Το Ιράν προειδοποιεί την Ελλάδα για τη χρήση των αμερικανικών βάσεων εναντίον του

Το Ιράν προειδοποιεί την Ελλάδα για τη χρήση των αμερικανικών βάσεων εναντίον του «Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει καταστήσει σαφές ότι σε περίπτωση πολέμου υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά της χώρας, η χρήση στρατιωτικών βάσεων από οποιαδήποτε χώρα εισβολής των Αμερικανών θα θεωρηθεί εχθρική πράξη και το Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να ανταποκριθεί με σαφή και αποφασιστικό τρόπο», ανέφερε η ιρανική πρεσβεία στην Αθήνα με επιστολή της που έστειλε στις 10 Ιανουαρίου και δημοσιεύεται από την ελληνική εφημερίδα ‘Καθημερινή’, όπως σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Fokus’. Η προειδοποίηση εν είδη σχολίου της πρεσβείας σε άρθρο της ελληνικής εφημερίδας που δημοσιεύθηκε στις 6 Ιανουαρίου που αναφέρονταν ότι «η Ελλάδα θα έχει κάποια εμπλοκή» σε περίπτωση επιχείρησης των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, «μάλλον όχι με πολεμικό πλοίο (στον περσικό κόλπο) λόγω της εξαιρετικά εύθραυστης ισορροπίας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου». Το ίδιο άρθρο αναφέρει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία τους στη στρατιωτική βάση της Σούδας στην Κρήτη. «Λαμβάνοντας υπόψη τις φιλικές, παραδοσιακές και ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, Ιράν και Ελλάδας και την έλλειψη διαφορών ή εντάσεων μεταξύ τους κατά τους τελευταίους αιώνες, πιστεύουμε ότι αυτή η δήλωση δεν μπορεί να είναι επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης και οι ιστορικές μας φιλικές σχέσεις θα συνεχισθούν στο μέλλον», προσθέτει η επιστολή. focus-news.net The Hellenic Information Team





«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει καταστήσει σαφές ότι σε περίπτωση πολέμου υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά της χώρας, η χρήση στρατιωτικών βάσεων από οποιαδήποτε χώρα εισβολής των Αμερικανών θα θεωρηθεί εχθρική πράξη και το Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να ανταποκριθεί με σαφή και αποφασιστικό τρόπο», ανέφερε η ιρανική πρεσβεία στην Αθήνα με επιστολή της που έστειλε στις 10 Ιανουαρίου και δημοσιεύεται από την ελληνική εφημερίδα ‘Καθημερινή’, όπως σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Fokus’.



Η προειδοποίηση εν είδη σχολίου της πρεσβείας σε άρθρο της ελληνικής εφημερίδας που δημοσιεύθηκε στις 6 Ιανουαρίου που αναφέρονταν ότι «η Ελλάδα θα έχει κάποια εμπλοκή» σε περίπτωση επιχείρησης των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, «μάλλον όχι με πολεμικό πλοίο (στον περσικό κόλπο) λόγω της εξαιρετικά εύθραυστης ισορροπίας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».



Το ίδιο άρθρο αναφέρει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία τους στη στρατιωτική βάση της Σούδας στην Κρήτη.



«Λαμβάνοντας υπόψη τις φιλικές, παραδοσιακές και ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, Ιράν και Ελλάδας και την έλλειψη διαφορών ή εντάσεων μεταξύ τους κατά τους τελευταίους αιώνες, πιστεύουμε ότι αυτή η δήλωση δεν μπορεί να είναι επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης και οι ιστορικές μας φιλικές σχέσεις θα συνεχισθούν στο μέλλον», προσθέτει η επιστολή.




focus-news.net


The Hellenic Information Team
Σχόλια