Τουρκία: εισαγωγή ή κλοπή 20.000 τόνων σιτηρών από την κατεχόμενη Συρία;

.

Η Τουρκία μετέφερε από περιοχές της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της περισσότερους από 20.000 τόνους σιτηρών και κριθαριού στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το Ahval πρόκειται για εισαγωγή σιτηρών από την Tel Abyad της Αςρίας. Επίσης αναφέρεται πως έχουν ήδη εισαχθεί στην Τουρκία από περιοχές της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Τουρκία, 4.000 τόνοι πατάτας, καθώς η τιμή της στην Τουρκία είχε ανέβει πάρα πολύ.

Από την πλευρά του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει λόγο για κλοπή τουλάχιστον 20.000 τόνων σιτηρών από τα σιλό της Συρίας. Η Τουρκική εταιρεία μεταφορών Oz Duy διατάχθηκε να μεταφέρει τα σιτηρά στην Τουρκία στην πόλη Urfa.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΣΠΑΔ, οι Τούρκοι πήραν ως λάφυρα τα σιτηρά από περιοχές της Tal Abyad, ενώ δεκάδες χωριά των περιοχών της Tal Abyad και της Ras Al Ain που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Τουρκίας, έχουν λεηλατηθεί από τους αντάρτες που υποστηρίζει η Τουρκία. Οι φατρίες που υποστηρίζονται από την Τουρκία κλέβουν / λεηλατούν τα σιλό των πόλεων Tal Abyad και Sluk που είναι γεμάτα με σιτάρι και κριθάρι.Στις κλοπές εμπλέκονται γνωστά άτομα στη διεθνή κοινότητα για τις παράνομες δραστηριότητές τους στη Συρία. Τα άτομα αυτά ήδη βρίσκονται υπό καθεστώς κυρώσεων από τη διεθνή κοινότητα. Τα άτομα αυτά, υποτίθεται αγόρασαν τα σιτηρά και το κριθάρι και στη συνέχεια το πωλούν στη Τουρκία, η οποία ισχυρίζεται πως «νόμιμα» προμηθεύτηκε στο σιτάρι από την Συρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το ΣΠΑΔ, τα σιλό al-Dehliz στην Sluk περιείχε 11.400 τόνους σιταριού. Τα σιλό al-Sakhrat νότια της Tal Abyad περιείχαν 11.000 τόνους σιτηρών. Και τα δύο σιλό περιείχαν επίσης 26.000 τόνους κριθαριού. Επίσης υπάρχουν σιλό στην Shirkirak βόρεια της al-Raqqah με 9.000 τόνους σιτηρών και 11.000 τόνους κριθαριού. Όλες αυτές οι ποσότητες σιτηρών και κριθαριού έχουν μεταφερθεί στην Τουρκία.

Πηγή: Cosmostatus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας: