφορίες αναφέρουν, παράλληλα, ότι το προσωπικό της πρεσβείας έχει κληθεί να εκκενώσει το κτίριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Τρίτης τελέστηκαν οι κηδείες των θυμάτων των πρόσφατων (σ.σ. Κυριακή) αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 25 ατόμων και τον τραυματισμό ακόμη 51.



Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση σε αμερικανική βάση

Τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον αμερικανικής βάσης στο Ιράκ καταδίκασε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα εκφράζει τη σοβαρή της ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στο Ιράκ και καταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον βάσεων στο Ιράκ που φιλοξενούν τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού που επιχειρεί κατά του Ισλαμικού Κράτους (Operation Inherent Resolve-OIR)» ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, το ελληνικό υπουργείο.

Εξέφρασε δε, «την πλήρη αλληλεγγύη προς το Ιράκ και τις Ηνωμένες Πολιτείες», ενώ χαιρέτισε «όλες τις προσπάθειες προκειμένου να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση με ρουκέτες πραγματοποιήθηκε σε στρατιωτική βάση, κοντά στο Κιρκούκ, η οποία φιλοξενεί δυνάμεις του αμερικανικού στρατού. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Ακολούθησαν, αμερικανικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 25 ατόμων και τον τραυματισμό ακόμη 51.


pentapostagma.gr
Σχόλια