Μητσοτάκης: Θα εξετάσουμε σοβαρά την αγορά F-35


Αναποφάσιστος γύρισε από το Μέτσοβο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ότι αφορά το πρόσωπο που θα προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σε γεύμα με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του κυβερνητικού ρεπορτάζ ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν έκανε την επιλογή του στο «βουνό» όπως είχε δεσμευτεί και απάντησε: «Χρόνος υπάρχει ακόμα. Είμαι πιο κοντά στην απόφαση, χωρίς ωστόσο να έχω αποφασίσει ακόμα».


Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το αν θα είναι άνδρας ή γυναίκα, το υποψήφιο πρόσωπο λέγοντας πως «πενήντα – πενήντα είναι οι πιθανότητες να είναι άνδρας ή γυναίκα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας».


Εκλογικός νόμος αλά ΚΙΝΑΛ

Σε ότι αφορά τον νέο εκλογικό νόμο που θα φέρει τον Ιανουάριο στη βουλή όπως αποκάλυψε με τη συνέντευξή του στο «Βήμα» της πρωτοχρονιάς, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «δεν θα συναντηθώ με πολιτικούς αρχηγούς» και υπογράμμισε με νόημα ότι η επαναφορά του μπόνους για το πρώτο κόμμα με κλιμάκωση ανάλογη του εκλογικού ποσοστού είναι «πολύ κοντά σε αυτή που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ».
Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως «δεν θεωρώ ότι είναι εύκολες οι 200 ψήφοι. Αν χρειαστεί, θα ψηφιστεί από 158. Εκλογές θα γίνουν το 2023».

Στη Χάγη μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ

Για τα εθνικά θέματα και τα ελληνοτουρκικά ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η προσφυγή στη Χάγη ως επιλογή για την κυβέρνησή του αφορά μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.
«Είναι απομονωμένη η Τουρκία. Έχουμε πάντα διαύλους επικοινωνίας, Η ενδεχόμενη προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης θα είναι μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εάν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, θα εξετάσουμε σοβαρά να αγοράσουμε F-35 γιατί είναι τα πιο έτοιμα και σύγχρονα της αγοράς».

Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την αναταραχή στη Λιβύη ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Θέλουμε πολιτική λύση, που θα την αγκαλιάζει η ΕΕ. Κόκκινη γραμμή για εμάς είναι το όποιο καθεστώς προκύψει να ακυρώσει τη συμφωνία».

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει το γεύμα με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο εστιατόριο της «Σχεδίας». Το γνωστό περιοδικό δρόμου άνοιξε έναν χώρο στην οδό Κολοκοτρώνη που περιλαμβάνει εκθετήριο, πωλητήριο του περιοδικού, εστιατόριο και μπαρ-καφέ. Το νέο αυτό εγχείρημα στήριξε ο διάσημος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος ήταν παρών στο γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους του Τύπου. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός πέρασε πίσω από την μπάρα του εστιατορίου και συνομίλησε με τους παράγοντες της πρωτοβουλίας της Ομάδας Αστέγων.


tanea.gr

Σχόλια