Tesla: Αρχίζουν οι παραδόσεις των πρώτων made in China αυτοκινήτων της

Tesla: Αρχίζουν οι παραδόσεις των πρώτων made in China αυτοκινήτων της REUTERS/Mike Blake Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla θα αρχίσει αύριο, 30 Δεκεμβρίου, να παραδίδει τα πρώτα αυτοκίνητα Model 3, που έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός της στo Reuters. H κατασκευή του πρώτου εκτός ΗΠΑ εργοστασίου της εταιρείας άρχισε τον Ιανουάριο και η γραμμή παραγωγής μπήκε σε λειτουργία τον Οκτώβριο. Στόχος είναι η παραγωγή 250.000 οχημάτων ετησίως, αφότου προστεθεί και η παραγωγή του Model Y. Οι πρώτοι 15 πελάτες, που θα λάβουν τα αυτοκίνητά τους στις 30 Δεκεμβρίου είναι υπάλληλοι της εταιρείας. Το γεγονός ότι οι πρώτες παραδόσεις αρχίζουν μόλις 357 ημέρες μετά την έναρξη κατασκευής του εργοστασίου σηματοδοτεί νέο ρεκόρ για τις αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα. Τα Model 3 που κατασκευάζονται στην Κίνα έχουν τιμη 355.800 γιουάν (55.000 δολ.), χωρίς να υπολογίζονται οι επιδοτήσεις. Στόχος είναι οι παραδόσεις στους υπόλοιπους πελάτες να αρχίσουν πριν από την έναρξη του νέου κινεζικού έτους, στις 25 Ιανουαρίου. naftemporiki.gr



REUTERS/Mike Blake




Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla θα αρχίσει αύριο, 30 Δεκεμβρίου, να παραδίδει τα πρώτα αυτοκίνητα Model 3, που έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός της στo Reuters.



H κατασκευή του πρώτου εκτός ΗΠΑ εργοστασίου της εταιρείας άρχισε τον Ιανουάριο και η γραμμή παραγωγής μπήκε σε λειτουργία τον Οκτώβριο. Στόχος είναι η παραγωγή 250.000 οχημάτων ετησίως, αφότου προστεθεί και η παραγωγή του Model Y.


Οι πρώτοι 15 πελάτες, που θα λάβουν τα αυτοκίνητά τους στις 30 Δεκεμβρίου είναι υπάλληλοι της εταιρείας. Το γεγονός ότι οι πρώτες παραδόσεις αρχίζουν μόλις 357 ημέρες μετά την έναρξη κατασκευής του εργοστασίου σηματοδοτεί νέο ρεκόρ για τις αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα.

Τα Model 3 που κατασκευάζονται στην Κίνα έχουν τιμη 355.800 γιουάν (55.000 δολ.), χωρίς να υπολογίζονται οι επιδοτήσεις. Στόχος είναι οι παραδόσεις στους υπόλοιπους πελάτες να αρχίσουν πριν από την έναρξη του νέου κινεζικού έτους, στις 25 Ιανουαρίου.

naftemporiki.gr
Σχόλια