Προσαρμοσμένη Αναζήτηση

Τι λέει η κυβέρνηση για τις νέες κυβερνοεπιθέσειςΚανονικά λειτουργούν οι κυβερνητικές ιστοσελίδες μετά την επίθεση από χάκερς, που δέχθηκαν με την μέθοδο του DDoS. 


Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στην δυσλειτουργία συγκεκριμενων ιστοσελίδων, ωστόσο  άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης.

Η κανονική λειτουργία επανηλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών.

Εκτός λειτουργίας είχαν τεθεί για κάποιες ώρες πολλές ιστοσελίδες ανάμεσα στις οποίες του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, του υπουργείου Εσωτερικών, το site του Πρωθυπουργού κ.λπ.

Yπενθυμίζεται πως στις 17 Ιανουαρίου ομάδα Τούρκων χάκερ έβαλε στο στόχαστρο κυβερνητικά site, την ώρα που σε κάποιες περιπτώσεις οι ίδιες οι υπηρεσίες απενεργοποίησαν τους ιστοτόπους, ώστε να μην υπάρξει χακάρισμα.

Παράλληλα, την επόμενη ημέρα Έλληνες χάκερ φέρεται να πραγματοποίησαν τη δική τους επίθεση σε τουρκικές κυβερνητικές ιστοσελίδες ως απάντηση.

Όπως ανέφεραν οι Anonymous Greece: «Όπως χτύπησαν οι Τούρκοι έτσι και εμείς μια μέρα μετά ως απάντηση. Να ενημερώσουμε ότι οι επιθέσεις μόλις άρχισαν. Για κάθε καινούρια χτυπήματα θα ανεβαίνει νέο άρθρο».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας: