Η ΕΕ εγκαινιάζει το σύστημα δορυφορικής απεικόνισης μετά το σεισμό στο Έλαζιγ της Τουρκίας

Η ΕΕ εγκαινιάζει το σύστημα δορυφορικής απεικόνισης μετά το σεισμό στο Έλαζιγ της Τουρκίας Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε το σύστημα δορυφορικής απεικόνισης του Copernicus μετά από το σεισμό 6,8 Ρίχτερ στην πόλη Σιβρίτζε στην Έλαζιγ της κεντρικής Τουρκίας. Το αντεπιστέλλον Μέλος της Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιάνεζ Λενάρτσιτς σε γραπτή δήλωσή του εξέφρασε την αλληλεγγύη όλων των κρατών της ΕΕ στην Τουρκία, και το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι θα παρακολουθείται η περιοχή εκ του σύνεγγυς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Σύστημα Κοπέρνικος Δορυφορικών Εικόνων ενεργοποιείται κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας. Το σύστημα θα υποστηρίξει το πεδίο της έρευνας και διάσωσης, καθώς ο Λενάρτσιτς είπε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να παράσχει μεγαλύτερη υποστήριξη. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Σαρλ Μισέλ στο λογαριασμό του στο Twitter έγραψε «οι σκέψεις μας είναι σε όλους έχασαν συγγενείς στο σεισμό στην Τουρκία, στους τραυματίες και τις οικογένειές τους. Είμαστε έτοιμοι να τους υποστηρίξουμε». Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 1234 τραυματίστηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση. dunyabulteni.net The Hellenic Information Team






Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε το σύστημα δορυφορικής απεικόνισης του Copernicus μετά από το σεισμό 6,8 Ρίχτερ στην πόλη Σιβρίτζε στην Έλαζιγ της κεντρικής Τουρκίας.


Το αντεπιστέλλον Μέλος της Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιάνεζ Λενάρτσιτς σε γραπτή δήλωσή του εξέφρασε την αλληλεγγύη όλων των κρατών της ΕΕ στην Τουρκία, και το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι θα παρακολουθείται η περιοχή εκ του σύνεγγυς.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Σύστημα Κοπέρνικος Δορυφορικών Εικόνων ενεργοποιείται κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας. Το σύστημα θα υποστηρίξει το πεδίο της έρευνας και διάσωσης, καθώς ο Λενάρτσιτς είπε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να παράσχει μεγαλύτερη υποστήριξη.


Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Σαρλ Μισέλ στο λογαριασμό του στο Twitter έγραψε «οι σκέψεις μας είναι σε όλους έχασαν συγγενείς στο σεισμό στην Τουρκία, στους τραυματίες και τις οικογένειές τους. Είμαστε έτοιμοι να τους υποστηρίξουμε».



Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 1234 τραυματίστηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση.




dunyabulteni.net

The Hellenic Information Team
Σχόλια