Πώς αντιδρά το ρούβλι στην παραίτηση της ρωσικής κυβέρνησης

Πώς αντιδρά το ρούβλι στην παραίτηση της ρωσικής κυβέρνησης © Sputnik / Alexandr Demyanchuk Το ρωσικό νόμισμα εμφανίζει οριακές απώλειες στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, παρά την παραίτηση της ρωσικής κυβέρνησης και του Ρώσου πρωθυπουργού. «Ανθεκτικότητα» απέναντι στην είδηση παραίτησης της ρωσικής κυβέρνησης επιδεικνύει το ρωσικό νόμισμα, το οποίο εμφανίζει οριακές απώλειες. Πιο συγκεκριμένα, το ρούβλι υποχωρεί κατά 0,59% έναντι του αμερικανικού δολαρίου και κατά 0,71% έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, παραμένοντας – σε γενικές γραμμές – σταθερό. Την ίδια ώρα, οριακές απώλειες παρουσιάζουν και οι μετοχές των μεγαλύτερων ρωσικών εταιρειών, οι οποίες διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ανακοίνωσε την παραίτηση της ρωσικής κυβέρνησης το απόγευμα της Τετάρτης, σε συνέχεια της ομιλίας του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση. Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε μια σειρά «θεμελιωδών αλλαγών» στο ρωσικό Σύνταγμα, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση των κοινοβουλευτικών εξουσιών στον διορισμό των μελών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Μέχρι πρότινος, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα, αποκλειστικά αρμόδιος για τον διορισμό κυβέρνησης και πρωθυπουργού ήταν ο εκάστοτε πρόεδρος.

© Sputnik / Alexandr Demyanchuk



Το ρωσικό νόμισμα εμφανίζει οριακές απώλειες στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, παρά την παραίτηση της ρωσικής κυβέρνησης και του Ρώσου πρωθυπουργού.


«Ανθεκτικότητα» απέναντι στην είδηση παραίτησης της ρωσικής κυβέρνησης επιδεικνύει το ρωσικό νόμισμα, το οποίο εμφανίζει οριακές απώλειες.

Πιο συγκεκριμένα, το ρούβλι υποχωρεί κατά 0,59% έναντι του αμερικανικού δολαρίου και κατά 0,71% έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, παραμένοντας – σε γενικές γραμμές – σταθερό.

Την ίδια ώρα, οριακές απώλειες παρουσιάζουν και οι μετοχές των μεγαλύτερων ρωσικών εταιρειών, οι οποίες διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ανακοίνωσε την παραίτηση της ρωσικής κυβέρνησης το απόγευμα της Τετάρτης, σε συνέχεια της ομιλίας του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε μια σειρά «θεμελιωδών αλλαγών» στο ρωσικό Σύνταγμα, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση των κοινοβουλευτικών εξουσιών στον διορισμό των μελών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Μέχρι πρότινος, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα, αποκλειστικά αρμόδιος για τον διορισμό κυβέρνησης και πρωθυπουργού ήταν ο εκάστοτε πρόεδρος.

Σχόλια